Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν πήγε ποτέ στη Μόσχα και δέχθηκε μία ακόμα ήττα μακριά από το ΟΑΚΑ, μία αγωνιστική πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας μια κάκιστη εμφάνιση και φάνηκε πως η διακοπή μόνο καλό δεν έκανε στην ομάδα. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τη Χίμκι με 78-61, αλλά κατάφερε τουλάχιστον να διατηρησει το +28 του πρώτου αγώνα και παρά την ισοβαθμία είναι από πάνω.

Τα ποσοστά των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ ήταν τραγικά. Πιο συγκεκριμένα είχε μόλις 28% στα τρίποντα (7/25) και 40% στα δίποντα (7/25). Ο Εξάστερος δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος, έπαιξε κακή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και δεν έβαλε τα σουτ στο δεύτερο, όταν ήθελε να... μαζέψει τη διαφορά.

Ο Νικ Καλάθης ήταν «πεσμένος», η «πράσινη» περιφέρεια ήταν άστοχη και το μόνο που μπορεί να κρατάει ο Πασκουάλ ήταν η θετική εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς, που έπαιζε σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα από το ρόστερ του.

Με την επανεμφάνιση του με τη φανέλα του Τριφυλλιού ο Μάικ Τζέιμς έμοιαζε σα να μην έφυγε ποτέ. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και ήταν από λίγους που διασώθηκαν με 11πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό βρήκε τον καλό του εαυτό και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14π. Καλός και ο Ντένμον με 11 (3/5 τριπ). Ο Αλεξέι Σβεντ "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό με 18π., ενώ βοήθησε αρκετά και ο Γκιλ με 14π. 

Το ματς

Με τους Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκιστ, Καλάθης και Αντετοκούνμπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods με την Χίμκι με τους Ρώσους να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα με 5-2, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα δύο σερί λάθη των «πρασίνων» στην επίθεση. Όμως υπήρχε και ένα άλλο πρόβλημα, που δεν ήταν άλλο από τα γρήγορα φάουλ του Θανάση, μιας και είχε το μαρκάρισμα του Σβεντ.

Αυτό το γεγονός έβαλε προβληματισμό στον Τσάβι Πασκουάλ, μιας και οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση (14-6 στο 4’), με τον Καταλανό τεχνικό να βάζει στο παρκέ τον Αντετοκούνμπο και επέλεξε χαμηλό σχήμα, με τον Αμερικανό άσο να βάζει ένα κρίσιμο τρίποντο και να μειώνει τη διαφορά.

Ο Ρίβερς είχε βρει ρυθμό και με προσωπικούς πόντους προσπαθούσε να έχει κοντά στο σκορ το Τριφύλλι (16-11), αλλά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανώς η άμυνα μιας και είχε πολλά προβλήματα σε διαφορετικές θέσεις.

Ο Τόμας με τρίποντο έκανε το 21-13 στο 8’, αλλά οι Τζέιμς και Καλάθης μείωσε σε 22-18 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αλλά ο Σβεντ στη λήξη της περιόδου μιας και πρόλαβε το χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε στη δεύτερη περίοδο, βάζοντας τον Πέιν στην πεντάδα, ενώ είχε αλλάξει όλη τη βασική πεντάδα (Λεκαβίτσιους, Παππάς, Ρίβερς και Μήτογλου), αλλά η άμυνα ήταν σχεδόν κάκιστη και οι παίκτες της Χίμκι έβρισκαν συνεχώς τρόπους για επιτεθούν. Ο Ρόμπινσον με έμμεσο τρίποντο έφτασε τη διαφορά στο +10 (28-18) στο 12’ με τον νεοαποκτηθή σέντερ να ήταν εκτός αγώνα και μετά από λίγο αντικαταστάθηκε από τον Βουγιούκα.

Ήταν ενδεικτικό πως οι «πράσινοι» είχαν σημειώσει πόντους μόνο από βολές στα 4 λεπτά που παίζονταν το δεκάλεπτο και κάπως μάζεψε τη διαφορά (30-25), αλλά ακόμα δεν είχε σημειώσει καλάθι εντός πεδιάς.

Στα μισά της περιόδου το Τριφύλλι είχε μεν 9 βολές, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο διχτάκι αλλιώς. Μάλιστα με τον ίδιο τρόπο απάντησαν και οι Ρώσοι. Με 4/4 η διαφορά ανέβηκε ξανά στους +9 και ο Τόμας με δίποντο έφτασε για πρώτη φορά στους 11 (38-27) στο 16’, με τα ποσοστά να είναι τραγικά (6/17 και 2/7 τρίποντα).

Το πρώτο καλάθι για τον Παναθηναϊκό στο 2ο δεκάλεπτο σημειώθηκε από τον Ντένμον στο 18’ (38-30), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο συνεχόμενα σουτ από τα 6.75 από τον Τζένκις και για πρώτη φορά το σκορ έφτασε ακόμα και στο +14 (44-30), ενώ για πολλοστή φορά στο ματς η άμυνα ήταν απούσα και ο Άντερσον διαμόρφωσε το 46-31.

Με ένα πιο ορθολογικό σχήμα (Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς, Γκιστ και Σινγκλετον) άρχισε το Τριφύλλι την 3η περίοδο και προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά. Ναι μεν βελτίωσε την άμυνα (χωρίς σκορ για 3.5 λεπτά η Χίμκι), αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και στο 25’ το σκορ ήταν 51-35 και ήταν φανερή η έλλειψη ενέργειας.

Μάλιστα οι Ρώσοι έφτασαν ακόμα και στο +20 (55-35), αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ έπρεπε να βελτιώσει την εικόνα που παρουσίαζε, ώστε να μετριάσει τη διάσταση της ήττας. Με προσωπικές προσπάθειες του Τζέιμς έπεσε λίγο η διαφορά, αλλά αυτές οι προσπάθειες δεν ήταν αρκετές για να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να μειώσει.

Παρόλα αυτά αυτό το άναρχο παιχνίδι έπιασε τόπο. Ένα τρίποντο του Σίνγκλετον και λέι απ από κλέψιμο ξανά από τον Τζέιμς μείωσε σε 60-46 στο 28’, αλλά ο Γκιλ με τρίποντο από τη σέντρα έκανε το 63-47 με τη λήξη της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός είχε ως σκοπό να «ροκανίσει» τη διαφορά και προσπάθησε από το τρίποντο να μειώσει. Με δύο τρίποντα από τους Ντένμον και Σίνγκλετον το σκορ ήταν 68-52 στο 32’, αλλά δεν έκανε και κάτι έτσι ώστε να αλλάξει την εικόνα του.

Από την άλλη η Χίκμι χαλάρωσε λίγο, μιας και ήξερε πως δεν μπορούσε να φτάσει τη διαφορά που είχε χάσει στο ΟΑΚΑ, και με τη διαφορά στο +16 δεν ήθελε να τρέξει περισσότερο στο παρκέ.

Έτσι οι Ρώσοι πήραν τη νίκη με 78-61 και πλέον είναι ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι από κάτω στην κατάταξη, αλλά ο επόμενος αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα κομβικός.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-31, 63-47, 78-61

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω