Ο Στραματσόνι παίρνει πάνω του το θέμα του στόπερ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά τον παίκτη που θα αποκτηθεί για να καλύψει το κενό του «λαβωμένου» Σέρχιο Σάντσεθ. Με τον Αντρέα Στραματσόνι να παίρνει 100% πάνω του το θέμα και να φτάνει σε κατ' αρχήν (προφορική) συμφωνία με τον Ιταλό στόπερ της Σασουόλο Λούκα Αντέι, συνεχίζοντας την ίδια ώρα το «ψηστήρι» στον (μεγάλο πόθο του) Τομάς Ερτό της Ουντινέζε, προκειμένου να τον πείσει να τον ακολουθήσει στην Αθήνα το επόμενο 6μηνο.

Στον αντίποδα, φαίνεται πως δεν προχωράει η περίπτωση επιστροφής του Γκόρντον Σίλντενφελντ, αφού ο 40χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» (που χθες είχε γενέθλια) έχει σοβαρούς ενδοιασμούς ως προς την ετοιμότητα του Κροάτη (έχει βγάλει τρεις τραυματισμούς από το καλοκαίρι), αλλά κι επειδή δεν έχει εικόνα του και προτιμάει να πάει σε πιο γνώριμες επιλογές, που θα ψάξει ο ίδιος.

Χθες ο «Στράμα» είχε επαφή με τον Λεωνίδα Βόκολο, για να συζητήσουν το θέμα του κεντρικού αμυντικού, μαζί με τις υπόλοιπες ανοικτές μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας. Ο Στραματσόνι είχε το τελευταίο 48ωρο προχωρημένες συζητήσεις με την πλευρά του Λούκα Αντέι της Σασουόλο, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά απ' τους «μικρούς» της Ρόμα και θεωρεί πως είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο προφίλ του Παναθηναϊκού, που (προ)ετοιμάζει για το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν και πολύ περισσότερο για την επόμενη περίοδο.

Ο πανύψηλος Αντέι (1,88 μ.), γέννημα θρέμμα Ρωμαίος (γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1992 στην «αιώνια» πόλη), ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρόμα. Το 2011 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα χωρίς να πάρει λεπτά συμμετοχής και κατόπιν δόθηκε δανεικός σε Γκροσέτο (Serie B, 21 συμμετοχές) και Σασουόλο (2 συμμετοχές). Πριν προλάβει να παίξει στην ομάδα της Μόντενα, τον Ιούνιο του 2012, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Παρ' όλα αυτά, η Σασουόλο αποφάσισε να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι του `13 και δύο χρόνια μετά να αγοράσει το 100% του 24χρονου, διεθνούς με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιταλίας, στόπερ.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε επαφές με τον μάνατζερ του Αντέι, Ντανίλο Καραβέλο (ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί απ' τη Σασουόλο να μιλήσει εξ ονόματός της με ενδιαφερόμενες ομάδες), και έχουν έρθει σε μια πρώτη συμφωνία για τον δανεισμό του 24χρονου στόπερ για 1,5 χρόνο, με διπλή οψιόν αγοράς.

Η πρώτη το προσεχές καλοκαίρι (αντί 250.000 ευρώ) και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2017 (εφόσον ο Παναθηναϊκός τον διατηρήσει στις τάξεις του), για ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο. Η συμφωνία, όπως αναφέραμε, είναι επί του παρόντος σε προφορικό επίπεδο, καθώς ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει ζητήσει απ' τον μάνατζερ του παίκτη να παραμείνει σταντ-μπάι έως την Τρίτη, διότι θέλει να εξετάσει κι άλλες περιπτώσεις απ' την ιταλική αγορά.

Η Νο 1 περίπτωση που έχει στο μυαλό του, βεβαίως, ο «Στράμα» δεν είναι άλλη απ' τον Τομάς Ερτό, τον οποίο παλεύει για να πάρει δανεικό απ' την Ουντινέζε. Υπόθεση που δεδομένα συγκεντρώνει τεράστιες δυσκολίες ως προς την ολοκλήρωσή της, καθώς για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους της Serie A. Ο Στραματσόνι ωστόσο δεν το παρατάει, και τόσο το απόγευμα της Παρασκευής όσο και χθες το πρωί είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 28χρονο Γάλλο, για να τον φέρει στα νερά του και να τον «ψήσει».

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε στον Ερτό πως στον Παναθηναϊκό θα έχει σταθερή παρουσία και χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να βρει τον εαυτό του μετά τους δύο τραυματισμούς που είχε στο πρώτο 6μηνο της σεζόν και να επιστρέψει σε καλή κατάσταση στο «Φρίουλι» το καλοκαίρι, για να διεκδικήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Χθες, για παράδειγμα, στην ήττα της Ουντινέζε από την Κάρπι (2-1 εκτός έδρας), ο Ερτό ήταν ξανά στον πάγκο ως 5η επιλογή στους στόπερ, πίσω και απ' τον Βαγκέ.

Ο «Στράμα» ποντάρει στην καλή σχέση που έχει τόσο με τον παίκτη όσο και με την ιδιοκτήτρια της Ουντινέζε οικογένεια Πότσο και περιμένει οριστική (θετική ή αρνητική) απάντηση το αργότερο ως την Τρίτη. Εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά για τον Ερτό, θα στραφεί στη λύση του Αντέι. Εκτός αν ευδοκιμήσει μια άλλη, εξίσου πολύ καλή περίπτωση που κυνηγάει απ' το Καμπιονάτο. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή (και η ευθύνη) για τον «αντι-Σάντσεθ» θα είναι αποκλειστικά δική του...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω