Το φως της δημοσιότητας είδαν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν πως πλέον μεγαλομέτοχος είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως είχε αποκαλύψει το SDNA. Από τα ποσοστά που έγιναν γνωστά, προκύπτει ότι ο mr. ΣΚΑΪ έχει πλέον στην κατοχή του ως προσωπικές μετοχές ένα ποσοστό που αγγίζει το 51.87%. Αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική διαφορά σε σχέση με πέρσι.

Και από τον ισολογισμό της περιόδου 2017/18 προέκυπτε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ όμως μεγαλομέτοχος ήταν η εταιρία συμφερόντων του εφοπλιστή Sortivo International που είχε ένα ποσοστό που άγγιζε το 52.42%. Οι προσωπικές του μετοχές τότε ήταν 23.84%.

Πλέον, στον ισολογισμό της περσινής περιόδου η Sortivo έχει ένα ποσοστό της τάξης του 34.82%, ενώ αν αθροιστεί αυτό το νούμερο με τις προσωπικές μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου προκύπτει το συνολικό ποσοστό που φτάνει το 86.69%. Ποσοστό που ασφαλώς και μαρτυρά πως ο εφοπλιστής αποτελεί το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ.

Η αλλαγή αυτή στη μετοχική σύνθεση πραγματοποιήθηκε κατόπιν των συνεχόμενων αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου, που έγιναν καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς από προσωπικά χρήματα του Αλαφούζου, τη στιγμή που σταμάτησαν να εισρέουν κεφάλαια στην ΠΑΕ μέσω της offshore εταιρίας. Από εκεί και πέρα, φυσικά, σταθερό παραμένει το ποσοστό που προβλέπεται για τον Ερασιτέχνη και είναι το 10.00%.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω