Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση, τότε δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Η Λαμία ήταν πιο ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι και με 2-4 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Εμμανουηλίδης στο 83' έβαλε το τέρμα και οδήγησε τους "πράσινους" στον έξτρα χρόνο, αλλά ο Βέργος ήταν ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ παίκτης, καθώς στο 120' έχασε ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία για την πρόκριση και κάπως έτσι η μπάλα... τιμωρεί!

Πως έπαιξε

Με τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο βασικό σχήμα και τον Αργύρη Καμπετσή δίπλα στον Κίκο Μακέντα παρατάχθηκε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Ινσούα, Μαυρομμάτη, Κολοβέτσιο και Γιόχανσον. Στα χαφ Χατζηθεοδωρίδη και Κάτσε, στα δύο φτερά Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη και στην επίθεση Καμπετσή και Μακέντα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Λαμία να παίξει επιθετικά και να έχει την κατοχή της μπάλας. Ήταν ενδεικτικό πως οι παίκτες του Δώνη κρατούσαν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο και στο 8’ χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Μακέντα βρήκε τον Καμπετσή, αλλά την παράλληλη μπαλιά δεν την πρόλαβε για λίγο ο Χατζηγιοβάνης.

Όπως ήταν λογικό το Τριφύλλι έψαχνε το γκολ, για να φέρει στα ίσα το σκορ του πρώτου αγώνα. Έτσι το 13’ χάθηκε μία ακόμα καλή στιγμή. Ο Μπουζούκης βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Χατζηθεοδωρίδη, ο παίκτης των πρασίνων κατέβασε την μπάλα, επιχείρησε να σουτάρει, όμως ο Βασιλαντωνόπουλος έβαλε την κόντρα σωτήρια για την ομάδα του.

Όμως στο 15’ η Λαμία λίγο έλειψε να κάνει το 0-1. Ο Καραμάνος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ του “έγλυψε” το δεξί δοκάρι του Διούδη και η μπάλα πέρασε άουτ. Η τεράστια ευκαιρίας που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι τους έδωσε ώθηση και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη που δημιουργούσε η πράσινη άμυνα.

Η άνοδος της Λαμίας δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο 19’ κέρδισε κόρνερ το οποίο το εκτέλεσε ο Χατζηγιοβάνης, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των παικτών του Χάβου να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Καραμάνος πήρε την κόντρα από τον Μαυρομάτη στο ύψος του κέντρου, έφτασε μέχρι την περιοχή προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Καραγκούνη, αλλά ο Διούδης βγήκε και μπλόκαρε.

Στο 24’ ο Μπουζούκης θέλησε να απειλήσει την εστία του Μελλισά, αλλά το σουτ του ήταν κακό και πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Μακέντα έκανε μακρινό σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο πορτιέρο της ομάδας της Φθιώτιδας μπλόκαρε εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός είχε εντείνει την πίεση του και στο 28’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Χατζηθεοδωρίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε σε κόρνερ, αλλά η εκτέλεση του από τον Μπουζούκη ήταν κακή και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Οι “πράσινοι” έψαχναν συνεχώς τρόπους για να απειλήσουν την εστία της Λαμίας και στο 31’ έχασαν μία ακόμα καλή φάση. Ο Ινσούα έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του Αργεντινού πήγε ακριβώς εκεί που ήταν ο Μελλισάς. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης δοκίμασε ξανά το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά και πάλι ο κίπερ των φιλοξενουμένων μπλόκαρε εύκολα.

Ήταν ενδεικτικό πως ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά η Λαμία είχε κλείσει τους χώρους και δεν επέτρεπε στους παίκτες του Δώνη να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Μελισσά. Όσο πέρναγε η ώρα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, το Τριφύλλι προσπαθούσε να σημειώσει το πολυπόθητο τέρμα, αλλά μία τα νεύρα και από την άλλη οι κακές επιλογές δεν το επέτρεπαν.

Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις ευκαιρίες, αλλά από λάθος επιλογές στην τελική προσπάθεια δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Γιώργος Δώνης έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Κουρμπέλη να μπαίνει στη θέση του Χατζηθεοδωρίδη στο 46’, με σκοπό να ενισχύσει το κέντρο. Οι “πράσινοι” ήταν συνεχώς μπροστά στην εστία της Λαμίας και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απειλήσουν.

Έτσι στο 55’ το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το το 1-0. Ο Μακέντα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Κουρμπέλης μέσα από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Μελισσά.

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως ο Παναθηναϊκός θα πίεζε ασφυκτικά τους αντιπάλους του, καθώς τα πάντα ήταν… εναντίων του. Με τη συμπλήρωσης μίας ώρας αγώνα η Λαμία κρατούσε το μηδέν. Έτσι στο 62’ δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο, αλλά το σουτ του Τομάς μπλόκαρε ο Διούδης.

Στο 64’ ο Καμπετσής πέρασε πανέμορφα τον Ασίγκμπα από δεξιά, πάτησε περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το σουτ και έτσι η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Δώνης πέρασε τον Εμμανουηλίδη στη θέση του Καμπετσή, καθώς ο νεαρός άσος είχε την ταχύτητα και στο 70’ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Μετά από σέντρα από τα αριστερά του Ινσούα, ο Γιόχανσον άφησε την μπάλα να περάσει, έφτασε στον 17χρονο επιθετικό των πρασίνων ο οποίος έκανε το σουτ με τον Μελισσά να μπλοκάρει.

Όσο πέρναγε η ώρα, τόσο ο εκνευρισμός ήταν εντονότερος για τους παίκτες του Τριφυλλιού, αλλά οι συνεχείς διακοπές λόγω των πτώσεων των αντιπάλων τους (κερδίζοντας παράλληλα και χρόνο) “χαλούσαν” το μυαλό των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τη Λαμία στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει μια καλή σέντρα για να απειλήσει, μιας και οι αντίπαλο είχαν κλείσει όλους τους χώρους. Έτσι στο 79’ ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα καθώς έβαλε τον Βέργο στη θέση του Μαυρομάτη.

Όμως στο 80’ η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία για να “σφραγίσει” την πρόκριση. Στην κόντρα ο Ρόμαριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, άδειασε τον Γιόχανσον και ο Κουρμπέλης πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να παραχωρήσει κόρνερ, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Δεν το… χάρισε ο Εμμανουηλίδης!

Μπορεί να έχασε το εύκολο ο Εμμανουηλίδης, αλλά τη δεύτερη φορά δε… χαρίστηκε στο 84’. Μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα αριστερά η μπάλα πέρασε από όλους και ο νεαρός άσος από κοντά σκόραρε κάνοντας το 1-0 για τους “πράσινους”.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έψαχνε το δεύτερο τέρμα που θα του χάριζε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και έπρεπε να διαχειριστεί τα νεύρα και την κούραση. Όσο ο χρόνος πέρναγε οι “πράσινοι” θα πίεζαν με… όλες τους τις δυνάμεις.

Στο 91’ το Τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να “κλειδώσει” τη νίκη και την πρόκριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κολοβέτσιος πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στο σώμα αμυντικού και κατέληξε στην αγκαλιά του Μελισσα.

Το… φάσμα της παράτασης ήταν πολύ κοντά, καθώς η Λαμία καθυστερούσε το παιχνίδι, καθώς ήθελε να κερδίσει χρόνο και αυτό είχε εκνευρίσει τους πάντες στο Τριφύλλι.

Τελικώς… παράταση

Στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγινε κάτι και έτσι η αναμέτρηση πήγε στην παράταση και τα πάντα ήταν ανοιχτά.

Όπως και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έτσι και και στον έξτρα χρόνο της παράτασης ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο 92’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Μπουζούκης εκτέλεσε το φάουλ ο Ινσούα πήρε την κεφαλιά και ο Μελισσάς έδιωξε σε κόρνερ.

Όμως ένα λεπτό αργότερα η Λαμία “άγγιξε” την ισοφάριση. Ο Επστάιν έφυγε μόνος του από δεξιά, έφτασε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, έκανε το πλασέ χαμηλά, όμως ο Διούδης αντέδρασε σωστά και στην επόμενη φάση ο Ρόμαριτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Διούδη.

Το ματς ήταν… ροντέο και στο 95’ ο Βέργος έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα των “πρασίνων”. Ο νεαρός άσος βρέθηκε απέναντι από τον Μελισσά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έδιωξε.

Το Τριφύλλι συνέχισε να είναι μπροστά, αλλά το σουτ των Κουρμπέλη και η κεφαλιά του Βέργου στο 96’ και 98’ αντίστοιχα πέρασαν μακριά από την εστία του κίπερ της ομάδας της Φθιώτιδας, αλλά αυτό δεν πτοούσε τους παίκτες του Δώνη, που προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Οι μικροί του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να βγάλουν όση ενέργεια τους είχε απομείνει και είχαν ακόμα μερικά τρεξίματα, αλλά δεν είχαν σωστά τελειώματα. Στο 104’ ο Μπουζούκης προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά δεν είχε καλή φορά σώματος και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα έγινε πανέξυπνη κάθετη του Μπουζούκη για τον Μακέντα, ο Ιταλός έκανε το χαμηλό πλασέ, αλλά ο Μελισσάς μπλόκαρε και αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Πλέον τα πράγμα είχαν… ζορίσει και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να υπερβάλει εαυτό. Οι παίκτες των “πρασίνων” έκαναν συνεχή σουτ, αλλά όλα ήταν βεβιασμένα. Όλο το Τριφύλλι ήταν κοντά στην εστία της Λαμίας και έψαχνε το κάθε… χιλιοστό για μια καλή σέντρα που θα ήταν και η “καταλυτική”.

Όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο πιο κοντά ήταν τα πέναλτι, καθώς η πίεση και η κούραση είχαν “θολώσει” τους γηπεδούχους. Έτσι ένα σουτ του Μπουζουκη στο 114’ πέρασε ψηλά άουτ και μόνο έτσι απειλούσε ο Παναθηναϊκός, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, με τους “πράσινους” να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Στο 120’ χάθηκε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να τελειώσει το ματς. Μετά από πάσα του Χατζηγιοβάνη ο Βέργος ολομόναχος έκανε το πλασέ και ο Ασίγκμπα με σωτήρια τάκλιν κρατά το 1-0.

Χάθηκε η ευκαιρία και πήγε στα πέναλτι

Ο Βέργος δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που θα του έδινε την πρόκριση, και έτσι το ματς πήγε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ΟΛΑ ήταν ανοιχτά!

Κύπελλο… ΤΕΛΟΣ!

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η Λαμία ήταν πιο… τυχερή και με σκορ 2-4 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Κάτσε και Κουρμπέλης ήταν οι μοιραίοι παίκτες για τους “πράσινους”, καθώς τη μία ο Μελισσάς και το οριζόντιο δοκάρι στέρησαν στον Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Μαυρομμάτης (79’ Βέργος), Κολοβέτσιος, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Κουρμπέλης), Μακέντα, Καμπετσής (67’ Εμμανουηλίδης)

Λαμία: Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (53’ Βάνερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71’ Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Τόμας (72’ Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω