Πράσινη μαγεία στην Τρίπολη! Ενας απολαυστικός Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ασέλγησε πάνω στον πτώμα του Αστέρα, έχοντας μία «πεντάρα» και δύο«τεσσάρες» σε διάστημα μόλις δέκα ημερών!
Οι «πράσινοι» του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέτριψαν με 5-0 τους Αρκάδες (με πέντε διαφορετικούς σκόρερ) μέσα στην έδρα τους κι αν είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ανεπανάληπτες ευκαιρίες τους και δεν έριχναν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο τότε το σκορ θα είχε φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα!

Το τριφύλλι είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποκτήσει τη σφραγίδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και είναι πλέον ξανά ομάδα με όλα τα γράμματα της λέξεως κεφαλαία.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα έχοντας δημιουργήσει στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς δύο μεγάλες ευκαιρίες (με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ στο 4’ και το 5’), αλλά και σημειώσει δύο τέρματα!

Ο Μπουμάλ στο 7’ με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Κλωναρίδη που με διαγώνιο σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1, ενώ στο 9’ ήταν η σειρά του Εμποκού να «ταϊσει» με «no look» κάθετη πάσα τον Μπεργκ, ο οποίος «έσκαψε» τη μπάλα με το αριστερό και νίκησε τον Ντοναρούμα (0-2).

Στο 17’ ο Αστέρας απείλησε με τον Μανιά να πλασάρει άουτ μετά από σέντρα του (σε θέση οφ σάιντ) Καλτσά και στο 22’ με το σουτ του Μάσα που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο έκανε πάρτι στο επιθετικό του τρίτο, βγάζοντας τη μία κάθετη πάσα μετά την άλλη και δημιουργώντας διαρκώς καταστάσεις τετ α τετ στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων που πελαγοδρομούσε.
Στο 25’ ο Εμποκού βρήκε τον Μπεργκ που έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα άουτ, στο 27’ ο Μπουμάλ βγήκε μόνος του με τον Ντοναρούμα αλλά πλάσαρε άουτ και στο 30’ ο Μολέδο (από θέση οφ σάιντ) με κεφαλιά έκανε το 0-3 από εκτέλεση φάουλ του Εμποκού.

Οι Αρκάδες στο 34’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Τσουκαλά που κόντραρε στον Κουτρουμπή και η μπάλα αφού άλλαξε πορεία πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι «πράσινοι» ωστόσο ήταν κυρίαρχοι και έμοιαζαν ασταμάτητοι σε κάθε επίθεσή τους. Στο 35’ ο Κλωναρίδης βγήκε στην αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ και στο 36’ ο Ζέκα έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπεργκ που βρέθηκε ξανά τετ α τετ με τον Ντοναρούμα, ο οποίος έδιωξε με το δεξί χέρι σωτήρια πριν τον «κρεμάσει» ο Σουηδός άσος.

Στο 39’ ωστόσο ο τερματοφύλακας του Αστέρα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απέναντι στον Εμποκού που πήρε τη μπάλα με το στήθος μετά από θαυμάσια μπαλιά του Κουρμπέλη, μπήκε στην περιοχή και διαμόρφωσε το 0-4 σαν σε προπόνηση!

Στο 43’ μάλιστα οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο πέμπτο τους γκολ αλλά το διαγώνιο σουτ του Κλωναρίδη, από ιδανική πάσα του Μπεργκ, πέρασε δίπλα απ΄το δοκάρι.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 0-4, το πιο βαρύ σκορ που έχει δεχθεί στην ιστορία του στη Σούπερ Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης στο συγκεκριμένο διάστημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους δημιουργήθηκε στο 52’ όταν ο Τσουκαλάς με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να αποκρούσει σε κόρνερ.

Στο 63’ ο Μάσα προσπάθησε να κρεμάσει από το ύψος της μεσαίας γραμμής τον Βλαχοδήμου, που ήλεγχε τη φάση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 68’ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το πέμπτο του γκολ όταν από διώξιμο του Μολέδο, ο Μπεργκ βγήκε μόνος με τον Ντοναρούμα και έκανε τη «λόμπα» αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 83’ ο Π. Βλαχοδήμος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπεργκ (από θέση οφ σάιντ) έκανε την κεφαλιά, ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουμάλ διαμόρφωσε το τελικο 0-5.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (23’ Γκαϊντούτσικ), Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65’ Ιγκορ), Φαρίνια (46’ Τσιλιανίδης), Μανιάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μπουμάλ, Ζέκα, Κουρμπέλης (81’ Ρέις), Εμποκού (46’ Π. Βλαχοδήμος), Κλωναρίδης (74’ Πίσπας), Μπεργκ.

Διαιτητής: Γ. Καμίνης (Θεσπρωτίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ντοναρούμα ήταν ο τερματοφύλακας, ο Δημούτσος δεξιά στην άμυνα, οι Χαμντανί και Σελίν στόπερ, ο Γιαννούλης αριστερός μπακ, οι Ιγκλέσιας και Τσουκαλάς κεντρικοί μέσοι, ο Καλτσάς δεξιός χαφ, ο Μάσα αριστερός και ο Φαρίνια επιτελικός μέσος, πίσω από τον επιθετικό κορυφής Μανία.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε ως σχηματισμό το 4-4-1-1 για τον Παναθηναϊκό, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Ζέκα και Κουρμπέλη αμυντικούς μέσους, τον Μπουμάλ με τον Εμποκού στα δύο «φτερά» και τον Κλωναρίδη σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον Μπεργκ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Θα ήταν… άδικο να μπει στη συγκεκριμένη κατηγορία κάποιος παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, καθώς συνολικά οι Αρκάδες παρουσίασαν εικόνα διάλυσης, με τραγικές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, ακόμα χειρότερες επιστροφές όταν έχαναν τη μπάλα και αμυντική γραμμή που θύμιζε ελβετικό τυρί από τα κενά!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:
Ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα με σωστή νοοτροπία, σαφές πλάνο και τη μεσοεπιθετική του τετράδα (Εμποκού, Μπουμάλ, Κλωναρίδη, Μπεργκ), η οποία έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, σε μεγάλη μέρα. Ειδικότερα οι Μπεργκ και Εμποκού «οργίασαν» στο πρώτο ημίχρονο, την ίδια στιγμή που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι» διατήρησαν τη συνοχή στις γραμμές τους και τη σταθερότητα στην αμυντική τους γραμμή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι έχει μπει στις... ράγες μετά και το χθεσινό επιβλητικό του διπλό στην Τρίπολη, αλλά και το (συνολικά) αν μη τι άλλο εντυπωσιακό 13-0 στα τρία τελευταία του ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Το κυριότερο όλων ωστόσο ήταν ότι οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (11/12/2016) όταν ακόμη έπαιζε ο Ιμπάρμπο!

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:
Χωρίς λάθη η διαιτησία του Καμίνη από τη Θεσπρωτία, εν αντιθέσει με τους βοηθούς του. Ο πρώτος βοηθός Ευθυμιάδης υπέδειξε κακώς οφ σάιντ τον Μπεργκ στο 37’ και δεν υπέδειξε λανθασμένα οφ σάιντ τον Μολέδο στη φάση του 0-3 (30’). Ο δεύτερος βοηθός δεν υπέδειξε οφ σάιντ όπως θα έπρεπε τον Καλτσά πριν τη σέντρα του στην ευκαιρία του Μανιά (17’) αλλά και τον Μπεργκ στο 83’ στην κεφαλιά μετά τη σέντρα του Π. Βλαχοδήμου.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω