Με τον καλύτερο τρόπο ανοίγει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο νταμπλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών καθώς επικράτησε στον τελικό του Σούπερ Καπ με 3-0 του Φλοίσβου κατακτώντας τον 1897ο τίτλο του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες από τους Φαληριώτες παίρνοντας σχετικά εύκολα το τρόπαιο, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Novibet Volley League. Koρυφαίοι από τους νικητές ήταν ο Νίλσεν με 15 πόντους με τον Πρωτοψάλτη να προσθέτει 9 ενώ από την άλλη πλευρά προσπάθησαν οι Τζιάνι και Πόλακ με 8 και 5 πόντους αντίστοιχα.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγώνα δυνατά όπου από τα πρώτα λεπτά απέκτησε προβάδισμα με 7-4 και 10-5 με τελείωμα σε πρώτο χρόνο του Γκάσμαν και παρότι ο Φλοίσβος μείωσε σε 12-9 με καλό μπλοκ, στη συνέχεια το τριφύλλι με καλά σερβίς του Νίλσεν προσπέρασε με 20-14 αλλά παρά την προσπάθεια των φιλοξενουμένων το σετ έκλεισε με 25-21.
Στο δεύτερο σετ o Φλοίσβος προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός και προηγήθηκε με 7-8, όμως τα καλά σερβίς του Γιάντσουκ έφεραν μπροστά τους πράσινους με 14-9 και λίγο μετά με 18-11 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο με αποτέλεσμα ο Κασαμπαλής να χαρίσει το σετ με 25-15 για το 2-0.
Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε με τον αέρα του 2-0 θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι την ώρα που ο Φλοίσβος ήθελε να δείξει κάτι καλύτερο σε αυτό το σετ σε σχέση με τα δύο προηγούμενα αλλά δεν μπόρεσε να χαλάσει την πολύ καλή υποδοχή των πρασίνων οι οποίοι προηγήθηκαν με 8-5 και σιγά σιγά με τους Νίλσεν και Γιάντσουκ απέκτησαν μαξιλαράκι ασφαλείας με 12-8. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν σε 13-11 μιας και μετά με έναν επιθετικό μονόλογο η ομάδα του Ανδρεόπουλου ξέφυγε με 21-12 φτάνοντας εύκολα στο 3-0 με 25-15 που χάρισε και το 3ο τρόπαιο στην διοργάνωση.
*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 8 άσσους, 34 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και του Φλοίσβου προήλθαν από 1 άσσο, 18 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-15, 25-15) σε 84′
Παναθηναϊκός (Ανδρεόπουλος): Γκάσμαν 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ), Γιάντσουκ 7 (4/16 επ., 3 άσσοι, 45% υπ. – 27% άριστες), Νίλσεν 15 (11/20 επ., 4 άσσοι), Βουλκίδης 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Σπίριτο 1 (1/1 επ.), Πρωτοψάλτης 9 (9/15 επ., 53% υπ. – 40% άριστες) / Χανδρινός (λ, 86% υπ. – 57% άριστες), Κασαμπαλής 1 (1 άσσος), Καρλ, Ανδρεόπουλος.
Α.Ο. Φλοίσβος Members Paron (Ψάρρας): Εσένκο 4 (1/3 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 1 (1/10 επ., 43% υπ. – 29% άριστες), Σχάουτεν 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ), Ντολγκοπόλοφ 1 (1 μπλοκ), Τζιάνι 8 (8/18 επ., 25% υπ. – 8% άριστες), Πόλακ 5 (1/6 επ., 1 άσσος, 3 μπλοΚ0 / Κοντοστάθης (λ, 39% υπ. – 22% άριστες), Καπετανίδης 1 (1/7 επ.), Παπαδόπουλος 3 (3/9 επ.), Γεωργούντζος.
Μετά την κατάκτηση του τροπαίου, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σημείωσε: «Το παρελθόν στον αθλητισμό δεν μετράει καθόλου, έχουμε μπροστά μας μία νέα χρονιά κι αυτό είναι που μετράει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η προετοιμασία μας δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Πριν το παιχνίδι είχαμε μία ανησυχία για την κατάσταση στην οποία θα ήμασταν. Στο παιχνίδι όλα πήγαν καλά, η ομάδα βρήκε ρυθμό. Τακτικά υπερισχύαμε. Ήρθε ο πρώτος τίτλος, το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Οι αγώνες είναι πολλοί. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Σήμερα πανηγυρίζουμε αλλά αύριο αυτό που ξέρουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε. Με ταπεινότητα και χωρίς μεγάλα λόγια».

