Οι τρεις σύμμαχοι του Αλαφούζου!

To αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Livesport και του Βασίλη Βέργη κατέδειξε τη νέα πραγματικότητα που επιθυμεί να δρομολογήσει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος.

Από τις προθέσεις ωστόσο μέχρι την υλοποίηση η απόσταση είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο ότι έχει ρίξει γέφυρες προς επιφανείς επιχειρηματίες προκειμένου να τον πλαισιώσουν στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, έτσι όπως αυτός την οραματίζεται, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η οικονομική συμμετοχή του ίδιου θα εξακολουθήσει να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην “πράσινη” ΠΑΕ.

Ο Αλαφούζος έχει ήδη κάνει κάποιες πρώτες επαφές και θα τις συνεχίσει το προσεχές διάστημα, επιζητώντας τη θωράκιση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά και τη συστράτευση των Παναθηναϊκών δυνάμεων, όσων εν πάση περιπτώσει το επιθυμούν, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα επιλογής για θέσεις-κλειδιά στην ΠΑΕ ή όχι, για απόκτηση μετοχών ή βοήθεια δίχως την παραμικρή σχέση “εξάρτησης”.

Αυτό άλλωστε έχει ήδη συμβεί με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, πρόεδρο της Chipita International, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που προσφέρει κάθε χρόνο περί τις 700 χιλ. ευρώ στο σύλλογο αλλά αποφεύγει με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα.

Οικονομική βοήθεια στην ΠΑΕ έχει δώσει επίσης ο Νικόλας Πατέρας το όνομα του οποίου “παίζει” διαρκώς για ενεργό επιστροφή αλλά στην παρούσα φάση δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο (για το άμεσο μέλλον ωστόσο όλα είναι ανοιχτά, πάντα σε συνεργασία με τον Αλαφούζο), αλλά και ο μεγάλου κύρους επιχειρηματίας Θεώδορος Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean Airlines.

Οι τρεις άνδρες είναι οι μοναδικοί που φαίνονται θετικά διακείμενοι να βοηθήσουν, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης είναι επίσης μεταξύ των υποψηφίων και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «υπό κάποιες προϋποθέσεις θα βοηθήσω. Ωστόσο οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι οι κατάλληλες για επενδύσεις».

Ο εν λόγω εφοπλιστής είναι τεράστιας οικονομικής εμβέλειας, ο γιος του Λεωνίδας είναι “άρρωστος” με τον Παναθηναϊκό, αλλά η οικογένεια δεν φημίζεται για τα οικονομικά της ανοίγματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η επιτυχία του εγχειρήματος δεν εξαρτάται ασφαλώς από τον Αλαφούζο αλλά από τις προθέσεις των υπολοίπων. Εάν ανταποκριθούν μπορεί να συμβεί μία σύμπραξη προοπτικής για το σύλλογο, εάν όχι παραμένουμε εκεί που είμαστε.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω