O πρώτος τίτλος της σεζόν για τον Παναθηναϊκό Superfoods κατακτήθηκε στον τελικό του «Nick Galis Hall» απέναντι στον Αρη, με τον Κέι Σι Ρίβερς να βάζει... υπογραφή στο φινάλε.

Αυτή τη φορά ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ μπορεί να μην φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με πολλούς πόντους όπως συνηθίζει, αλλά έβαλε το... ένα και «βαρύ» σουτ! Οταν ο Αρης ήταν απειλητικός και είχε καταφέρει να μαζέψει το -17 και να πλησιάσει στο -4 (58-54), ο Ρίβερς ανέλαβε να εκτελέσει από τα 6,75μ. για να γράψει το 61-54 και να ανακόψει τη φόρα των «κίτρινων» για ολική ανατροπή.

Εχοντας κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με τα πράσινα, ο «KCR» μίλησε στο SDNA για την κούπα, την ένταση πριν και μετά τον τελικό, το μεγάλο σουτ που έβαλε, αλλά και γιατί οι πανηγυρισμοί ήταν... βραχύβιοι, καθώς ακολουθεί δύσκολη συνέχεια.

Η ένταση περίσσευε πριν και μετά τον τελικό, με τον 29χρονο άσο να σημειώνει πως «η ατμόσφαιρα και όσα έγιναν πριν και μετά το παιχνίδι ήταν... τρελά, αλλά καλώς ή κακώς είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσεις παίζοντας στην Ελλάδα. Καμιά φορά παίζουμε υπό ακραίες συνθήκες (γέλια). Παίζαμε στην έδρα του αντιπάλου μας και ίσως οι οπαδοί του Αρη ένιωθαν περίεργα που έπρεπε να... μοιραστούν την εξέδρα με τον δικό μας κόσμο. Δεν είναι εύκολο να το αποδεχθείς. Κάποια πράγματα ήταν άσχημα, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύσαμε».

Και παραδέχθηκε προσθέτοντας ότι «σίγουρα μας επηρέασαν όλα αυτά που έγιναν γιατί δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σε συνδυασμό πως ο Αρης είχε ενθουσιασμό παίζοντας στο σπίτι του. Ομως όταν βρήκαμε τον ρυθμό που θέλαμε, βάλαμε κάποια σουτ, πήραμε αυτοπεποίθηση και φέραμε τον τελικό στα δικά μας μέτρα για να νικήσουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κούπα, που για μένα είναι ξεχωριστή, αφού είναι η πρώτη μου στην Ελλάδα».

Η διαφορά που έχτισε ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο ήταν και αυτή που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, αφού «από την αρχή της τρίτης περιόδου δείξαμε αυτό που έπρεπε: Πείσμα και πλάνο για να έχουμε το πάνω χέρι και να δείξουμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά και αυτή που θέλει περισσότερο αυτό το τρόπαιο. Πήραμε διψήφια διαφορά, αλλά ο Αρης τα έδωσε όλα και προσπάθησε να επιστρέψει. Ομως στο τέλος δεν τους αφήσαμε να μας αμφισβητήσουν άλλο».

Ομως τι είχε να πει για το πιθανότατα πιο μεγάλο σουτ του τελικού και... γιατί το πήρε; «Αυτά τα σουτ πρέπει να τα παίρνω. Δεν έχει σημασία αν έχω κάνει λίγα ή πολλά σουτ στο υπόλοιπο παιχνίδι, στο τέλος όμως πρέπει να είμαι παρών για την ομάδα, να κάνω το μεγάλο σουτ. Εκανα αυτό που όφειλα να κάνω. Αυτό κάνω πάντα και έχω δείξει πως δεν φοβάμαι να σουτάρω σε κρίσιμα σημεία. Ημουν έτοιμος, σούταρα και ευτυχώς μπήκε. Γι' αυτό ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με βοηθούν, με εμπιστεύονται και μου δίνουν την μπάλα. Δεν είμαι εγωιστής, παίζω σε μία ομάδα και αυτός είναι ο ρόλος μου. Ολοι μας έχουμε κάποιον ρόλο που πρέπει να εκτελέσουμε για να πετύχουμε».

Ο τελικός πλέον ανήκει στην ιστορία. Η Euroleague επιστρέφει με την αναμέτρηση κόντρα στην Ούνικς στο ΟΑΚΑ και ο έμπειρος Αμερικανός υπογραμμίζει πως οι πανηγυρισμοί έχουν τελειώσει ήδη: «Αν η αρχή μετράει, τότε σίγουρα έχουμε κάνει πολύ καλή αρχή με αυτόν τον τίτλο. Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο, με μεγάλους στόχους που έχουμε μπροστά μας και θέλουμε να τους υλοποιήσουμε. Πήραμε το πρώτο τρόπαιο, αλλά άμεσα πρέπει να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί γιατί η πραγματικότητα απαιτεί από εμάς να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Η σεζόν στην Euroleague είναι μεγάλη, είναι σκληρή και με αυτό πρέπει να ζήσουμε. Αν θέλεις να πετύχεις, δεν πρέπει να μένεις στο χθες, αλλά να βλέπεις άμεσα το επόμενο παιχνίδι. Αυτό κάνουμε κι εμείς».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω