Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα χθες από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Οι πράσινοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στη χθεσινή αναμέτρηση και έτσι έχασαν για πρώτη φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μετά από 12 χρόνια.

Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα τέρμα, αλλά στο δεύτερο η απόδοση της ομάδας έπεσε και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, όταν και αποχώρησε ο Δημήτρης Κουρμπέλης από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με την επιλογή του Αγιούμπ ως κεντρικό χαφ «έκοψε» τον Παναθηναϊκό στα δύο.

Παρόλα αυτά υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι, οι οποίοι μπορούν να κάνουν άπαντες να ελπίζουν ότι οι πράσινοι μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή. Οι λόγοι αυτοί συνδέονται με ορισμένα πρόσωπα, που μπορούν με βάση την ποιότητα που έχουν να αλλάξουν άρδην την εικόνα του «τριφυλλιού».

Φυσικά αυτή η αλλαγή δεν θα μπορούσε να καταστεί άμεσα εφικτή αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε κανονικά τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει καθώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει πάρει ειδική άδεια από την Super League, ώστε να αγωνιστεί μετά το πέρας των πρώτων 3 αγωνιστικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το επόμενο επίσημο ματς του «τριφυλλιού» θα είναι απέναντι στην ΑΕΛ εκτός έδρας τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά.

Πάμε να δούμε τους τέσσερις λόγους:

1) Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο «βράχος» της άμυνας του Παναθηναϊκού λόγω ορισμένων ενοχλήσεων δεν κατάφερε να δώσει το… παρών στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο Ολλανδός σέντερ μπακ δεν φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και είναι δεδομένο ότι στον επόμενο επίσημο αγώνα του «τριφυλλιού» θα προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο Σένκεφελντ έχει αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας, τα οποία υπήρχαν και… φαινόταν στη χθεσινή αναμέτρηση.

2) Λούκας Βιγιαφάνιες: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά. Ορισμένα μυϊκά προβλήματα έχουν πάει πίσω το ντεμπούτο με τα πράσινα. Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και είναι σίγουρο ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον Ντάνι Πογιάτος. Στο ματς της τρίτης αγωνιστικής (που δεν έχει οριστεί ακόμα) θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμος. Ο «Βίγια» αποτελεί παίκτη – βαρόμετρο που μπορεί να αλλάξει μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό.

3) Χουάνκαρ: Ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Παρότι έγινε επίσημα παίκτης της ομάδας πριν από λίγες ημέρες μπήκε άμεσα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Ισπανός αριστεροπόδαρος από τις πρώτες επαφές του στην προπόνηση έκανε άπαντες να καταλάβουν ότι είναι πολύ γρήγορος και ότι μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη αμυντική γραμμή. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσει ποιότητα στο αριστερό άκρο της άμυνας και θα αποτελέσει μια κανονική λύση σε σχέση με τη… λύση ανάγκης του Φάνη Μαυρομμάτη. Μπορεί ο Μαυρομμάτης να ήταν σχετικά καλός αμυντικά, αλλά επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου, όπως ήταν απόλυτα λογικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βασική θέση του είναι στα στόπερ.

4) Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα: Ο Αϊτόρ έχει έρθει στον Παναθηναϊκό ως ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο δεξί επιθετικό άκρο. Είναι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει ζημιές στις αντίπαλες άμυνες τόσο με την ταχύτητα του όσο με την ποιότητα του. Στις προπονήσεις έχει επιστρέψει ήδη και στο επόμενο επίσημο ματς της ομάδας του θα είναι έτοιμος για να προσφέρει. Μένει να δούμε πως ο Ντάνι Πογιάτος θα τον… δέσει με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς οι θέσεις στην επιθετική τριάδα είναι περιορισμένες. Όπως όλα δείχνουν ο Αϊτόρ θα αγωνιστεί στη θέση του Σαβιέρ.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω