«Κούρεμα» και 120 δόσεις, αλλά εξαιρούνται παίκτες και προπονητές!

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία (και ψηφίζεται απόψε το βράδυ ή αύριο) η οποία μπορεί να δώσει τεράστια ανάσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και σε όλες τις αθλητικές Α.Ε. που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρεών.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παυλίδης κατέθεσε μια ευεργετική τροπολογία για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του νόμου περί «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών», προκειμένου να αντιμετωπισθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα όσον αφορά την εφαρμογή του για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Πρόκειται για ένα αίτημα αρκετών ομάδων, μεταξύ αυτών και του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε ήδη καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον συγκεκριμένο νόμο, όμως η διαδικασία δεν μπορούσε να προχωρήσει λόγω των τεχνικών ασαφειών που υπήρχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το εν λόγω θέμα το «πάλευε» εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση με την τρόικα, ενώ σε ό,τι αφορά τα επί μέρους ζητήματα που αντιμετωπίζονται με την τροπολογία, αυτά έχουν ως εξής:

Η αθλητική ανώνυμη εταιρία θα έχει ως μεγάλο κέρδος ένα «κούρεμα» του συνολικού χρέους της και την αποπληρωμή του σε 120 δόσεις.

Μέσα από διαπραγμάτευση μπορεί να ρυθμίσει τα πάντα: Δημόσιο (εφορία κλπ), ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, κάθε ιδιώτη και τον οποιονδήποτε τρίτο προς τον οποίο έχει οφειλές.

Δεν μπορεί, όμως, να βάλει τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, οι οποίοι προσκρούουν στους κανονισμούς της UEFA. Οι διεθνείς συνομοσπονδίες απαγορεύουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις και οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες που συμπεριλαμβάνουν σε αυτές τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, δεν αδειοδοτούνται.

Σε ό,τι αφορά ΟΛΑ τα υπόλοιπα, ωστόσο, η εν λόγω τροπολογία ανοίγει τον δρόμο τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και σε άλλες ΠΑΕ και ΚΑΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρεών, να αναζητήσουν μια βιώσιμη λύση για τις εταιρείες τους, μέσω συμφωνιών με τους πιστωτές τους, αλλά και μακροχρόνιου διακανονισμού των οφειλών τους.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω