Δανειζόμαστε αυτό το στατιστικό κείμενο θέλοντας να στείλουμε το ύσταστο μήνυμα στην διοίκηση του Παναθηναϊκού για να καταλάβει ( γιατί ώρες ώρες μας δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει) ποιας ομάδας έχει τις τύχες στα χέρια της. Αυτή η ομάδα λοιπόν Δημήτρη που γαλουχήθηκε τόσα χρόνια με ΑΡΧΕΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ προς τους πάντες έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Τώρα είναι το σημείο που πρέπει να αποφασίσεις αν θα γυρίσεις τον διακόπτη και θα εκτοξεύσεις τον Παναθηναϊκό ή θα ακολουθήσεις την ίδια πολιτική και ο Παναθηναϊκός που ξέραμε θα χάνετε μέρα με τη μέρα. Για να γράφουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα τελευταία 5 χρόνια τέτοια κείμενα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά Δημήτρη και το βλέπει όλος ο κόσμος εκτός από εσένα(;) Κανείς δεν αμφισβητεί ότι είσαι Παναθηναϊκός και δίνεις λεφτά σε δύσκολες εποχές αλλά δεν αρκούν αυτά για να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός όπως ήταν.
Θα σου γράψουμε αυτές τις μεμονωμένες λέξεις και ευχόμαστε για τελευταία φορά να τις λάβεις υπόψιν σου γιατί αντιπροσωπεύουν όλο το υγιώς σκεπτόμενο κομμάτι των φιλάθλων του Παναθηναϊκού:
ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ - ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΡΟΛΟΙ - ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ - ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ -ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΑΥΞΗΣΗ ΜΠΑΤΖΕΤ.
Αν κάνεις όλα τα παραπάνω είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. ΜΠΟΡΕΙΣ;;;
Πολυνίκης ο Παναθηναϊκός στα Final 4!
Αν κι έχει 5 χρόνια να αγωνιστεί σε φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός παραμένει μέχρι και σήμερα η ομάδα που έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή στη συγκεκριμένη φάση!
Με 16 νίκες σε φάιναλ-φορ ο Παναθηναϊκός «στρογγυλοκάθεται» στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ-Αβίβ να ακολουθούν με 15 νίκες. Το Top-5 των ομάδων με τις πιο πολλές νίκες συμπληρώνει ο Ολυμπιακός με 12 και η Μπαρτσελόνα με 11.
Από την περίοδο 1987-88 που θεσπίστηκε η διαδικασία των φάιναλ-φορ ο Παναθηναϊκός είναι και ο πολυνίκης σύλλογος σε κατακτήσεις με 6 τρόπαια.
Παράλληλα, μετά την αποψινή νίκη της Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα στην Ιστορία των διοργανώσεων που έχει επικρατήσει σε τελικό επί της γηπεδούχου ομάδας (Μπολόνια 2002, Κίντερ Μπολόνια-Παναθηναϊκός 83-89)!
Στη φωτογραφία η αξέχαστη σε όλους τους παναθηναϊκούς αγκαλιά μεταξύ του σημερινού τροπαιούχου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Διαμαντίδη, από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι με 78-70 το 2011 στη Βαρκελώνη, νίκη που στόλισε το Τριφύλλι με το έκτο αστέρι της Ιστορίας του.
Πολλά συγχαρητήρια στον «Μίδα» των ευρωπαικών πάγκων, ο οποίος πριν λίγες ώρες κατέκτησε το 9ο του τρόπαιο (5 με τον Παναθηναϊκό, 1 με την Παρτιζάν, 1 με την Μπανταλόνα, 1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι 1 με τη Φενέρμπαχτσε).
Ζέλικο θα είσαι πάντα ένας από εμάς!
Πηγή: Και χιλιάδες τίτλοι

