Και ξαφνικά όλοι ψάχνουν με ενδιαφέρον τι συμβαίνει με τον σχεδιασμό των ομάδων και τι λάθος έγινε και τι πρέπει ν' αλλάξουν κι αν θα πράξουν τα δέοντα.
Μιλώντας πάντα για τους "αιώνιους" με τις υποχρεώσεις και στην Ευρωλίγκα. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ομάδες δεν είναι δυνατόν να κάνουν διάνα στον σχεδιασμό τους, αλλά από την άλλη το κριτήριο είναι οι επιδιορθώσεις τους μέσα στην σεζόν και πόσο γρήγορα θα αντιληφθούν τις αστοχίες σχεδιασμού...
Τα είπαμε πολλές φορές. Από την αρχή υπήρχαν τρία ερωτηματικά, τρεις αστερίσκοι. Ο πρώτος, το αν με τραυματία τον Παππά ήθελε ακόμα ένα περιφερειακό. Ο δεύτερος, στη θέση "3" που υπήρχαν ενστάσεις για τον Πάβλοβιτς και με δεδομένη τη στασιμότητα του Γιάνκοβιτς, αν θα υπήρχε επάρκεια ή θα έλλειπε ένα αθλητικό 3αρι με διείσδυση και συμμετοχή στο ριμπάουντ και καλύτερος αμυντικός λόγω αθλητικότητας.
Βεβαίως στο μυαλό του Τζόρτζεβιτς ήταν να πάρει χρόνο και ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος όμως δεν έχει πάρει . Και βεβαίως το μεγάλο θέμα ήταν στο σέντερ που έλλειπε το αθλητικό 5αρι, με τον ΠΑΟ να είναι σχεδιασμένος από τον προπονητή του σε στιλ Εθνικών ομάδων που θα παίξουν λίγα ματς και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το σύγχρονο μπάσκετ, που παίζουν Αμερικοανοί με έκρηξη και ταχύτητα.
Από εκεί και πέρα και στη χθεσινή αρθρογραφία μας επισημάναμε ότι ο ΠΑΟ προσπαθεί να αλλάξει εν μια ...νυκτί αγωνιστική φιλοσοφία. Με την απόκτηση του Χέινς και του Γουίλιαμς ξαφνικά αλλάζει επίπεδο στην περιφέρεια, αποκτώντας και πίεση στην άμυνα με την αθλητικότητα και βάθος και φυσικά περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Με Καλάθη, Φελντέιν και Διαμαντίδη είναι υπερπλήρης και απομένει να βρει χημεία και να μοιράσει χρόνους, ενώ θα πάει σε χαμηλά σχήματα έχοντας την δυνατότητα με άμυνες χώρου να μαρκάρει 3αρια ψηλότερα ή ακόμα και με τον Νικ.
Συνεπώς θέλει χρόνο ο ΠΑΟ, αλλά δεν είναι και εύκολο να αλλάζεις στιλ και φιλοσοφία μέσα στην σεζόν και ειδικά στην τελική της ευθεία με την 2η φάση της Ευρωλίγκα. Το θέμα είναι ότι ο Πάβλοβιτς θα παραγκωνιστεί, για την υπόθεση του Παππά τα αναλύσαμε και χτες και στο θέμα του σέντερ υπάρχει το ψάξιμο, με στόχο και εδώ ένα αθλητικό 5αρι και ιδανική λύση τον Ντόρσεϊ με τον οποίο κλείνουμε και για τους δύο "αιώνιους" το μπλογκ.
Ιδανική λύση ο Ντόρσεϊ
Η απόκτηση του Ντόρσεϊ, και για τις δύο ομάδες μας στην Ευρωλίγκα, είναι ιδανική λύση. Και αυτό επειδή γνωρίζει τον έναν, επειδή είναι γνώστης των διοργανώσεων και επειδή ξέρει τον ρόλο του άριστα. Επίσης αλλάζει όποια ομάδα κι αν πάει. Ειδικά δε στον ΠΑΟ που δεν έχει ανάλογο αθλητή το επίπεδο. Ο Ντόρσεϊ τσακώθηκε πάλι με τον Αταμάν, δεν είναι ευχαριστημένος με τις καθυστερήσεις στα λεφτά του και θα του άρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όποιος τον πάρει, κέρδισε ένα γερό ΚΙΝΟ!

