Ο Ντάνι Πογιάτος αφήνει την ομάδα νέων της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι έτοιμος να φορέσει για παρθενική φορά στην καριέρα του το κοστούμι του πρώτου προπονητή.

Ο 42χρονος τεχνικός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού και το sportfm.gr σας δίνει στο... πιάτο το προφίλ τού Ισπανού με την βοήθεια του Χούλιο Σάντσες Μπαρέδα. Πρόκειται για τον ιδρυτή της ιστοσελίδας «adnblanco» που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης και εξωτερικό συνεργάτη του Real Madrid TV.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Ντάνι Πογιάτος και αναλύει όσα του ζητήσαμε. Αφού αρχικά διευκρινίζει την θέση του και αναφέρει πως η πληροφορία για μετακίνηση του Ισπανού τεχνικού στον Παναθηναϊκό δεν είναι επίσημη, στη συνέχεια αναλύει τα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι του «τριφυλλιού».

Μιλάει για έναν άνθρωπο που έχει πολύ καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του, έναν προπονητή που του αρέσει η κατοχής της μπάλας και το επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει επίσης πως ξέρει να βελτιώνει συνεχώς τους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε στο sportm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα ο Χούλιο Σάντσες Μπαρέδα:

«Καταρχάς, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως αυτή η πληροφορία (σσ. ότι ο Πογιάτος κλείνει στον Παναθηναϊκό) δεν είναι κάτι επίσημο. Είμαι χαρούμενος να μιλάω για τον Ντάνι, αλλά αυτή τη στιγμή είναι προπονητής της ομάδας u19 της Ρεάλ Μαδρίτης. Σκοπός μου είναι να μιλήσω για τις ικανότητές του. Τώρα μιλάμε υποθετικά, ποιος ξέρει στο μέλλον τι θα συμβεί στο μέλλον», ήταν το αρχικό του σχόλιο στο sportfm.gr.

-Αρχικά θα ήθελα να μου μιλήσεις για τον χαρακτήρα του Ντάνι Πογιάτος, αλλά και το πώς βλέπει γενικότερα το ποδόσφαιρο...
«Για τον χαρακτήρα του ε; Είναι ένας φιλικός προς τους παίκτες προπονητής. Αλλά για εμένα το σημαντικό είναι το πώς σκέφτεται για το ποδόσφαιρο. Ο Ντάνι Πογιάτος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και του αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο κατοχής και η συνεχής κίνηση στην επίθεση. Είναι ένας τύπος που του αρέσει να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές του, ξέρει να μοιράζει σωστά τον χρόνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες (σσ. under 19)».

-Ποια είναι η νοοτροπία του και ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων του; Πώς έπαιζε φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης;
«Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως η ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παρόμοια μεθοδολογία στις προπονήσεις της για όλες τις ομάδες. Αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της ανδρικής ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι παρόμοιος με αυτόν του Ντάνι Πογιάτος. Και οι δύο εκτιμούν το passing game και προσπαθούν να κυριαρχήσουν κόντρα στους αντιπάλους με το επιθετικό τους στιλ».



-Έχω διαβάσει πως είναι ένας επιθετικός προπονητής, που του αρέσει η κατοχή της μπάλας και η γρήγορη κυκλοφορία, του αρέσει να παράγει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πώς μπορεί να μεταφέρει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού σε μια ανδρική ομάδα που έχει στόχους;
«Φυσικά. Είναι σημαντικό να έχεις ποδοσφαιριστές με τέτοιες ικανότητες, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να τις έχει όλη η ομάδα. Στις νέες ηλικίες, οι παίκτες βελτιώνονται πολύ υπό τις οδηγίες του. Γιατί να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και στους άνδρες (και φυσικά αν πρόκειται για νέους παίκτες);».


-Αναφορικά με την προπόνησή του; Πού βασίζει την προπόνησή του;
«Η μέθοδος προπόνησής του είναι να παίζει επιθετικά και να διατηρεί την κατοχή της μπάλας. Είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτό το θέμα. Είναι αλήθεια πως του λείπει εμπειρία από το να κοουτσάρει ανδρικές ομάδες, αλλά ήταν ο... διπλανός του Ζόρντι Κρόιφ τη σεζόν 2017-18. Νομίζω πως δεν είναι τόσο άπειρος, δηλαδή, από ανδρικές ομάδες».

-Πώς ήταν η σχέση του με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια;
«Από όλες τις πληροφορίες που έχω είναι πως πρόκειται για έναν πολύ φιλικό προπονητή, ήταν πολύ κοντά με τους παίκτες και είχε καλή σχέση μαζί τους. Μιλάει μαζί τους για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων δίνοντάς τους ιδέες, τους διορθώνει τα λάθη τους, αλλά δίνει και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές».



-Πιστεύεις πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα ως προπονητής; Θεωρείς πως μπορεί να προπονήσει μια ανδρική ομάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του;
«Νομίζω πως είναι ο τύπος του προπονητή που έχει συγκεκριμένες ιδέες στο μυαλό του για το πώς θέλει να παίζει και μπορεί να γίνει στο μέλλον ένας πολύ καλός προπονητής».

-Υπάρχει κάτι άλλο που θεωρείς πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε για τον προπονητή, Ντάνι Πογιάτος;
«Κέρδισε το νταμπλ με την Εσπανιόλ τη σεζόν 2011/12 με την ομάδα νέων. Η ομάδα του κέρδισε το πρωτάθλημα, το Copa del Rey και ήταν φιναλίστ στο Copa Campeones.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχει περάσει ως προπονητής για τρεις σεζόν. Το 2016/17 από την Juvenil B (σσ. δεύτερη ομάδα νέων), κερδίζοντας το πρωτάθλημα. Το 2018/19 στην πρώτη ομάδα νέων δεν κέρδισε το πρωτάθλημα εξαιτίας ενός πέναλτι που δεν ήταν ποτέ και δόθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τη σεζόν 2019/20 ήταν και πάλι στην πρώτη ομάδα νέων (σσ. Juvenil A) και κέρδισε το πρωτάθλημα, αφού η ομάδα ήταν πρώτη όταν συνέβη όλο αυτό με τον κορωνοϊό. Αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν, η ομάδα του πιθανότατα θα έβαζε τουλάχιστον 100 γκολ».


-Aν τελικά έρθει στον Παναθηναϊκό, πιστεύεις πως μπορεί να προσφέρει μερικά ακόμη πράγματα πέραν των γνώσεών του, όπως οι διασυνδέσεις με την ισπανική αγορά; Έχει δουλέψει άλλωστε στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στην ομοσπονδία της Καταλωνίας και την under19 της Εσπανιόλ...
«Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές που προπόνησε κατά το παρελθόν και μου είπαν πως ο Ντάνι Πογιάτος ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχαν στην καριέρα τους. Οπότε, ποιος ξέρει, γιατί όχι;».

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω