Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους της Νέα Υόρκης.

Την ημέρα εκείνη βέβαια ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Σάλκε στη Γερμανία, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2001/02. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και έδειξαν από την αρχή ότι η βραδιά θα είναι... μεγάλη.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν και όσο περνούσε ώρα ο Παναθηναϊκός γινόταν ακόμα καλύτερος. Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά με αντεπιθέσεις ουκ ολίγες φορές έκανε τους φιλάθλους των γηπεδούχων να... καρδιοχτυπήσουν.

Η ώρα περνούσε και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κέρδισε το φάουλ και ο Γκόραν Βλάοβιτς με τον Γιώργο Καραγκούνη έστησαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Σάλκε. Ο Κροάτης εκτέλεσε συρτά το φάουλ και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.

Μόλις 6 λεπτά αργότερα ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε υπέροχα την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Άγγελος Μπασινάς «σφράγισε» το μεγάλο διπλό του «τριφυλλιού» με υπέροχο πλασέ.

Τη βραδιά εκείνη στο Γκεζελκίρχεν ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε ένα ταξίδι που θα τελειώνε στους «8» κόντρα στην Μπαρτσελόνα και θα μπορούσε να... φτάσει στους «4», αν το σουτ του Βλάοβιτς στη Βαρκελώνη είχε... πάει λίγα εκατοστά πιο μέσα.

Σάλκε (Χούμπ Στέφενς): Ρεκ, Βαν Κερκόβεν, Χάιτο, Βάλντοχ, Μέλερ (59’ Βίλμοτς), Μπέμε (68’ Ασαμόα), Φαν Χούγκνταλεμ (78’ Τζόρτζεβιτς), Καμπούις, Νέμετς, Εμπένζα, Αγκάλι.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Κυράστας): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν (76’ Βόκολος), Κόλκα (68’ Βλάοβιτς), Καραγκούνης, Κωνσταντίνου (88’ Σάριτς).

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω