Βαρύς και διπρόσωπος ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με Σάλκε

Ισόπαλος δίχως τέρματα, έχοντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο κι ένα αρκετά βελτιωμένο δεύτερο, αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Σάλκε (0-0) στο τρίτο του φιλικό τεστ προετοιμασίας που διεξήχθη στο Σβαρτς της Αυστρίας.

Το τριφύλλι προβλημάτισε με την αγωνιστική του εικόνα στο πρώτο μισό του ματς και ήταν τυχερό που δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα, με τους Γερμανούς να έχουν αρκετές ευκαιρίες κι ένα δοκάρι στο ημίωρο (30’). 

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε σαφής βελτίωση στο ανασταλτικό σκέλος και στον έλεγχο του ρυθμού, ενώ η είσοδος του Τζούρισιτς (δοκιμάστηκε και σε θέση 10 μετά το 75’) έδωσε μία σχετική πνοή δημιουργικά. Οχι όμως στο βαθμό που θα δικαιολογούσε ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Η Σάλκε βρίσκεται σε φάση αναδόμησης με στόχο την επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα, ενώ είχε πολύ κόσμο στις εξέδρες από τη στιγμή που το φιλικό ματς διεξήχθη στην Αυστρία.

Οι Γερμανοί, μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο, επέβαλλαν τον τρόπο παιχνιδιού τους και ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες υποσχόμενες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο Παναθηναϊκός είχε μονότονο τρόπο ανάπτυξης, σχεδόν αποκλειστικά από τα δύο άκρα, με τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ, Βαγιαννίδη και Κυριακόπουλο, και σχεδόν μηδενικό παιχνίδι από τον άξονα, με τον Σφιντέρσκι να είναι θεατής. 


Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν να δημιουργήσει μόλις μία ευκαιρία στο πρώτο μισό του αγώνα κι αυτή από στατική φάση (φάουλ του Μπακασέτα από τα πλάγια) με τον Μαξίμοβιτς να σουτάρει δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι (39’). 

Σε αντίθεση με Σάλκε που βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, έχοντας ως κύρια όπλα τα επιθετικά στημένα (επτά κόρνερ στο 45λεπτο!) και το άμεσο επιθετικό τρανζίσιον από λάθη των «πράσινων» (22’ Γέντβαϊ, 43’ Τετέ). 

Είχε μάλιστα και δοκάρι στο 30’ με τον Σιλά να κερδίζει στον αέρα τον Τουμπά και τον Ντραγκόφσκι να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς την οριζόντια δοκό της εστίας του (30’). 

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βιτόρια δεν είχε την απαιτούμενη χημεία και εμφάνισε προβληματική εικόνα και στις τέσσερις βασικές αρχές του παιχνιδιού.

Ο Ντραγκόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Βαγιαννίδης δεξιά στην άμυνα με τον Κυριακόπουλο στο αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τους Γέντβαϊ και Τουμπά στόπερ, τον Σιώπη με τον Μαξίμοβιτς κεντρικούς μέσους, με τον Τετέ δεξιά, τον Πελίστρι αριστερά και τον Μπακασέτα πίσω από τον Σφιντέρσκι. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρουί Βιτόρια έκανε τέσσερις αλλαγές προσώπων, με τον Λοντίγκιν να παίρνει τη θέση του Ντραγκόφσκι, τους Πάλμερ Μπράουν και Ινγκασον αντί των Γέντβαϊ-Τουμπά και τον Τζούρισιτς αντί του Τετέ, με τον Πελίστρι να τοποθετείται στο δεξί φτερό και τον Σέρβο στο αριστερό. 

Η είσοδος του Τζούρισιτς έδωσε άλλη πνοή στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την άνοδο του Πελίστρι από την ώρα που πέρασε δεξιά, το τριφύλλι άλλαξε άρδην το αγωνιστικό του πρόσωπο. 

Στο 52’ο Πελίστρι ελίχθηκε έξοχα από δεξιά κι έβγαλε τη σέντρα προς τον Μαξίμοβιτς. Αυτός έστρωσε στον Μπακασέτα που σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα έγλυψε το κάθετο δοκάρι. 

Επτά λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας έκλεψε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κι έδωσε στον Σφιντέρσκι που έστρωσε στον Τζούρισιτς αλλά το σουτ κόντραρε στα σώματα (59’). 

Μετά το 75’ ο Βιτόρια δοκίμασε τον Τζούρισιτς στη θέση 10, ενώ στο 89’ η Σάλκε απείλησε για μοναδική φορά σε άμεσο τρανζίσιον με τον Τουρέ. 

Η εικόνα του τριφυλλιού ήταν καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, από τη στιγμή που ανέκτησε τον έλεγχο και δεν δεχόταν φάσεις, αλλά η δημιουργία και η παραγωγή υποσχόμενων ευκαιριών παρέμεινε σε χαμηλά στάνταρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο αποψινό φιλικό δίχως έξι ποδοσφαιριστές, τους Μλαντένοβιτς, Φίκαϊ, Τσιριβέγια, Τσέριν, Νίκα και Ιωαννίδη. 

Ο Ιωαννίδης ταλαιπωρείται από μία ίωση κι έτσι κρίθηκε καλύτερο να προφυλαχθεί, προληπτικά δεν αγωνίστηκε ο Πέδρο Τσιριβέγια λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων, ο Τσέριν μόλις χθες μπήκε στο πλήρες πρόγραμμα και οι Φίκαϊ και Νίκας δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (75’ Κώτσιρας), Γέντβαϊ (46’ Πάλμερ-Μπράουν), Τουμπά (46’ Ινγκασον), Κυριακόπουλος (75’ Λημνιός), Σιώπης (75’ Μαντσίνι), Μαξίμοβιτς, Τετέ (46’ Τζούρισιτς), Μπακασέτας (64’ Μπρέγκου), Πελίστρι (75’ Μπόκος), Σφιντέρσκι (64’ Γερεμέγεφ). 

ΣΑΛΚΕ (Μίρον Μούσλιτς): Χέκερεν (61’ Πόντλεχ), Σάντσες (46’ Σαλαζάρ), Κάτιτς (46’ Αϊχάν), Τ. Μπέκερ (46’ Γιουνές), Β. Μπέκερ (46’ Κχαντρ, 75’ Χόιλουντ), Ελ-Φαουζί (46’ Ματριτσιάνι), Γκρίγκερ (46’ Ντόνκορ), Γκάντενμπαϊν (46’ Μπα), Χαμάτσε (46’ Ρέμερτ), Σιλά (46’ Νουντέ), Αντβί-Αντζέι (46’ Σάλενμπεργκ).

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω