Μπορεί να "ταλαιπωρήθηκε" στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods βελτίωσε την εικόνα του στη συνέχεια και πήρε τη νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο με 91-69, έχοντας ως κορυφαίους τους Λούκας Λεκαβίτσιους, Ματ Λοτζέσκι και Ίαν Βουγιούκα και συνέχισε το απόλυτο σερί του στο πρτάθλημα. Χειροκροτήθηκε ο Νικ Καλάθης κατά την είσοδο του στο παρκέ.

Ο Λιθουανός γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Αμερικανόβέλγος φόργουορντ με 14π. (4/4 διπ., 2/6 τριπ), ενώ ο Έλληνας σέντερ πρόσθεσε άλλους 10π., ενώ τόσους πρόσθεσε και ο Νίκος Παππάς. "Ξύπνησε" στο 4ο δεκάλεπτο ο Ντένμον με 14π. με 4 τρίποντα. Ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και πήρε από όλους σκορ και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο ενόψει της Μακάμπι την Τρίτη (19/12).

Το ματς

Με τους Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο και στο 4’ είχε το προβάδισμα με 8-3, έχοντας μοιρασμένο σκορ από την 5αδα.

Έτσι ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, αλλά ήταν φανερό πως ο Ντένμον ήταν η «μαύρη τρύπα» των «πρασίνων», καθώς είχε κάνει μέσα σε λίγα λεπτά 3 λάθη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και κατάφεραν να μειώσουν σε 13-11 στο 7’, αλλά το Τριφύλλι έτρεξε ένα μικρό σερί και μάλιστα ο Καταλανός τεχνικός μέσα σε 9 λεπτά είχε χρησιμοποιήσει ήδη 10 παίκτες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει ισχνή διαφορά (19-18), μιας και οι Κρητικοί είχαν βάλει δύσκολα με τα περιφερειακά σουτ που είχαν σημειώσει.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν για το Τριφύλλι στο 2ο δεκάλεπτο, καθώς δεν μπορούσε να μπορούσε οργανώσει απόντος του Νικ Καλάθη. Έτσι ο καθένας προσπαθούσε να πάρει προσωπικές προσπάθειες και για αυτό δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (32-29 στο 14’).

Όμως με την είσοδο του Λοτζέσκι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε βρει σουτ από την περιφέρεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάποια καλή διαφορά. Ο Λεκαβίτσιους προσπαθούσε, αλλά οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις πάσες του Λιθουανού.

Όπως ήταν λογικό το μόνο που κρατούσε ο Τσάβι Πασκουάλ από το πρώτο ημίχρονο ήταν η μαχητικότητα του Μήτογλου και τις διεισδύσεις του «Λέκα» και με το σκορ στο 41-35, ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως για 20 λεπτά το Τριφύλλι είχε μόλις 5 ασίστ και πολύ κακό ποσοστό στα τρίποντα (3/11 και 27%).

Η έλλειψη καθαρού μυαλού ήταν φανερή για τον Παναθηναϊκό, καθώς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Λεκαβίτσιους ήταν ο μόνος που προσπαθούσε, ενώ ήταν και εξαιρετικά άτυχος στα περιφερειακά σουτ. Στο 25’ ήταν μετά βίας στο +5 (47-42), αλλά ο Μούντι είχε συνεχώς απαντήσεις στα καλάθια των γηπεδούχων.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ρεθύμνου είχε φτάσει στους 16 πόντους με 3/5 τρίποντα και ήταν ο μεγάλος κίνδυνος για την άμυνα του Τριφυλλιού. Όμως δύο σερί τρίποντα των Γκιστ και Λοτζέσκι «ξεκόλλησαν» τους γηπεδούχους (53-45), αλλά έπρεπε να υπάρξει και διάρκεια.

Οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, όπου το έκλεισαν με διψήφια διαφορά (60-45), καθώς άφησαν τους φιλοξενούμενους με μόλις 3 πόντους για 5 λεπτά.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό, όπου κατάφερε όχι απλά να κρατήσει το σκορ πάνω σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά και να τα αυξήσει. Με τρίποντο του Μήτογλου η διαφορά άγγιξε τους 20 (80-61) στο 35' και κάπου εκεί το ματς είχε λήξει. Μάλιστα στο 4ο δεκάλεπτο ο Ντένμον είχε σημειώσει 3 σερί τρίποντα και έτσι οι "πράσινοι" πήραν εύκολα τη νίκη με 91-69.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-35, 62-45, 91-69

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω