Ο Νικ Καλάθης είχε τεράστια συμμετοχή στη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και μάλιστα το μεγαλείο του φαίνεται πως δεν μιλάει για τον εαυτό του, αλλά για τους συμπαίκτες του, όπου τους μεγάλους παίκτες που μπορούν να βάλουν κρίσιμα σουτ.
Ο Έλληνας γκαρντ, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στο γεγονός πως το Τριφύλλι επέστρεψε από το μείον εννιά στο φινάλε, επισημαίνοντας πως η άμυνα και τα μεγάλα σουτ έδωσαν το «ροζ» φύλλο.
Αναλυτικά όσα τόνισε:
«Αν και βρεθήκαμε πίσω με εννιά πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά επιστρέψαμε και κερδίσαμε. Είχαμε πολύ καλή άμυνα και πετύχαμε μεγάλα ανοικτά σουτ που προέκυψαν από κυκλοφορία αλλά και το τρανζίσιον.
Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ προσθέτοντας για τη δύσκολη χρονιά:
«Στο τέλος η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στους δύο πόντους στα τελευταία λεπτά και έχουμε τους παίκτες να βάλουν τα ανοιχτά σουτ.
Αναμένουμε δύσκολη χρονιά, μπορούμε πάντως να είμαστε καλύτεροι. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Επιστρέψαμε και αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης».
