Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Μπασκόνια, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν σχολίασε το παιχνίδι, αλλά στάθηκε στη διαμάχη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τη Euroleague, ξεκαθαρίζοντας πως «ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια».
Διαφορετικό χαρακτήρα είχαν οι δηλώσεις του Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου του παιχνιδιού με την Μπασκόνια. Ο προπονητής του Τριφυλλιού ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις και μίλησε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει «να λήξει μια κατάσταση που δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει.
Ο Καταλανός κόουτς δήλωσε αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου: «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω κάτι διαφορετικό. Δεν θα απαντήσω σε καμία ερώτηση σήμερα, είναι δική μου απόφαση. Θέλω να πω κάποια πράγματα. Το μόνο που θέλω αρχικά είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε εδώ. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη και είμαστε χαρούμενοι.
Θέλω να πω ότι έχω μεγάλο σεβασμό για τους δημοσιογράφους και δεν έχει καμία σχέση με εσάς η απόφασή μου. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική μου. Κανείς δεν μου έχει πει τι πρέπει να κάνω. Τώρα θα προσπαθήσω να εξηγήσω τους λόγους αυτής.
Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια. Όταν ένας παίκτης ή προπονητής ή οπαδός έχει ένα πρόβλημα, αυτό είναι πρόβλημα όλων μας. Αντίστοιχα, κι όταν συμβαίνει κάτι με τον ιδιοκτήτη μας, είναι πρόβλημα για όλους μας.
Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν μας φαίνεται λογικό να μην μπορεί να έρθει εδώ να μας δει. Ανεξαρτήτως ποιος έχει δίκιο, το σημαντικό είναι να δώσουμε προς τα έξω την εικόνα που ισχύει, ότι είμαστε ένα. Όλοι έχουμε θετικά κι αρνητικά, αλλά είμαστε μαζί.
Πιστεύω ότι μία Εuroleague χωρίς Παναθηναϊκό θα ήταν αυτοκινητόδρομος χωρίς αυτοκίνητα. Επίσης, ο Παναθηναϊκός χωρίς την οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το διανοηθεί. Ζητάμε λοιπόν από τον κόσμο να υπάρχει μία αρμονία.
Όποιος πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω ας το κάνει και να λήξει μια κατάσταση που δεν θα έπρεπε να έχει καν ξεκινήσει. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να κάνω σχόλιο για το ποιος έχει δίκιο. Πρέπει να συνεχίσουμε αρμονικά. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα, αυτό είναι το μήνυμα.
Θα ήθελα να σας απολογηθώ, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφράσω πολιτισμένα τη δυσαρέσκειά μου. Σας ευχαριστώ πολύ και στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος θα απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα».

