Οι 4+2 στόχοι για το δίμηνο-φωτιά!

Καλύτερο φάρμακο για την επούλωση των πληγών από τις νίκες δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Στην προκειμένη περίπτωση ειδικότερα, μετά το στίγμα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από την Καμπάλα και τους φυσιολογικούς κλυδωνισμούς που επέφερε, την κρίση, την οργή και την αμφισβήτηση των πάντων, σε όλα τα επίπεδα, την ανταλλαγή ευθυνών και την τραγική διαχείριση της κατάστασης, ο (μονό)δρομος ήταν ένας...

Νίκες, έστω και με το στανιό, δίχως φαντεζί ποδόσφαιρο, γκολ και θέαμα και απόλυτη κυριαρχία. Τρίποντα με βασικούς άξονες το πάθος και την αυταπάρνηση και με οδηγό την απόλυτη συνείδηση του «ως εδώ και μη παρέκει».

Κι αν τα νικηφόρα αποτελέσματα με Λεβαδειακό και Πλατανιά ήταν εντός προγράμματος και υπό το αβάσταχτο ψυχολογικό βάρος της αμφισβήτησης, το διπλό στην Ξάνθη ούτε αυτονόητο ήταν ούτε επετεύχθη υπό τις ίδιες συνθήκες. Διότι, ξέχωρα από πρόσωπα και τακτικές, από αμιγώς αγωνιστικά θέματα, ο τρόπος που κατακτήθηκε επανέφερε πάνω απ' όλα την πολυπόθητη συσπείρωση, η οποία αποτέλεσε και το «οξυγόνο» αυτής της ομάδας, που ξεκίνησε να «χτίζεται» πριν από τρεις σεζόν.

Συσπείρωση που αφορά στα ίδια τα «πράσινα» αποδυτήρια αλλά και στη σχέση, στο δέσιμο, ομάδας και κόσμου. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν ήταν το γεγονός ότι οι 1.500 φίλοι του Παναθηναϊκού που έδωσαν το «παρών» στην ακριτική πόλη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να υποστηρίζουν την ομάδα στη διάρκεια του ματς, ενώ μετά το τέλος του αγώνα χειροκρότησαν όχι μόνο όλους τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση της νίκης, αλλά και τον Γιάννη Αναστασίου.

Για πρώτη φορά μετά την Καμπάλα...
Ο Αναστασίου έχει πλέον την ηρεμία να δουλέψει στο διάστημα της διακοπής εν όψει του δίμηνου-φωτιά που ακολουθεί, με τα ματς απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), πάνω στα κακώς κείμενα που έχει διαπιστώσει. Ευελπιστώντας ταυτόχρονα ότι θα ενσωματωθούν πλήρως στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και οι υπόλοιπες φετινές μεταγραφές του συλλόγου εκτός του Βίκινγκ-αποκάλυψη Ράσμους Τελάντερ. Τον Σέρχιο Σάντσεθ και τον Ρόμπιν Λουντ, που επέστρεψαν μερικώς στα Πηγάδια αγωνιζόμενοι αμφότεροι ως αλλαγές και υπολογίζεται ότι θα είναι πανέτοιμοι μετά τη διακοπή, αλλά και τον Γενς Βέμερ, που έμεινε πολύ καιρό στα «πιτς» και μετράει αντίστροφα για την επανένταξή του.

Η ανταπόκριση του Εσιέν και οι Νίνης-Κλωναρίδης
Η μεγαλύτερη προσδοκία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ωστόσο, αφορά τον Μάικλ Εσιέν. Αυτόν περιμένουν πώς και πώς για ευνόητους λόγους και δεν χάνουν την πίστη τους παρά τις αναποδιές του τραυματισμού του, των ενοχλήσεων και του ντόρου γύρω απ' το όνομά του μέσα στη γενικότερη αναμπουμπούλα της κρίσης, που λειτούργησε ως κερασάκι στην τούρτα της οργής.

Πέρα απ' τα λόγια όμως, η ουσία είναι ότι εάν ο Γκανέζος δεν τεθεί στη διάθεση του Αναστασίου ούτε μετά και αυτήν τη διακοπή, τότε η υπομονή όλων θα εξαντληθεί. Δύο ακόμη παίκτες που περιμένει το «τριφύλλι» να μπουν πιο ενεργά στο ροτέισον της ομάδας μετά τη διακοπή είναι ο Σωτήρης Νίνης και ο Βίκτορ Κλωναρίδης. Αμφότεροι ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα, αλλά διαθέτουν ποιότητα και η ομάδα τους έχει ανάγκη.

«Ολοι τα δυνατά μας για την πρόκριση»
Ο Ντάνιελ Πράνιτς δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στο νικηφόρο σαββατιάτικο ματς του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ξάνθη εξαιτίας ενοχλήσεων στη γάμπα, αλλά λαμβάνει μέρος στην αποστολή της εθνικής Κροατίαςγια τα ματς με Βουλγαρία και Μάλτα.

Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για την πρόκριση της χώρας του, γράφοντας στο facebooκ: «Είναι κρίσιμες αναμετρήσεις και πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι, ώστε να αποδείξουμε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί σαν σύνολο, ότι είμαστε ομάδα και θέλουμε να τα καταφέρουμε. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε στα τελικά του Euro».

Σάντσεθ: «Μαζί σας όλα είναι δυνατά»
Η συμπαράσταση των φίλων του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη και η στήριξη στην προσπάθεια των παικτών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χαροποίησαν ιδιαίτερα τους «πράσινους». Ενδεικτικά είναι τα χθεσινά σχόλια του Νάνο και του Σέρχιο Σάντσεθ, με τον πρώτο να αναφέρει:«Μπράβο παιδιά, δύσκολο το παιχνίδι στην Ξάνθη, αλλά πήραμε μαζί μας τους τρεις βαθμούς για την Αθήνα. Ευχαριστώ πολύ όλους τους οπαδούς για την υποστήριξη». Ο δε Σάντσεθ ανήρτησε στο instagram μία φωτογραφία του από το ματς με την Ξάνθη, όπου βρίσκεται μπροστά από την κερκίδα των «πράσινων», την οποία συνόδευσε με το σχόλιο: «Μαζί σας όλα είναι δυνατά»…

Οταν ο Σάντσεθ... έπαιζε δεξιός μπακ
Μπορεί η πλειονότητα του κόσμου να μην το έχει αντιληφθεί, αλλά υπάρχει και... έξτρα επιλογή για την «πονεμένη» θέση του δεξιού μπακ στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρχιο Σάντσεθ! Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ισπανός άσος έκανε καριέρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν και όσο το δίδυμο Τελάντερ-Ταυλαρίδη συνυπάρχει αρμονικά, δεν αποκλείεται να τον δούμε (και) σε αυτόν τον ρόλο. Πιθανώς όχι απέναντι σε κλειστές άμυνες, αλλά σε ματς-ντέρμπι.

Οπως είχε συμβεί για παράδειγμα με τον Τριανταφυλλόπουλο την περασμένη διετία... Ο Σάντσεθ εντάσσεται στην κατηγορία των Ισπανών αμυντικών (μαζί με τους Σέρχιο Ράμος και Κάρλες Πουγιόλ) που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως δεξιοί μπακ και σταδιακά μετατοπίστηκαν στο κέντρο της άμυνας και σε αυτήν τη θέση έφτιαξε το όνομά του.

Εκεί καθιερώθηκε στην Εσπανιόλ και στις μικρές εθνικές της Ισπανίας, ως δεξί μπακ έκανε τη μεταγραφή στη Σεβίλλη το 2009 έναντι 4 εκατ. ευρώ! Η μετάβαση στο κέντρο της άμυνας ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την επέμβαση στην καρδιά το 2010, πιθανώς επειδή κατόπιν αυτής δούλεψε πάνω στην ενδυνάμωση, το σώμα του «φούσκωσε» αλλά και έχασε σε εκρηκτικότητα.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, στα χρόνια της Μάλαγα, τον έβλεπε ως ένα ιδανικό μπακ που μπορούσε να λειτουργήσει ως άτυπος τρίτος στόπερ, ειδικότερα στα ματς υψηλού δείκτη δυσκολίας, αλλά ο Σούστερ τον καθιέρωσε ως στόπερ.

Ο ίδιος ο Σάντσεθ στις συνεντεύξεις του ως παίκτης της Μάλαγα, οπότε και ήταν μέγα ζήτημα το πού αποδίδει καλύτερα, υπογράμμιζε πως όσο δεν νιώθει το κορμί του απολύτως καλά σε επίπεδο ευελιξίας και εκρηκτικότητας προτιμά να μην αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, υπό τον κίνδυνο να εκτεθεί από τους τεχνίτες και ταχύτατους εξτρέμ της ισπανικής Λίγκας. Διευκρίνιζε ωστόσο ότι παίζει όπου του ζητούν οι προπονητές και χρειάζεται η ομάδα.

Φιλικό με την Καλλιθέα αύριο στο Κορωπί
Την Καλλιθέα θα αντιμετωπίσει σε φιλικό ματς ο Παναθηναϊκός αύριο το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κορωπί, προκειμένου να διαπιστώσει ο Γιάννης Αναστασίου τον βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών που είτε προέρχονται από κάποιον τραυματισμό είτε δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στα μέχρι σήμερα ματς της ομάδας. Ο Σωτήρης Νίνης, ο Ρόμπιν Λουντ και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι τρεις από τις περιπτώσεις αυτές, ενώ το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για τον Σέρχιο Σάντσεθ που επέστρεψε μεν στις επιλογές του προπονητικού τιμ αλλά χρειάζεται ρυθμό για να εμφανιστεί πανέτοιμος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Στο αυριανό φιλικό θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθεί ο Γενς Βέμερ, ο οποίος πάντως μετράει αντίστροφα για την ενσωμάτωσή του στο πλήρες πρόγραμμα και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γυμναστεί μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Επιστρέφει ο Ταυλαρίδης
Δυο-τρεις προπονήσεις θα απουσιάσει από το πλήρες πρόγραμμα της ομάδας ο Στάθης Ταυλαρίδης, εξαιτίας της σύσπασης στον δικέφαλο που υπέστη στο ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει δέσει αρμονικά με τον Ράσμους Τελάντερ στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, καθώς το συγκεκριμένο δίδυμο των στόπερ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλά ματς και δεν είναι τυχαίο ότι στα τρία παιχνίδια της συνύπαρξής τους οι «πράσινοι» διατήρησαν το μηδέν στην άμυνά τους. Ο Ταυλαρίδης διαθέτει γερή κράση και παρότι βρίσκεται στα 36 του χρόνια, είναι ένας από τους καλύτερα γυμνασμένους Ελληνες ποδοσφαιριστές, γεγονός που του επιτρέπει να επιστρέψει άμεσα στη διάθεση του προπονητή του.

Στις ΗΠΑ ο Αλαφούζος
Παρότι αρχικά ήταν στα σχέδιά του, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έδωσε τελικά το «παρών» στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στα Πηγάδια και ο λόγος ήταν ότι υπήρχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό που του το επέβαλαν. Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ έπρεπε να μεταβεί το βράδυ της Κυριακής στην Αμερική, όπου και θα παραμείνει το προσεχές χρονικό διάστημα, αλλά φρόντισε να ενημερωθεί πλήρως για ό,τι συνέβη στην Ξάνθη τόσο στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος όσο και σε διαιτητικό επίπεδο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το πρώτο και την οργή του για το δεύτερο.

Τρεις οι ξένοι διεθνείς
Μετά τους τέσσερις Ελληνες διεθνείς, ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεσή του κι άλλους τρεις ποδοσφαιριστές για το προσεχές διάστημα, αφού και οι Ντάνιελ Πράνιτς, Μεχντί Αμπεΐντ και Μάρκους Μπεργκ κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Συγκεκριμένα, ο Πράνιτς θα βοηθήσει την Κροατία που συμμετέχει στον όγδοο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 στα παιχνίδια με Βουλγαρία στις 10 Οκτωβρίου και με Μάλτα στις 13 του μήνα. Ο Αμπεΐντ έχει υποχρεώσεις με την Αλγερία, η οποία αναμετράται στις 9 Οκτώβρη με τη Γουινέα και στις 13/10 με τη Σενεγάλη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Οσον αφορά τον Μπεργκ, αγωνίζεται στον έβδομο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 με τη Σουηδία στις 9 Οκτωβρίου κόντρα στο Λίχτενσταϊν και στις 12/10 απέναντι στη Μολδαβία.

Ρεπό το Σαββατοκύριακο
Ο Γιάννης Αναστασίου γνωστοποίησε στους ποδοσφαιριστές το πρόγραμμα των προπονήσεων της εβδομάδας. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στο Κορωπί και θα προπονούνται καθημερινά μέχρι την Παρασκευή, ενώ για το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο ρεπό.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω