Ένα σημαντικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό Superfoods ολοκληρώθηκε με ευτυχή τρόπο, από την άποψη πως ο Κέι Σι Ρίβερς είπε το "ναι" στην πρόταση του "τριφυλλιού" για νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο 30χρονος φόργουορντ ήρθε πέρσι στην Αθήνα ως μία value for money λύση για την περιφέρεια (από την άποψη πως το συμβόλαιό του έφτανε τις 700.000 ευρώ), αλλά εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας.

Απολύτως δικαιολογημένα, αν κρίνει κανείς από τις εμφανίσεις του την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ήταν από τους πιο συνεπείς παίκτες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, αποτέλεσε μέρος του "κορμού" που "κουβάλησε" τον Παναθηναϊκό Superfoods στην EuroLeague και στην κατάκτηση του νταμπλ, σε βάρος του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι, η πρόωρη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών συνδυάστηκε με γενναία αύξηση των αποδοχών του παίκτη, ο οποίος θα λάβει συνολικά το ποσό των 4.000.000 ευρώ μέχρι το 2021!

Οι συζητήσεις ανάμεσα στο "τριφύλλι" και τον εκπρόσωπο του παίκτη ξεκίνησαν το καλοκαίρι, έως ότου ολοκληρωθούν πριν από μερικές ημέρες. Με πολλά διαλείμματα ενδιάμεσα βέβαια, αφού υπήρχαν άλλα θέματα που "έκαιγαν" κατά καιρούς τους "πράσινους" κι αναζητούσαν άμεση λύση (βλ. Κρις Σίνγκλετον). Το θέμα πάντως ουδέποτε "έσβησε", με την ελληνική ομάδα να επανέρχεται συχνά πυκνά στο θέμα και να καταδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο 30χρονος φόργουορντ για το παρόν και το μέλλον αυτής.

Μιλάμε άλλωστε για την πρώτη φορά επί των ημερών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που προκύπτει πρόωρη ανανέωση συνεργασίας με παίκτη σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με μία συμφωνία που "δένει" τον Κέι Σι Ρίβερς στην Αθήνα, με "κλειστό" συμβόλαιο, αφού δεν υπάρχουν opt-outs για κάποια από τις δύο πλευρές. Όπως επίσης δεν υπάρχει ΝΒΑ out.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η θετική απάντηση του παίκτη προέκυψε ως αποτέλεσμα πολλών σημαντικών ζητημάτων, τα οποία έλαβε υπόψιν. Το κυρίαρχο αφορούσε στην οικογένειά του, η οποία νιώθει όμορφα στην Αθήνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από πέρσι, υπάρχει νέο μέλος στην οικογένεια, με τον Κέι Σι Ρίβερς να παίρνει μια απόφαση ζωής με το "ναι" στον Παναθηναϊκό Superfoods, θέλοντας να προσφέρει ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στη σύζυγο και τα παιδιά του. Είναι άλλωστε σε μια φάση της ζωής του (επαγγελματικά και οικογενειακά) που δεν θέλει ούτε να μετακομίζει κάθε χρόνο, ούτε να αγωνιστεί σε χώρες που μπορεί να μην είναι καθόλα ασφαλείς (βλ. Τουρκία) ή δύσκολες για μια οικογένεια λόγω καιρικών συνθηκών (βλ. Ρωσία).

Κάπως έτσι, η Ελλάδα μοιάζει με επίγειο παράδεισο, που δίνει τη δυνατότητα της ασφάλειας, της άνετης ζωής και της δυνατότητας πολυετούς παραμονής, δίχως να προκύπτουν προβλήματα από εξωγενείς παράγοντες.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις είχε ο παίκτης, ήταν η κατ' ιδίαν επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού" έχει αποδείξει πολλάκις πως βρίσκεται κοντά στους παίκτες, με τα καλά και τα κακά αυτής της σχέσης. Η κουβέντα που είχαν λοιπόν, οι δύο άνδρες έδιωξε τα ελάχιστα σύννεφα που υπήρχαν στην ατμόσφαιρα, πείθοντας τον Κέι Σι Ρίβερς να απαντήσει καταφατικά και να αποτελέσει πλέον μέλος του αγωνιστικού πυρήνα της ομάδας.

Η πολυετής παραμονή του στον Παναθηναϊκό Superfoods δεν αφορά μόνο σε χρονική διάρκεια συνεργασίας, αλλά και τον ρόλο του εντός της ομάδας. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο 30χρονος φόργουορντ θα είναι εκ των πρωταγωνιστών εντός παρκέ και αποδυτηρίων, θα έχει ηγετικό ρόλο και θα αποτελεί έναν από τους θεματοφύλακες της λειτουργίας της ομάδας. Από την στιγμή λοιπόν που ένιωσε σημαντικός για τον οργανισμό και την πρόοδό του, δεν είχε πλέον λόγο να σκέφτεται κάτι παραπάνω.

ΣΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΟΥ ΓΚΙΣΤ

Μ' αυτά και μ' αυτά, θα γραφτεί στην ιστορία του "τριφυλλιού" ως ένας από τους ξένους με τη μεγαλύτερη πορεία στην ομάδα. Τον Μάικ Μπατίστ δεν προλαβαίνει βέβαια να τον φτάσει, κάτι που πάντως δεν ισχύει με την περίπτωση του Τζέιμς Γκιστ. Κι αυτό γιατί εφόσον εξαντλήσει το νέο τετραετές συμβόλαιό του, ο Κέι Σι Ρίβερς θα έχει κλείσει ήδη μια πενταετία στο ΟΑΚΑ, με τη δυνατότητα να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το διάστημα παρουσίας του σε αυτό.

Δεν είναι μόνο ότι στον Παναθηναϊκό Superfoods θα "γράψει" το μεγαλύτερο διάστημα παραμονής του σε έναν σύλλογο, αλλά ότι θα έχει τη δυνατότητα ακόμη και να κλείσει την καριέρα του σε αυτόν. Τόσο μακριά βέβαια δεν σκέφτεται, αλλά είναι σαφές πως δεν θα έλεγε "όχι" σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.

peko

Διαφημιστείτε εδω