Αυτή η αχτίδα φωτός που εξέπεμψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρίχνοντας στο τραπέζι την ιδέα για το PAO FOUNDATION έρχεται να καλύψει μέρος από αυτή τη… βαρυχειμωνιά που μέσα στο κατακαλόκαιρο έχει πλήξει την ομάδα ποδοσφαίρου και τον ερασιτέχνη.

Τα δύο από τα τρία κομμάτια του συλλόγου που βρίσκονται στο δυσκολότερο σημείο της ιστορίας τους, με τον κίνδυνο της απαξίωσης, ου μην και της διάλυσης, να προκαλεί τεράστια ανησυχία στις τάξεις του κόσμου.

Το PAO FOUNDATION έρχεται την κατάλληλη στιγμή, είναι μια πρόταση που δυνατότερο σημείο της είναι το χρονικό σημείο στο οποίο πέφτει στο τραπέζι, το timing δηλαδή.

Κι άλλες φορές έγιναν προσπάθειες συνένωσης δυνάμεων, όλοι θα θυμάστε την ΠΕΚ (Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση) του Ανδρέα Βγενόπουλου, ή την Παναθηναϊκή Συμμαχία που ήλθε επί Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ.

Αυτές ωστόσο ήταν προτάσεις που αφορούσαν ένα από τα τρία κομμάτια του Παναθηναϊκού: Το ποδόσφαιρο. Κι είναι προφανές ότι όσο κι αν διοικούνται από διαφορετικούς ανθρώπους, τόσο η ΠΑΕ και η ΚΑΕ όσο και ο ερασιτέχνης, ένας σύλλογος ορθοποδεί όταν όλα του τα τμήματα βρίσκονται εν πλήρη υγεία, όταν υπάρχει αρμονία, κι επαναλαμβάνουμε, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν οι ίδιοι άνθρωποι στο τιμόνι τους.

Το ‘χουμε δει να συμβαίνει και σε άλλους συλλόγους της Ελλάδας. Πως όταν αρχίζει να ανεβαίνει αισθητά ένα κομμάτι τους, παρασύρει και τα υπόλοιπα, όταν το ποδόσφαιρο ορθοποδεί, παρασύρει το μπάσκετ ή τα τμήματα του ερασιτέχνη.

Πολλά χρόνια δε, και στον Παναθηναϊκό, όλοι έχουμε διαπιστώσει αυτή την ανομοιομορφία. Από τη μια το τμήμα μπάσκετ με τις αλλεπάλληλες, δεκάδες επιτυχίες του, από την άλλη η ΠΑΕ στα χρόνια του δικού της μνημονίου κι ο ερασιτέχνης στην τύχη του, ειδικά έπειτα από τα τερτίπια της διοίκησής του που έχουν στείλει την «μάνα του λόχου» στο Πρωτοδικείο.

Φυσικά Γιαννακόπουλοι δεν υπάρχουν αλλού, όλοι το ξέρουμε. Ωστόσο θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχουν Παναθηναϊκοί επιχειρηματίες έστω και μικρότερου βεληνεκούς, που αν ενώσουν όμως τις δυνάμεις τους, μπορούν να συνδράμουν στην αναγέννηση του τμήματος ποδοσφαίρου και του ερασιτέχνη. Κι αν όχι στο βαθμό που πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ, τουλάχιστον σε μια υγιή βάση, όπου θα συντηρούν τμήματα σε ένα αξιοπρεπές κι ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε δηλαδή. Τώρα, που ο Παναθηναϊκός το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην ιστορία του. Ώστε να δούμε κι όλας ποιοι είναι Παναθηναϊκοί στην πράξη κι όχι στη λεζάντα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω