Στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Νικ Καλάθης κατάφερε να αλλάξει άρδην το κλίμα που υπήρχε εις βάρος του. Απόδειξη ο τέταρτος τελικός, στον οποίον αγωνίστηκε, έχοντας περάσει αρκετές ώρες στο νοσοκομείο, λόγω υψηλού πυρετού. Μάλιστα, σε εκείνο το ματς έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του «τριφυλλιού».
Ο διεθνής γκαρντ ηγήθηκε της προσπάθειας, οδηγώντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο πρωτάθλημα και οι πρωταθλητές δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να πορευτούν δίχως τον 28χρονο άσο. Για τον λόγο αυτό οι «πράσινοι» έχουν ήδη ανοίξει κύκλο επαφών με την πλευρά του Καλάθη, με σκοπό να τον «δέσουν» ως το 2020. Και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούν και οι δύο πλευρές, καθώς και ο Έλληνας γκαρντ απολαμβάνει την ζωή στην Αθήνα, αλλά και τον ρόλο που έχει στους νταμπλούχους.
Πέραν των πρώτων επαφών δεν υπάρχει κάτι άλλο... χειροπιαστό, όσον αφορά το θέμα της πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του, μιας και υπάρχει μια μικρή διαφορά στο οικονομική κομμάτι, η οποία ωστόσο μπορεί να καλυφθεί και να υπάρξει «χρυσή τομή» για το deal! Αξίζει να αναφέρουμε πως στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές η «πράσινη» ΚΑΕ πρότεινε πρόωρη επέκταση στον Καλάθη, με μικρή μείωση αποδοχών, με τον παίκτη να είναι θετικός σε πρώτη φάση.
Τα λένε μετά τις 20 Ιουλίου
Αυτή την περίοδο ο Καλάθης κάνει διακοπές και «γεμίζει» τις μπαταρίες του, ενόψει της προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα, υπό τις οδηγίες του Κώστα Μίσσα. Με την επιστροφή του στην Αθήνα, όμως, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τους «πράσινους», ώστε να προχωρήσει το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών και ο παίκτης να ρίξει... άγκυρα στο ΟΑΚΑ ως το 2020.
Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι δύο πλευρές θα τα βρουν και ο Νικ Καλάθης θα συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας του «τριφυλλιού» για τρία ακόμα χρόνια.

