Για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός στάθηκε κάτω του μετρίου και απώλεσε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Άρη στην 5η θέση. Οι "πράσινοι" γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με τα τέρματα των Σπιριντόνοβιτς στο 10' και Σταυρόπουλου στο 53', τα οποία τα "χάρισε" η άμυνα του Τριφυλλιού, αλλά έγιναν και εγκλήματα από το ρέφερι του ματς.

Όμως για ένα ακόμα παιχνίδι η διαιτησία ήταν κατά της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Στο 2' ο Κουμπαράκης "έπνιξε" πεντακάθαρο πέναλτι που έκανε ο Ντουρμισάι στον Κουρμπέλη, ενώ πολλά λάθη έκανε και ο επόπτης Βασιλόπουλος, ο οποίος έκοψε 2 φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ τους Μακέντα και Βέργο.

Πως έπαιξε

Με τον Αχιλλέα Πούγγουρα αντί του τιμωρημένου Ματίας Γιόχανσον παρέταξε ο Γιώργος Δώνης τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Πούγγουρα, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Χατζηθεοδωρίδη. Αμυντικά χαφ τους Κάτσε και Κουρμπέλη, από αριστερά τον Χατζηγιοβάνη, από δεξιά τον Μπουζούκη και τον Άλτμαν πίσω από τον Μακέντα.

Το ματς

O Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά στη Νέα Σμύρνη προσπάθησε να βγει επιθετικά και μόλις στο 2’ κέρδισε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο. Μάλιστα υπήρχε παρατεταμένο κράτημα του Ντουρμισάι στον Κουρμπέλη στη μεγάλη περιοχή και τον πέταξε κάτω και αντί να δοθεί πέναλτι, ο Κουμπαράκης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Οι “πράσινοι” στο 6’ έκαναν την πρώτη τους τελική φάση. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε το σουτ από το δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πλήρωσε τα κενά της άμυνας!

Στην πρώτη εξόρμηση του Πανιωνίου, ευτύχησε να κάνει το 1-0 στο 10’. Μετά από κάκιστη αμυντική λειτουργία από τους παίκτες του Τριφυλλιού, με τη φάση να ξεκινάει από κλέψιμο και κάθετη πάσα του Μανιάτη στον Ντουρμισάι από δεξιά, τη μπάλα να πέρασε απ' όλους μέχρι να φτάσει στον Σπιριντόνοβιτς κι εκείνος πλάσαρε και άνοιξε το σκορ.

Παρόλα αυτά στο 15’ ο Παναθηναϊκός έχασε καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά από γέμισμα του Κάτσε στη μεγάλη περιοχή, ο Μακέντα δε βρήκε τη μπάλα και ο Ντομίνγκες έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, αλλά και πάλι δε δημιουργήθηκε κάτι στην περιοχή των “κυανέρυθρων”.

Οι παίκτες του Δώνης προσπαθούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά μία τα λάθη στην τελική πάσα, αλλά και η φορά του αέρα, δεν επέτρεπαν να βγουν οι κάθετες μπαλιές και να τις εκμεταλλευτούν. Στο 25’ αρχικά ο Χατζηθεοδωρίδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά με τον Κάτσε να κάνει το σουτ, αλλά ο Σταυρόπουλος μπλόκαρε.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μακέντα με τη βοήθεια του... αέρα έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε την κεφαλιά με τον Κότνικ να αποκρούει, με τον Ιταλό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-1.

Παρόλα αυτά στο 27’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0. Σε μια φάση που ο Ντουρμισάι είδε τη μπάλα να φτάνει στα πόδια του από διώξιμο του Πούγγουρα, έκανε ξαφνικό σουτ και ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά από τη δεξιά του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε με σέντρες να δημιουργήσει επιθετικές καταστάσεις στην εστία του Κότνικ, αλλά δεν έβρισκαν στόχο και όσο ο χρόνος, για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, πέρναγε δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να φέρει το ματς στα ίσα.

Στο 40’ το Τριφύλλι βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος όμως να δώσει τη μπάλα σε έναν εκ των Μακέντα ή Άλτμαν, προτίμησε να μπει στη μεγάλη περιοχή, αλλά κλείστηκε και χάθηκε η μπάλα.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Πανιώνιο να έχει την ουσία (δηλαδή το γκολ) που χωρίζει τις δύο ομάδες και πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να αλλάξει πολλά για να πάρει κάτι καλό στη Νέα Σμύρνη.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός είχε ξανά την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν μία ακόμα ευκαιρία για το 2-0 στο 50’. Ο Άρτσε βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο με τον Ντουρμισάι να το εκτελεί και πάλι ο πορτιέρο των “πρασίνων” να αποκρούει.

Τιμώρησε την… ανυπαρξία του!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ματς και το δεύτερο τέρμα ήταν θέμα χρόνου. Έτσι στο 56’ ο Σταυρόπουλος μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα γκολ για τον Πανιώνιο. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Κόρμπος προσπαθεί να γυρίσει το σουτ, όμως στην πορεία της μπάλας βρίσκεται ο κεντρικός αμυντικός των “κυανέρυθρων” που σκοράρει, κάνοντας το 2-0 αφού καλύπτεται από τον Χατζηγιοβάνη που έχει ξεχαστεί.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 3ο γκολ. Ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε από τα αριστερά, έκανε και το πλασέ, ήταν αδύναμο με τον Διούδη να μπλοκάρει.

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν σε… άλλο γήπεδο. Τα λάθη ήταν πάρα πολλά και η απουσία των Ινσούα και Γιόχανσον ήταν κάτι παραπάνω από φανερή και εάν δεν ήταν ο Διούδης, το κοντέρ θα ήταν μεγαλύτερο.

Παρόλα αυτά στο 59’ οι “πράσινοι” έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για το 2-1. Ωραία κάθετη πάσα προς τον Μακέντα ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αρκετά πλάγια, επιχείρησε το σουτ με τον Κότνικ να διώχνει.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έλεγχε το ματς, καθώς ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει τους χώρους να επιτεθεί, καθώς οι Βέργος και Μακέντα δεν έπαιρναν τις μπαλιές που ήθελαν.

Όμως στο 71’ υπήρξε πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, καθώς Παπαγεωργίου πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Μακέντα, προτού ο Ιταλός κάνει την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κότνικ, ο οποίος είχε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα. Μάλιστα στο 86' ο Κολοβέτσιος έδιωξε την τελευταία στιγμή την αντεπίθεση που βγήκε από τον Τσιλούλη.

Στα 3 λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγινε κάτι και ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Πανιώνιο με 2-0 στη Νέα Σμύρνη και πάει με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μανιάτης (79’ Μπανανά), Σπιριντόνοβιτς (73’ Τσιλούλης), Άρτσε (88’ Μπουμάλ), Μασούρας, Ντουρμισάι

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83’ Δώνηε), Κουρμπέλης, Κάτσε (73’ Μουνιέ), Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης (61’ Βέργος), Μπουζούκης, Μακέντα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω