Τα βρίσκει και με τον Έκι ο Παναθηναϊκός

Είναι απ’ τις πιο «βαριές» οφειλές του Παναθηναϊκού σε πρώην παίκτη ή προπονητή του. «Κληρονομιά» δεκαετίας, απ’ την άνοιξη του 2008 και τη λύση συμβολαίου του στην ΕΠΟ «…με υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή». Ο Εκι Γκονζάλες (περί ου ο λόγος) το «κυνήγησε» για χρόνια στη FIFA και τον Μάρτη του ’15 (επί Αλαφούζου) «έσκασε» το… φιρμάνι απ’ το οικονομικό δικαστήριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας:

«Λυπητερή» 1,2 εκατ. € ως αποζημίωση για τον Αργεντινό, την οποία θα έπρεπε να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Εκτοτε ακολούθησαν διάφορα «επεισόδια». Οι «πράσινοι» κάλεσαν τον Εκι στην Αθήνα και τον τίμησαν για την προσφορά του στην ομάδα, στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 10 Μαΐου 2015, προσπαθώντας να τον «μαλακώσουν» και να φτάσουν σ’ έναν βολικό διακανονισμό. Ο διακανονισμός υπεγράφη, όμως από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να εξυπηρετείται.

Ακολούθησε νέος διακανονισμός, με τριετή ορίζοντα εξόφλησης και σταδιακά, το ποσό της οφειλής έπεσε κάτω από το ήμισυ (600.000€). Οταν άρχισαν να «σκάνε» τα οικονομικά… κανόνια στους «πράσινους», εξέπεσε και ο δεύτερος διακανονισμός, με τον Αργεντινό να στέλνει εξώδικα και να κάνει δεύτερη κίνηση προς τη FIFA, για να διασφαλίσει τα χρήματά του.

Η οφειλή προς τον Εκι Γκονζάλες ήταν πλέον ένα απ’ τα τρία μεγαλύτερα «αγκάθια» με τους πρώην κι έπρεπε να επιλυθεί, για να μην υπάρξουν σοβαρότερα «ζητήματα» για τον Παναθηναϊκό. Τα δύο πρώτα σταδιακά διευθετήθηκαν.

-Ο Σέρχιο Σάντσεθ (που πληρώθηκε κας 200.000€) υπέγραψε νέο, βολικό διακανονισμό.

-Ο Λαουτάρο Ρινάλντι, που διεκδικούσε 820.000€, πήρε σε δύο δόσεις 200.000€ και έχει μπει πλέον σε διαδικασία συμβιβασμού για το υπόλοιπο ποσό.

Απ’ τα «μεγάλα» ποσά, αυτό του Εκι ήταν το τελευταίο. Κι από την Πέμπτη (15 Νοεμβρίου) φαίνεται πως μπαίνει πλέον κι αυτό σε μία σειρά. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν, πως οι «πράσινοι» κατέβαλλαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Αργεντινού ένα πρώτο ποσό (όχι πολύ μεγάλο), ως πρώτο βήμα για να οδηγηθούν σε νέο διακανονισμό. Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πλέον σε τελικό στάδιο και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξουν και υπογραφές.

Με έναν εξίσου βολικό (σε αριθμό δόσεων) συμβιβασμό, που θα βγάλει πάνω από το ταλαιπωρημένο, οικονομικά «κορμί» του Παναθηναϊκού, ένα μεγάλο «αγκάθι».

Πήγε Κορωπί ο Διούδης
Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Σωκράτης Διούδης έδωσε το «παρών» σε προπόνηση του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Πέμπτης (15 Νοεμβρίου), γνωρίζοντας την αποθέωση απ’ τους συμπαίκτες του που έχουν παραμείνει στο Κορωπί (απουσιάζουν 11 διεθνείς). Ο 25χρονος γκολκίπερ, ακολούθησε ήπια φυσικοθεραπευτική αγωγή. Ο ίδιος αισθάνεται καλά, όμως το ιατρικό τιμ του έδωσε οδηγίες για περαιτέρω ξεκούραση και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις ήπιας μορφής.

O Δημήτρης Κολοβέτσιος νιώθει ενοχλήσεις στην έσω πλευρά της δεξιάς ποδοκνημικής (όπου υπέστη διάταση συνδέσμου στο ντέρμπι του Φαλήρου) Ξεκίνησε φυσικοθεραπεία, θα αξιολογείται καθημερινά κι αναμένεται να επανενταχθεί στις προπονήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δέχθηκε χτύπημα στην αριστερή ποδοκνημική και είχε συνεχιζόμενα συμπτώματα στην περιοχή του δελτοειδούς συνδέσμου. Θα μείνει εκτός προπονήσεων αυτή την εβδομάδα και θα επανενταχθεί στις προπονήσεις τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Στο δίτερμα ο Αλτμαν!
Τέλος, ο Ομρι Αλτμαν, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του (ρήξη χιαστών στο ντέρμπι του περασμένου Μάρτη με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο) προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του και μάλιστα έπαιξε στο οικογενειακό διπλό. Σε χαλαρούς ρυθμούς βεβαίως και χωρίς να πιεστεί πολύ, αφού ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω