Οι προσπάθειες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για οικονομική εξυγίανση αποδίδουν καρπούς. Αυτό προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία για την οικονομική χρήση της περιόδου 2018/19 και σύμφωνα με τα οποία οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από 49,02 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2018 έπεσαν στα 27,97 εκατ. ευρώ έναν χρόνο μετά.

Όπως αναφέρει η Live Sport, το πραγματικό χρέος τον Ιούνιο του 2019 κυμαινόταν στα 19,6 εκατ. ευρώ. Η μείωση του μπάτζετ, η εισροή κεφαλαίων από τον Γιάννη Αλαφούζο και η πιο συμφέρουσα συμφωνία για τηλεοπτικό συμβόλαιο έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ορκωτοί λογιστές της Grand Thornton, που το 2016 είχαν κρίνει μη βιώσιμη (με τις τότε συνθήκες) την πράσινη ΠΑΕ, πλέον υποστηρίζουν πως υπάρχει βιωσιμότητα. Όλα αυτά τα θετικά στοιχεία ασφαλώς διευκολύνουν την προσπάθεια της αδειοδότησης και την προσπάθεια για επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ασφαλώς οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι μπροστά. Η συνέχιση στην εξυγίανση αποτελεί στόχο, αλλά δυσκολεύει αρκετά μετά την πανδημία και τις συνέπειες που θα έχει και στο ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο πως θα επηρεαστούν και οι «πράσινοι», όπως όλες οι ομάδες, αλλά πρόθεσή τους παραμένει να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού το χρέος και να αυξήσουν την ποιότητα της ομάδας, όπως είναι σαφές ότι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω