Το ντέρμπι της ντροπής: Όταν ο Ολυμπιακός δίδαξε ήθος (vds)

Είναι μαζί με την Ριζούπολη οι πιο... μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν το βράδυ που ο Ολυμπιακός δίδαξε ήθος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ήταν το βράδυ που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έβρισε άσχημα τον Τζιμπρίλ Σισέ και μετά βγήκε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες και να υπερηφανευτεί για την παρουσία των φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά, που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν χτυπήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Μόνο βέβαια ποδοσφαιρικό αγώνα δεν θυμίζουν όλα αυτά, αλλά τα... εγκλήματα ξεκίνησαν από τον διαιτητή Καλόπουλο εντός αγωνιστικού χώρου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Στις 19 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα βρισκόταν στο -7 από την κορυφή και πήγαινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παίξει τα... ρέστα του.

Οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ με τον Κέβιν Μιραλάς στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το «τριφύλλι» είναι σαφώς ανώτερο και ψάχνει την ανατροπή που θα το κρατούσε ζωντανό στην μάχη του τίτλου, όταν ξεκίνησαν τα διαιτητικά «εγκλήματα».

Στο 44ο λεπτό του αγώνα, ο Βασίλης Τοροσίδης είχε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Σωτήρης Νίνης τον πίεζε. Ξαφνικά ο παίκτης του Ολυμπιακού πέφτει στο έδαφος δίχως να δεχτεί μαρκάρισμα, αφού προηγουμένως είχε υποπέσει σε παράβαση χέρι-πέναλτι. Φυσικά ο Καλόπουλος «κλείνει τα μάτια» και δίνει επιθετικό φάουλ.

Φυσικά τα λανθασμένα σφυρίγματα κατά του Παναθηναϊκού συνεχίζονταν, με το τριφύλλι ωστόσο να καταφέρνει να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 58΄.  Ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλες ευκαιρίες με Σισέ και Γκοβού, ενώ στο 81’ κατάφεραν να κάνουν το 2-1. Ο Κώστας Κατσουράνης μετά από πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, καλυπτόταν… από όλον τον κόσμο αλλά ο βοηθός Τρύφωνας και ο διαιτητής Καλόπουλος ακύρωσαν το πεντακάθαρο γκολ. 

Δεν έφταναν όλα αυτά όμως και στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-1 με τον Τζιμπούρ, σε μία φάση που ο Πάντελιτς ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε τη φάση, αλλά ο επόπτης Σαραϊδάρης έκλεισε τα μάτια.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να χτυπούν τους παίκτες του Παναθηναϊκού με τους Καντέ, Σαριέγκι, Γκοβού και Σισέ να δέχονται μπουνιές από παντού.

Φυσικά, την... παράσταση έκλεψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα αποδυτήρια. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είπε στον Σισέ σε «γ....α», με τον Γάλλο έξαλλο να δηλώνει πως προτίθεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό στο φινάλε της σεζόν. 

Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά από όλα αυτά, όπου χαρακτηριστικά είπε: «Σήμερα διδάξαμε ήθος».

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω