Χάρμα ιδέστε τα μωρά του Γιώργου Δώνη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και "ξέσπασαν" στον Απόλλωνα. Το 5-1 αντικατοπτρίζει απόλυτα τις... άγριες διαθέσεις που είχαν οι "πράσινοι", ενώ έχασαν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Κορυφαίος ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος με 2 τέρματα (στο 15' και στο 41') άνοιξε το... χορό των γκολ. Στο β' ημίχρονο οι Κουρμπέλης (58') και Ινσούα (62') ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Σικαμπάλα στο 67'.  Ο Γιόχανσον στο 92' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πως έπαιξε

Με το Βαγγέλη Οικονόμου παρέταξε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Δώνης. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Ινσούα, Οικονόμου, Κολοβέτσιο και Γιόχανσον. Τριάδα στα χαφ με Κάτσε, Δώνη και Κουρμπέλη, μπροστά τους από αριστερά τον Χατζηγιοβάνη, δεξιά τον Μπουζούκη και στην κορυφή τον Μακέντα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Απόλλωνα να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης και έψαχνε τον τρόπο για να απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων. Στο 4’ οι “πράσινοι” κατάφεραν να μπουν στη μεγάλη περιοχή του Χουάντερσον, αλλά η πάσα του Μακέντα στον Δώνη ήταν πιο δυνατή και η μπάλα πέρασε στόχο.

Η πρώτη ευκαιρία του Τριφυλλιού έγινε ένα λεπτό αργότερα. Μετά από σέντρα του Ινσούα από αριστερά, έγινε το σουτ στη κίνηση από τον Μακέντα, αλλά βγήκε εκτός γηπέδου. Στο 7’ ο Μπουζούκης λίγο έλειψε να γράψει το 1-0. Ξανά ο Αργεντινός άσος έκλεψε και πέρασε στον Μπουζούκη το σουτ του οποίου απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χουάντερσον, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το τέρμα και έφτασε ξανά στην περιοχή του Απόλλωνα. Μετά από καλή σέντρα του Οικονόμου ο αμαρκάριστος Δώνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Χουάντερσον στο 8’ και ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά, μιας και μέσα σε 3 λεπτά δημιούργησαν τρεις φάσεις.

Από την πλευρά τους οι Απολλωνιστές ήθελαν να “παγώσουν” το γρήγορο ρυθμό των “πρασίνων” και στο 12’ έκανε το πρώτο τους σουτ με τον Σικαμπάλα, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε χωρίς συνέπειες από την εστία του Κότσαρη.

Στο 14’ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον κίπερ του Τριφυλλιού, αλλά το σουτ του Μπετινέλι μπλοκαρίστηκε εύκολα.

Εκεί δε συγχωρεί ο Μακέντα!

Η πίεση του Παναθηναϊκού στο ματς έφερε αποτέλεσμα και στο 15’ άνοιξε το σκορ με τον Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα από τον Χατζηγιοβάνη, νίκησε εύκολα τον Χουάντερσον και έγραψε το 1-0.

Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας δεν το έβαλε κάτω και έψαξε τη γρήγορη ισοφάριση. Στο 17’ Ο Ζοάο Πέδρο είδε τον Κότσαρη λίγο εκτός περιοχής και προσπάθησε να τον κρεμάσει από την σέντρα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ λίγο αργότερα ξανά ο άσος των φιλοξενουμένων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος διώξιμο του Οικονόμου, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 24’ ο Κάτσε κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Μπουζούκη να το εκτελεί, αλλά ήταν αδύναμο και ο Χουάντερσον μπλόκαρε εύκολα. Όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο, αλλά ο Χατζηγιοβάνης στο 29’ προσπάθησε να κάνει το 2-0, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Δώνης, από φάουλ του “Χάτζη” έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχη.

Παρόλα αυτά ο Απόλλων κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ, καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν συγκεντρωμένη, αλλά δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί. Στο 34’ ο Χατζηγιοβάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο νεαρός άσος έκανε εξαιρετικό πλασέ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Μακέντα!

Για άλλη μία φορά ο Φεντερίκο Μακέντα έδειξε πως θέλει μια καλή πάσα για να σκοράρει και στο 41’ διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Μπουζούκης βρήκε τον Κάτσε στα όρια της περιοχής, εκείνος έδωσε στον Ιταλό άσο και με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 2-0 για τους πράσινους.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να κάνει το καθήκον του, έχοντα τα δύο τέρματα από τον Μακέντα ως παρακαταθήκη, και πήγε στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι “πράσινοι” μπήκαν με πιο παθητικό τρόπο, αλλά στο 52’ έφτασαν κοντά στο 3-0. Ο Μπουζούκης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Απόλλωνα, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Στο 54’ ο Ινσούα λίγο έλειψε να βάλει το 3ο γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός άσος έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Κάτσε, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έδιωξε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν πολύ καλή ανάπτυξη και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το κάθε μέτρο που τους έδιναν οι αντίπαλοι του.

Αρχηγικό γκολ!

Η πίεση του Παναθηναϊκού των τελευταίων λεπτών επέφερε καρπούς και ο Κουρμπέλης σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδα του στο 58’. Ο Μπουζούκης πέρασε στον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε το γύρισμα στον αρχηγό του Τριφυλλιού το πρώτο σουτ του οποίου σταμάτησε στον Γκίνο, αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Αργεντινός… αυτονομιστής!

Δεν πέρασαν δύο λεπτά από το τέρμα του Κουρμπέλη (ο οποίος βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο για να μπει ο Στάικος) και στο 62’ ο Ινσούα πέτυχε και 4ο τέρμα για τους “πράσινους”. Ο αριστερός χαφ του Παναθηναϊκού πέρασε στον Μακέντα, αυτός έδωσε και πάλι στον Αργεντινό που πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 4-0 και με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα το ματς είχε λάβει… τέλος!

Δε… συγχωρεί ο Σικαμπάλα

Σε μια αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Απόλλων μείωσε στο 68’. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σικαμπάλα ο οποίος με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Κότσαρη για το 4-1.

Το ματς είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό, μιας και σε λίγα λεπτά είχαν σημειωθεί τρία γκολ, απόρροια των πολλών λαθών που γινόντουσαν από τις άμυνες των δύο ομάδων. Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” ήταν μπροστά και έψαχναν και 5ο τέρμα και οι Απολλωνιστές προσπαθούσαν να αιφνιδιάσουν. Έτσι στο 73’ υπήρξε αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ελ Χέλβε έκανε κακή πάσα στο τέλος και ο Κότσαρης μπλόκαρε εύκολα.

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Ματζουράκη βγήκαν ξανά στην επίθεση και στο 76’ ο Κονέ έκανε καλό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει κόρνερ, αλλά πέρασε χωρίς συνέπειες.

Ο ρυθμός, όσο πέρναγε η ώρα, είχε πέσει και ήταν απολύτως λογικό. Ο Παναθηναϊκός ήταν με το 1,5 πόδι στη νίκη και πλέον περίμεναν το τελικό σφύριγμα για να πανηγυρίσουν την επιστροφή στις νίκες μπροστά στους οπαδούς τους!

Πεντάστερος με... Γιόχανσον!

Το καλύτερο φινάλε του Παναθηναϊκού το έκανε ο Γιόχανσον στο 92'. Ο Δώνης πέρασε στον Εμμανουηλίδη, αυτός στον Γιόχανσον ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-1 και αυτό ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης με το Τριφύλλι να επιστρέφει με δυναμικό τρόπο στις νίκες!

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Ινσούα (66’ Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Δώνης, Κουρμπέλης (61’ Στάικος), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (77’ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι (46’ Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (70’ Ντούρσο), Ζοαο Πεδρο, Ελ-Χέλβε

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω