Η Euroleague τιμώρησε με πέντε μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί άδικη την τιμωρία του και γι΄ αυτό το λόγο βρέθηκε στα επίσημα του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της Παρασκευής (2/3) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «LiveSport» η απόφαση του Γιαννακόπουλου να δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ δεν θα επιφέρει κάποια αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως σε κανένα άρθρο του κανονισμού δεν προβλέπεται ανάλογη ποινή σε ομάδα εξαιτίας κάποιου παράγοντα, προπονητή η παίκτη της.

Αντίθετα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι τις 280.000 ευρώ, με τον κανονισμό να αναφέρει ότι σε περίπτωση που κάποιος παράγοντας, προπονητής, παίκτης ή ομάδα δεν συμμορφωθούν με τελεσίδικη απόφαση, τότε με την υπόθεση θα ασχοληθεί ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague.

Aυτό, λοιπόν, σημαίνει πως ο Ζόρντι Μπερτομέου είναι εκείνος που θα αποφασίσει την αντίδραση της Euroleague, αλλά και το ποια ποινή θα επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), ακόμη και αν η συγκεκριμένη υπόθεση (μη συμμόρφωση στην απόφαση του εφέτη δικαστή) εμπίπτει στον κανονισμό που έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες και αφορά σε ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν επιτρέπεται η προσφυγή στο CAS.

Από εκεί και πέρα βαρύ πρόστιμο μπορεί να επιφέρει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και η δήλωσή του κατά του Σλοβένου διαιτητή, Νταμίρ Γιαβόρ, καθώς ο αθλητικός δικαστής -ίσως και αύριο- θα ανοίξει φάκελο για την υπόθεση.

    Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

    peko

    Διαφημιστείτε εδω