http://www.trifillakia.gr/diafimisteite-sto-trifillakiagr

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Από τη στιγμή εκείνη που ο Τσάβι Πασκουάλ μπήκε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ και με τόνο αποφασιστικό στη φωνή του, σαν να ήθελε κάτι να ανακοινώσει, υποκλίθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες, καλό προπονητή και καλούς ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στη Euroleague».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καταλανός αποθεώνει τον κόσμο του «τριφυλλιού». Σίγουρα, όμως, αυτή ήταν η πιο εμφατική. Κάθε φορά που ο Πασκουάλ διασχίζει το παρκέ για να καθίσει στον πάγκο του πριν από κάθε ματς, ολόκληρο το ΟΑΚΑ σηκώνεται όρθιο και τον χειροκροτεί. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του, όχι απλά να χειροκροτήσει τον κόσμο, αλλά να υποκλιθεί και να τον εξυμνήσει.
Η έδρα και ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι το μεγαλύτερο όπλο του. Και ερμηνεύεται με αυτό το ατσαλάκωτο και αψεγάδιαστο 8/8, το οποίο τον κρατά εντός τετράδας, άρα και στόχου.

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε την Εφές, τη σμπαράλιασε και όσο το ματς οδηγούταν στο τέλος του, την έκανε να μοιάζει καφενείο. Όχι ότι ήθελε και πολύ βέβαια. Ομάδα που έρχεται να παίξει με δύο παίκτες που αποτελούν «ξένο σώμα» (ο ένας μάλιστα, Άνταμς, απόντος του Μακόλουμ την πήρε και στις πλάτες του επιθετικά με 20 δικούς της πόντους), ομάδα που «ξεχνά» να κάνει φάουλ για ενάμιση δεκάλεπτο, ομάδα που βασίζει την άμυνά της στη ζώνη και δέχεται τόσους εύκολους πόντους στο ζωγραφιστό, με την ποιότητα και τους σουτέρ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός έμοιαζε παιχνιδάκι να την καθαρίσει.

Δύο ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία του αγώνα της Πέμπτης: Το ποσοστό και ο πλουραλισμός ευστοχίας στο τρίποντο, με τον Κέι Σι Ρίβερς στο μηδέν και δεύτερο (αλλά πιο σημαντικό) το γεγονός ότι ο Τσάβι Πασκουάλ βλέπει ότι πλέον προπονεί μία ΟΜΑΔΑ. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι έχουν ρόλο, άσχετα από τον χρόνο που πατούν παρκέ. Από τον 1ο μέχρι τον 12ο . Κι όταν ένα σύνολο με τόσο ταλέντο καταφέρνεις να το κάνεις ομάδα, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Όπως ο Παναθηναϊκός. Ο οποίος με το 11-5 και τη Μπαρτσελόνα να έρχεται στο αλώβητο ΟΑΚΑ, έχει στρώσει τον σωστό δρόμο για το Βελιγράδι.

Υ.Γ: Μία ευχή μόνο για τον φετινό Παναθηναϊκό. Υγεία! Αν αυτή η ομάδα είναι υγιής, άρα και πλήρης, μπορεί να πετύχει τα πάντα!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

xristosmparounis

Διαφημιστείτε εδω