Οι ηγέτες κάθε συλλόγου κρίνονται στις ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις. Και οι μεγάλοι σύλλογοι φαίνονται όταν μπορούν και σπάνε τα αδιέξοδα με μεγάλες αποφάσεις.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει προσφέρει άπειρες υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό, έχει ξοδέψει αμέτρητα λεφτά, τον έχει οδηγήσει σε συγκλονιστικές επιτυχίες. Από σήμερα όμως δικαιούται να φέρει στο πέτο ένα ακόμη ξεχωριστό ΠΑΡΑΣΗΜΟ. Την ημέρα των 109ων γενεθλίων του συλλόγου που λατρεύει και υπηρετεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε μία απόφαση-έπαινο για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό. Μια απόφαση που είναι ΠΑΝΩ από τίτλους, απόφαση υψηλού ΓΟΗΤΡΟΥ για τον Παναθηναϊκό σε τούτη την ξεχωριστή ημέρα της ιστορίας του.

Το γεγονός ότι ο Εξάστερος συναίνεσε στην πρόταση του Αρη ώστε να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στο «Αλεξάνδρειο» δεν αποτελεί απλά... άρση του αδιεξόδου στο οποίο είχαν οδηγήσει τα πράγματα οι τραγελαφικοί χειρισμοί της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Είναι παράσημο στο πέτο του ανδρός, ο οποίος άφησε στην άκρη όποια «μικροσυλλογική» σκέψη μπορεί να γεννηθεί (όχι αδικαιολόγητα αφού κρίνεται τίτλος) στο μυαλό κάθε παράγοντα, άφησε στην άκρη το... δεντράκι και ΕΙΔΕ το ΔΑΣΟΣ!

Ποιο είναι αυτό; Μα το γεγονός ότι αποτελεί αθλητική ΤΙΜΗ για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι δέχτηκε να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στην έδρα του ΜΕΓΑΛΟΥ αντιπάλου του. Χωρίς μεμψιμοιρίες αλλά με αθλητική μεγαλοσύνη και κυρίως με ΣΕΒΑΣΜΟ στο σπορ.

Αντίπαλοι δύο ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, ο «Αυτοκράτορας» και ο «Βασιλιάς».

Σε ένα γήπεδο στο οποίο ΥΜΝΗΣΑΝ το άθλημα πολύ μεγάλοι μπασκετμπολίστες με κορυφαίο όλων τον Νίκο Γκάλη. Σε ένα γήπεδο στο οποίο τη δεκαετία του '80, κάθε Πέμπτη όταν έπαιζε ο Αρης έκλειναν τα θέατρα και τα μαγαζιά όλης της χώρας γιατί επρόκειτο να δούμε τον «αυτοκράτορα».

Είναι ΠΟΛΥ σπουδαία η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Είτε πάρει ο Παναθηναϊκός το κύπελλο είτε το πάρει ο Άρης, ο Γιαννακόπουλος έχει σηκώσει ήδη μέγα ΤΡΟΠΑΙΟ την 3η Φεβρουαρίου 2017, την ημέρα που ο Παναθηναϊκός κλείνει 109 χρόνια ζωής. Γιατί με την κίνησή του αυτή «φώναξε» ότι τα ιδεώδη ενός συλλόγου μπορούν να σταθούν πολύ ψηλότερα από την εφήμερη χαρά μιας κατάκτησης (ενός ακόμα) κυπέλλου.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει κερδίσει ΠΟΛΛΑ σήμερα. Από εδώ και πέρα πρέπει να μεριμνήσουν ο Αρης και η ελληνική αστυνομία ώστε να δούμε έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας των δύο συλλόγων με την ΑΣΦΑΛΗ παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων.

Οσο για την ΕΟΚ; Ας αφήνει τις ομάδες να αποφασίζουν όταν οι άνθρωποί της δεν μπορεί να κάνουν ούτε το αυτονόητο. Οι ομάδες μπορούν όταν πραγματικά το θέλουν να πετύχουν πολλά περισσότερα από τους «άτολμους» παράγοντες μιας άλλης... εποχής!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω