Ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα το τμήμα μπάσκετ γιγαντώθηκε στο πέρασμα των χρόνων, όχι μόνο μέσα από τους τίτλους και τα επιτεύγματα σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και μέσα από τις αξίες που πρεσβεύει. Και στο πλαίσιο αυτό, ήρθε η πρόταση στην κυβέρνηση για την παραχώρηση του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τα επόμενα 49 χρόνια, προκειμένου να το αξιοποιήσει και να δημιουργήσει ένα «στολίδι», που θα είναι αντάξιο του βεληνεκούς του συλλόγου.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη μέρα που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της ΚΑΕ, κατατέθηκε και επίσημα η πρόταση 250 (!) σελίδων, που περιλαμβάνει μια πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία ωφελεί τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και το Δημόσιο. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο. Οι «πράσινοι» δεν έμειναν στα λόγια, αλλά πέρασαν αμέσως στις πράξεις, αφού στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της διοίκησης είναι η μετατροπή των εγκαταστάσεων σε… στέκι για κάθε φίλαθλο της ομάδας, ο οποίος θα μπορεί να το επισκέπτεται και να το απολαμβάνει καθημερινά και όχι μόνο τις ημέρες των αγώνων.

Μιλάμε για κάτι πολύ πρωτοποριακό για την Ελλάδα, το οποίο μπορεί κάλλιστα να πει κάποιος ότι κινείται στα πρότυπα του ΝΒΑ. Κι αυτό γιατί η μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της κεντρικής σάλας, τη δημιουργία ενός σύγχρονου προπονητηρίου και γυμναστηρίου, την ανακατασκευή των βοηθητικών γηπέδων για την ανάπτυξη των Ακαδημιών του συλλόγου, καθώς και τη δημιουργία μουσείου, συνεδριακού κέντρου, καταστημάτων και χώρων εστίασης. Εφόσον γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση, θα μιλάμε για μια Παναθηναϊκή Πολιτεία, έστω και κατά το ήμισυ…

Αν μη τι άλλο, η πρόταση αυτή καταδεικνύει το όραμα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και τη δίψα γιγάντωσης του συλλόγου ακόμη περισσότερο και μάλιστα σε εποχές που οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι προς εξαφάνιση. Και μιλάμε για μια επένδυση, που δεν έρχεται από τα… εξωτερικά, αλλά από τα… εσωτερικά. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους «πράσινους» για αυτήν την κίνηση. Σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, θεωρώ ότι δεν έχει να σκεφτεί και πολλά πράγματα, από τη στιγμή που η πρόταση ωφελεί και την ίδια. Αν φερθεί έξυπνα, θα πρέπει… χθες και όχι αύριο να ανάψει το πράσινο φώς για την υλοποίηση της πρότασης και το κλειστό να μετατραπεί σε ένα Παναθηναϊκό «κόσμημα»!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω