Με “fast track” διαδικασίες, με πολλή δουλειά από τις ομάδες εργασίας μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και τα στελέχη του “Athens Alive” κονσόρτσιουμ και τελικό στόχο να είναι όλα έτοιμα για να αρχίσει το έργο στην Καλογρέζα τον επόμενο Μάιο, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενοι μήνες στο συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τα ξένα στελέχη της κοινοπραξίας (ο Μαρκ Αλεξάντερ και ένας επιπλέον εκπρόσωπος της “Red Stone”), τον ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον στενό συνεργάτη του, Σταύρο Κωνσταντινίδη, συμμετείχαν τουλάχιστον άλλοι δύο Υπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

Συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης στο 0.6 (όπως ήθελε η κοινοπραξία) με προεδρικό διάταγμα μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί και νωρίτερα, αν είναι όλα έτοιμα από τη νομική πλευρά του ζητήματος, ώστε να “αποκρουστεί” κάθε πιθανή προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπρόσθετα, καθορίστηκε σε αρχικό πλαίσιο το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων και συναντήσεων των στελεχών των δύο πλευρών, ενώ αμυδρά συζητήθηκε το θέμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την οποία “κοινός τόπος” μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν η αναμονή για τις εξελίξεις με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, χωρίς κάποια από τις δύο πλευρές να "επεκταθεί" πολύ περαιτέρω σ' αυτή την κουβέντα.

Άλλωστε, αν η “Athens Alive” κοινοπραξία θελήσει να “διεκδικήσει” την ΠΑΕ, αυτό θα συμβεί αφού πρωτίστως έχουν πέσει οι υπογραφές με την κυβέρνηση για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Όταν δηλαδή – εκτός απροόπτου – μεγαλομέτοχός της θα είναι το “Pan Asia Investment” fund του Ταϊλανδού επιχειρηματία.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω