Αρδην έχουν τροποποιηθεί τα δεδομένα όσον αφορά στο θέμα παραμονής του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό και μετά το πέρας του επικείμενου Euro, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πλέον στο συμπέρασμα ότι ο Σουηδός άσος οδεύει ολοταχώς προς παραμονή στο Τριφύλλι!

Η αισιοδοξία αυτή προκύπτει ξεκάθαρα από συγκεκριμένες πληροφορίες που σχετίζονται με τη στάση και τη ψυχολογική κατάσταση του ίδιου του Μπεργκ, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ανεβασμένος ψυχολογικά και σαφώς πιο κατασταλαγμένος όσον αφορά στο μέλλον του στους “πράσινους”.

Για να μην πλατειάζουμε όμως τα δεδομένα έχουν ως εξής: στο πρώτο μισό της σεζόν και μέχρι και πριν από 1-1,5 μήνα ο Μπεργκ έμοιαζε έντονα προβληματισμένος και έδινε την εντύπωση στους ανθρώπους του συλλόγου ότι προετοιμάζει το έδαφος για αποχώρηση μετά το Euro στην πρώτη ευκαιρία.

Οι λόγοι της απογοήτευσής του αφορούσαν στο ξενέρωμα του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού, στο βαρύ κλίμα που επικρατούσε συνολικά στο σύλλογο μετά το καλοκαιρινό σοκ, στην αντιμετώπιση του ίδιου και της ομάδας από τη διαιτησία, στους μικροτραυματισμούς και τις ιώσεις που τον ταλαιπώρησαν στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά και στην αμφιβολία για τις πολλές αλλαγές και τη νέα κατάσταση μετά την αντικατάσταση του Αναστασίου και την παραχώρηση του παρτενέρ του στην επίθεση, Νίκου Καρέλη.

Πάνω απ’ όλα όμως δεν αισθανόταν ο ίδιος καλά μέσα στο γήπεδο από αγωνιστικής πλευράς, γεγονός που τον είχε θορυβήσει καθώς για τον Μπεργκ μετράει πάνω απ’ όλα να αισθάνεται πολύτιμος στην ομάδα που αγωνίζεται και να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ποτέ δεν ήταν τα χρήματα η βασική του προτεραιότητα και όταν αισθάνθηκε, επί παραδείγματι, εγκλωβισμένος και τελματωμένος στο Αμβούργο πήρε την απόφαση να έρθει στον Παναθηναϊκό, επιλογή που τον δικαίωσε περίτρανα μιας και η καριέρα του αναγεννήθηκε στο Τριφύλλι, επιστρέφοντας στην Εθνική Σουηδίας και το διεθνές προσκήνιο γενικότερα. Βασικά του κριτήρια αποτελούν το ποδοσφαιρικό περιβάλλον και η ευτυχία της οικογένειάς του.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο η διάθεση του Μπεργκ και τα “μηνύματα” που εισπράττει ο Παναθηναϊκός από τον Σουηδό άσο έχουν τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και όλα δείχνουν ξεκάθαρα πια παραμονή.

Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από τη δυναμική/προοπτική που βλέπει να αποκτά ξανά η ομάδα, την εμφατική επιστροφή του ίδιου στο σκοράρισμα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχουν κατανεμηθεί οι (νέοι) ρόλοι στον (νέο) Παναθηναϊκό.

Με τον ίδιο να διατηρεί κυρίαρχη θέση στο πράσινο κάδρο και στην εποχή Στραματσόνι. Ο Ιταλός του (απ)έδειξε εμπράκτως ότι ποντάρει πάνω του και για τη νέα σεζόν, ενώ οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική… ανασφάλεια έχει ξεπεραστεί κυρίως μετά την ενσωμάτωση στην ομάδα του Σεμπαστιάν Λέτο και του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Οι δύο Αργεντινοί τον “βοήθησαν” να δει από άλλο πρίσμα και οπτική το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, οι συνεργασίες μαζί τους του έχουν ανοίξει την όρεξη και ταυτόχρονα του έχουν ανεβάσει τη ψυχολογία, καθώς έχει διακρίνει ξεκάθαρα ότι άπαντες σκέφτονται και πράττουν ομαδικά και ουχί για τον εαυτό τους, γεγονός που τον βοηθάει σημαντικά στην ανάδειξη της εκτελεστικής του δεινότητας (παρεμπιπτόντως, ο Λέτο έχει προλάβει να μοιράσει πέντε ασίστ σε έξι ματς και έχει πλέον τις περισσότερες στον Παναθηναϊκό, έχοντας ξεπεράσει τον Καρέλη που είχε τέσσερις σε δεκαπέντε ματς).

Η τελευταία αλλά όχι έσχατη παράμετρος αφορά στην οικογένειά του που περνάει υπέροχα στην Ελλάδα. Ειδικά η πανέμορφη σύζυγός του Ζοζεφίν έχει καταστήσει σαφές ότι λατρεύει τη χώρα μας, όπου εκτός των άλλων παντρεύτηκε τον Μπεργκ και περιμένει το επόμενο μέλος της οικογένειάς της…

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω