Η αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη ήταν «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό Superfoods, καθώς πριν το τζάμπολ ήταν ισόβαθμος στο 10-7 με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σαράντα αγωνιστικά λεπτά αργότερα, το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία ηττήθηκε κι επιπλέον έχασε τη διαφορά, αφού δεν υπερασπίστηκε το +11 του ΟΑΚΑ.

Πλέον, με 12 στροφές να απομένουν για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης, τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν όσον αφορά τον ρεαλιστικό στόχο τους... Μπορεί η είσοδος στην πρώτη τετράδα να αποτελούσε τον στόχο του Παναθηναϊκού από την αρχή του μαραθωνίου, όμως πλέον το πλεονέκτημα έδρας αποτελεί μακρινό όνειρο και η παρουσία στην οκτάδα με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ να είναι ο υπαρκτός στόχος, με όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Κι αυτό γιατί όλα τα υπάρχοντα δεδομένα είναι κατά των «πράσινων», που έχουν ρεκόρ 10-8 και είναι πολύ δύσκολο να... προλάβουν το τρένο της τετράδας. Αν βγάλουμε την ΤΣΣΚΑ από την εξίσωση (14-4), η διαφορά με τον Ολυμπιακού είναι δύο νίκες (σ.σ. οι Πειραιώτες είναι στο 12-5 κι έχουν ματς λιγότερο, με την Μπασκόνια) και η ισοβαθμία ευνοεί τους «ερυθρόλευκους», που έχουν νικήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Μπασκόνια που είναι στο 11-6 και δοκιμάζεται στο ΣΕΦ ναι μεν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τους «πράσινους», αλλά με έναν πόντο, με τους Βάσκους να τους περιμένουν στη Βιτόρια. Πλέον και η Φενέρ είναι ουσιαστικά... δύο νίκες πάνω, αφού υπερτερεί σε ισοβαθμία, ενώ βαθμολογικά ρεαλιστική είναι ίσως μόνο μια ισοβαθμία με τη Ρεάλ (12-5 με ματς λιγότερο), εξαιτίας της ήττας με -2 στη Μαδρίτη.

«Κλειδί» η διπλή αγωνιστική
Μια ματιά στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού πείθει για την κρισιμότητα της διπλής αγωνιστικής που έρχεται. Την Τρίτη (24/1) έρχεται στο ΟΑΚΑ η Μπαρτσελόνα (8-10), που πλέον τα παίζει όλα για όλα για να προλάβει το τρένο της οκτάδας, ενώ δύο 24ωρα αργότερα ακολουθεί η σκληρή δοκιμασία με τον ισόβαθμο πλέον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (26/1), όπου απαιτείται νίκη για να μην υπάρχουν μπελάδες!

Από εκεί και πέρα, ζητούμενο είναι το 5Χ5 στα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια (με Μπάμπεργκ, Ούνικς, Ρεάλ, Αρμάνι και ΤΣΣΚΑ) και φυσικά μια πολύ καλύτερη συγκομιδή νικών μακριά από το ΟΑΚΑ σε σχέση με το φτωχό 2-7 έως τώρα για ομάδα που έχει υψηλούς στόχους.

Η ομάδα του Πασκουάλ εκτός από το Βελιγράδι θα κληθεί να δοκιμαστεί στη Βιτόρια, στην έδρα της Νταρουσάφακα που επίσης κυνηγά είσοδο στα πλέι οφ, στην Πόλη με την Γαλατά, στο Κάουνας και στο Τελ Αβίβ την τελευταία αγωνιστική.

Αναμφίβολα η αλματώδης βελτίωση της εικόνας της ομάδας όταν φεύγει από τη... ζεστασιά της έδρας της και καλείται να δοκιμαστεί μακριά από το σπίτι της είναι αναγκαία, αφού μέχρι τώρα άλλος είναι ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ και εντελώς διαφορετικός εκτός έδρας.

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (24/1)
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός (26/1)
Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός (3/2)
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ (9/2)
Παναθηναϊκός-Ούνικς Καζάν (24/2)
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός (3/3)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός (9/3)
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (16/3)
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο (21/3)
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός (23/3)
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31/3)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός (6/4)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω