'Οταν από ετούτη εδώ τη γωνία γραφόταν πριν τη σέντρα ότι ο ημιτελικός εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό κάπως έτσι το φανταζόμουν το ματσάκι. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ΜΕΣΑ στο γήπεδο ότι είναι το μεγάλο ΑΦΕΝΤΙΚΟ και πήρε πολύ ισχυρό αβαντάζ για την πρόκριση. Όσο παρακινδυνευμένο κι αν είναι αυτό που θα πω, ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεν είναι υπερβολή, αλλά πραγματικότητα, αν σημειώσει κάποιος ότι το τελικό σκορ κολακεύει τον ΠΑΟΚ και αδικεί το τριφύλλι. Διότι η εικόνα του ματς ήταν για περισσότερα από δύο γκολ. Για τους πράσινους μιλάμε πάντα, διότι ο Δικέφαλος επί της ουσίας δεν είχε ούτε φάση. Μέσα στο γήπεδο υπήρχε μια μόνο ομάδα για να σταθεί σε μια τόσο απαιτητική αναμέτρηση. Αυτή που έφτιαξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και την οδηγεί με φόρα για την κατάκτηση ενός τροπαίου, σε μια διοργάνωση που όταν αυτός ανέλαβε ΑΠΑΝΤΕΣ την θεωρούσαν αποκλεισμένη σε όμιλο με δυο ομάδες Β’ Εθνικής και τον Ηρακλή!

Ο Παναθηναϊκός με το «κοντό» ρόστερ, όπως ειρωνικά ακούγαμε τις τελευταίες μέρες (άσχετα αν ΜΟΝΟ αυτοί που έφυγαν έπαιζαν για πλάκα στους υπόλοιπους μεγάλους, δεν συζητάμε καν για τους βασικούς…), έκανε ότι ήθελε τον ΠΑΟΚ, τον έπνιξε μέσα στη Λεωφόρο και μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 15άλεπτο οι πράσινοι πάτησαν γκάζι και το γκολ άρχισε να… μυρίζει. Το έβαλε ο Μολέδο με υποδειγματική κεφαλιά, έπειτα από πάσα με το κεφάλι από τον μεγάλο Μπεργκ. Τη σφραγίδα του Σουηδού είχε και το δεύτερο γκολ, το οποίο σέρβιρε στον Λέτο (άργησαν να τον καλέσουν και σε απολογία) και με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε το ξεκάθαρο και δικαιότατο καθαρό σκορ που τον φέρνει κοντά στην πρόκριση. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ σε αυτό τουλάχιστον το παιχνίδι εμφανίστηκε σωματικά και ψυχολογικά ανέτοιμος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό με το οποίο έφυγε.
Πέραν του Μπεργκ, που και μόνο η συμμετοχή του στα δύο γκολ των αναδεικνύει σε πρωταγωνιστή, εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Χουλτ που όργωσε την αριστερή πλευρά και παράλληλα έβγαλε και απίστευτο πάθος, ενώ ο Ζέκα ήταν ο γνωστός «σκύλος» στη μεσαία γραμμή καταπίνοντας τους αντιπάλους του. Γενικότερα ο Παναθηναϊκός λειτούργησε άριστα ανασταλτικά, έβγαλε μεγάλο πάθος αλλά και φρεσκάδα. Το τελευταίο το πιστώνεται φυσικά ο Μαρίνος ο οποίος απάντησε σε αυτό το μπαράζ βλακείας που ακολούθησε το ματς της Κυριακής στην Τούμπα. Ένα μπαράζ βλακείας που εν τέλει συσπείρωσε τους πράσινους και έδωσαν τις απαντήσεις που έπρεπε.

Πάμε και στη διαιτησία. Γιατί ΑΚΟΜΗ και σε αυτό το ματς πάει να γίνει παιχνίδι, άσχετα αν όλοι είδαν τι έγινε Βασικά έχουμε μάτια για να δούμε και δεν περιμένουμε κανέναν «καθηγητή» που κάνει πολιτική να μας πει. Είναι κωμικό και μόνο να συζητάς αν είναι πέναλτι αυτό που έκανε ο Κρέσπο στον Μπεργκ. Και πέναλτι είναι και είναι ΚΑΙ αποβολή. ΟΚ; Κι ας μην το κάναμε σημαία. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να δοθεί και το χέρι του Κάνιας, αλλά άντε να πεις πως ήταν κοντά και αιφνιδιάστηκε. Κωμικό είναι να συζητάμε και για τον ορισμό του ακούσιου, αυτό του Χουλτ. Κάποιοι το συζητάνε, αλλά είπαμε, είναι και η «πολιτική» στη μέση και μπορεί να ψάχνουν πόρτα για τον χειμώνα.

Για μένα ο Σιδηρόπουλος έδειξε ασυλία στον πειθαρχικό τομέα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Δεν είχα και απαιτήσεις βέβαια. Σας το είχα γράψει στο ερωτηματολόγιο που ανέβηκε πριν το ματς, μαζί και με το… τελικό σκορ! Ο Ιβιτς πάντως τον στηρίζει, λέει ότι δίνει αυτά που βλέπει και κάτι θα ξέρει. Δεν είναι και… Αθηναίος άλλωστε. Ούτε βέβαια και… Δωδεκανήσιος, όπως αναφέρει η Ενωσή του. Στη Δράμα έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο Ωραιόκαστρο. Όχι πως μας ενδιαφέρει. Άλλοι ψάχνουν από που κρατάει η σκούφια του καθενός. Μαζί με τις δικαιολογίες…

Τέλος πάντων. Οτι έγινε – έγινε. Καλό Πάσχα και πάμε παρακάτω. Στη ρεβάνς όπου ο Παναθηναϊκός εκτός από την αμυντική του λειτουργία θα πρέπει να κοιτάξει να βάλει και ένα γκολ για να το τελειώσει το ματσάκι. Σεμνά και ταπεινά. Με σεβασμό. Γιατί όποιος δεν σέβεται, το πληρώνει. Το είδαμε και στη Λεωφόρο…

ΥΓ: Οι δηλώσεις μετά το ματς για το γήπεδο ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πολύ ευχάριστη εξέλιξη, που δείχνει ότι όντως κάτι κινείται στα σοβαρά. Ηρεμία και σε αυτό το θέμα, αν και η πληροφόρηση που έχω είναι ότι γίνονται περισσότερα απ’ όσα λέγονται. Μακάρι να προχωρήσει το πράγμα, τι να πω; Ή μάλλον μετά απ’ όσα έχουν γίνει δεν χρειάζεται να λέμε και πολλά. Ας λένε αυτοί που πρέπει.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω