Άκρως πετυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε για τον Παναθηναϊκό Superfoods ενόψει των αγώνων με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι "πράσινοι" χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα πήραν μια άνετη νίκη με 87-63 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ και έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για τους κρίσιμους αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. 

Ο Κρις Σίνγκλετον, παρόλο που επέστρεψε σήμερα (13/4) από την Αμερική και όντας χωρίς προπόνηση αρκετές μέρες, ήταν πολύ καλός και με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού. Από κοντά και ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος έπαιξε μόλις 12 λεπτά, αλλά σημείωσε 10 πόντους. Όμως ένα άλλο στοιχείο ήταν πως ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποίησε ξανά όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και μάλιστα όλοι σκόραραν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Ντένμον, Αντετοκούνμπο, Γκάμπριελ και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση με τον Κολοσσό και οι Ροδίτες αιφνιδίασαν τους «πράσινους» και προηγήθηκαν με 1-4 στο 2’, ενώ έπαιζαν και αρκετά κλειστή άμυνα με εναλλαγές.

Μάλιστα το Τριφύλλι έφτασε πολύ γρήγορα στα 5 ομαδικά φάουλ και επέτρεψε στους «θαλασσί» να πάνε πολύ γρήγορα στη γραμμή των βολών. Όμως στο 5’ το τρίποντο του Ντένμον έφερε την ισοφάριση (10-10), αλλά ήταν προσωρινή και συνεχώς κυνηγούσε το σκορ.

Παρόλα αυτά τα «ταΐσματα» του Καλάθη σε Γκάμπριελ και Βουγιούκα (δις) έφεραν το 18-18 στο 7’, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων ήταν κάκιστη και δεχόταν συνεχώς απαντήσεις και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Τσάβι Πασκουάλ και με συνεχόμενες αλλαγές προσπαθούσε να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Μάλιστα 1:30 πριν το τέλος του δεκαλέπτου είχε αλλάξει όλη την αρχική 5άδα και έτσι η ολοκλήρωση της 1ης περιόδου το σκορ ήταν στα ίσα (24-24).

Ο Ίαν Βουγιούκας συνέχισε από κει που σταμάτησε, δηλαδή με το Ρέθυμνο και με προσωπικές προσπάθειες έφερε μπροστά τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (28-27) στο 11’, φτάνοντας… αθόρυβα στους 10 πόντους, καθώς δεν είχε αντίπαλο μέσα στο ζωγραφιστό.

Μάλιστα ο Λεκαβίτσιους με λέι απ έκανε το +5 (32-27) για το Τριφύλλι στο 14’, αλλά οι Χάρις και Γιανγκ κρατούσαν τον Κολοσσό κοντά. Παρόλα αυτά Σίνγκλετον και Όγκαστ ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 9 (39-30), αλλά έδειξε πως υπήρχε πρόβλημα στην άμυνα μέσα στο καλάθι και, καθώς ο ομογενής σέντερ δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός.

Ο Όγκαστ έφερε για πρώτη φορά το σκορ σε διψήφια επίπεδα (43-32) στο 17’ και ήταν ενδεικτικό πως οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν αρκετά στα μετόπισθεν, ενώ πραγματοποίησε και ένα εξαιρετικό κόψιμο στον Ράιτ και ο Μήτογλου με λέι απ και βολές ανέβασε το δείκτη του σκορ σε μεγαλύτερα ύψη και ήταν χαρακτηριστικό πως τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 49-36 του Κολοσσού, σημειώνοντας 25 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Πασκουάλ είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και είχε βρει σκορ απ’ όλους.

Με 6 πόντους του Σίνγκλετον (τρίποντο και 3/3 βολές) οι «πράσινοι» έκαναν… σβηστά το 55-36, με την έναρξη της 3ης περιόδου και συνέχισαν με την ίδια σοβαρότητα που είχαν και στο β’ δεκάλεπτο. Ο Γκιστ με σουτ από μέση απόσταση ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 20 (59-39) στο 24’ και οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν διάθεση και για… σόου.

Έτσι, παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν χαμηλώσει την ταχύτητα, έκαναν… πάρτι. Οι συνεργασίες Καλάθη – Γκιστ ήταν συνεχείς και δύο λεπτά αργότερα το σκορ έφτασε στο +23 (65-42), αλλά υπήρξε και ένα… ευτράπελο του Αμερικανού πάουερ φόργοορντ, καθώς σε 4 σερί λέι απ (μετά από δικά του επιθετικά ριμπάουντ) δεν κατάφερε να βάλει δύο εύκολους πόντους.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Παναθηναϊκό να κρατά με σχετική ευκολία το μαξιλαράκι των 20 πόντων (70-45), μιας και οι Ροδίτες έβαζαν δύσκολα τη μπάλα στο διχτάκι και ο Γουέαρ με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ του 3ου δεκαλέπτου.

Παρόλα αυτά οι "θαλασσί" είχαν μια... αντίδραση και με ένα 7-0 (από το τέλος της γ' περιόδου και την έναρξη της 4ης) έριξαν λίγο τη διαφορά (70-50), αλλά αυτό δεν πτόησε το Τριφύλλι και χαμηλή ταχύτητα έκανε το 77-53 στο 34' και το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ άλλαζε συνεχώς παίκτες για να μοιράσει τον χρόνο, θέλοντας να τους έχει σε... εγρήγορση για τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. 

Έτσι τα πράγματα δεν άλλαξαν και ο Παναθηναϊκός συνέχισε τη ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα, παίρνοντας μία ακόμα νίκη με 87-63 κόντρα στον Κολοσσό και έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για τις δύο κρίσιμες αναμέτρήσεις της επόμενης εβδομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 49-36, 70-48, 87-63

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω