Αναλυτικά:

WHAT'S NEW

Αντί να μπει σε περίοδο προσαρμογής μετά απ' την απόσυρση του εμβληματικού Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός έχει ξαναγεμίσει το ρόστερ του σχεδόν σε κάθε θέση. Ο Καλύτερος Σέντερ και πρώην Πρωταθλητής Ιωάννης Μπουρούσης πλέον δεσπόζει στο κέντρο, δουλεύοντας με τον συμπαίκτη του την περασμένη χρονιά, τον ασταμάτητο γκαρντ Μάικ Τζέιμς. Άλλος ένας πρώην Πρωταθλητής EuroLeague, ο σουτέρ KC Ρίβερς, κι ένας νυν, ο φόργουορντ Ντιμίτρις Νίκολς, επίσης είναι παρόντες για τους «Πράσινους». Κι ο ψηλός Κρις Σίνγκλετον, που πήγε την ομάδα του στο περσινό Final 4, συμπληρώνει ένα αναβαθμισμένο ρόστερ με στόχο να στείλει τους «Πράσινους» στα playoffs -ή και πιο πέρα- για έβδομη διαδοχική χρονιά.

BACKCOURT

Οι «Πράσινοι» έχουν ένα φυσικό ηγέτη στο πρόσωπο του πόιντ γκαρντ Νικ Καλάθη, που έχει κερδίσει, και τη EuroLeague, και το EuroCup κι έχει υπάρξει MVP του τελευταίου. Η νέα του παρέα, ο Τζέιμς, θα προσθέσει ταχύτητα κι επιθετικότητα, συμπληρώνοντας ένα αξιόπιστο τρίο έμπειρων περιφερειακών, τους Ρίβερς, Νίκο Παππά και Τζέιμς Φελντέιν. Οι γεννημένοι σουτέρ ανάμεσά τους είναι οι Ρίβερς και Φελντέιν, αλλά κανείς απ' τους άλλους δε μπορεί να παραμεληθεί: Είναι... μόνο πιο επικίνδυνοι στη ντρίμπλα. Οι νεαροί Λευτέρης Μποχωρίδης, Μιχάλης Λούντζης, Γιώργος Καλαϊτζάκης κι ο σουΐνγκμαν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, κυρίως, θα 'χουν όλοι τις ευκαιρίες τους να δείξουν πως είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού.

FRONTCOURT

Ένα δίδυμο από παλιοσειρές και δεδομένα αγαπημένους της εξέδρας, ο πάντα... ηλεκτρισμένος Τζέιμς Γκιστ κι ο βετεράνος σουτέρ Αντώνης Φώτσης, περιτριγυρίζονται από βάθος παικτών στις θέσεις των ψηλών. Ο Μπουρούσης είναι στη μαρκίζα μετά απ' την... έκρηξή του ως ο καλύτερος ριμπάουντερ της διοργάνωσης κι ο πέμπτος καλύτερος σκόρερ της περσινής χρονιάς. Θα 'χει πολλή βοήθεια απ' τον Σίνγκλετον, που στο περσινό ντεμπούτο του στη EuroLeague έδειξε πως μπορεί να κυριαρχήσει, κι απ' τον Νίκολς, που τα τελευταία 2 χρόνια είχε μεγάλες στιγμές για την Πρωταθλήτριας ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, ο φόργουορντ για τη βρώμικη δουλειά, Πατ Καλάθης, έχει επιστρέψει για να κάνει παρέα στον νεότερό του αδερφό, Νικ, μετά απ' την κοινή θητεία τους το 2011-12 στους «Πράσινους».

PLAYER TO WATCH

Μετά απ' την καλύτερη χρονιά της καριέρας του στη EuroLeague πέρυσι, ο Μπουρούσης είναι ο μοναδικός αληθινός σέντερ στον Παναθηναϊκό κι έτσι ο παίκτης γύρω απ' τον οποίο θα περιστρέφονται όλα. Ευτυχώς για τους «Πράσινους», μπορεί να τα κάνει όλα στην επίθεση: Να σκοράρει, να πασάρει καλύτερα απ' τον καθένα στη θέση του, να βγει έξω για τρίποντα και να ευστοχεί με υψηλό ποσοστό στις πολλές ελεύθερες βολές του. Στην άμυνα είναι... μόλις δεύτερος στους ψηλούς σε ριμπάουντ και κοψίματα αυτόν τον αιώνα: Θέλετε κι άλλα; Κανείς άλλος παίκτης της EuroLeague δεν έχει περισσότερες διαδοχικές χρονιές στη διοργάνωση απ' τις δικές του 14, αλλά ο Μπουρούσης είναι ακόμα 32 ετών κι έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία πέρυσι πως οι ικανότητες κι η εμπειρία του είναι στο αποκορύφωμά τους. Η κατάκτηση της EuroLeague πριν από 2 χρόνια με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενέπνευσε τον Μπουρούση και πήγε τη Μπασκόνια απροσδόκητα κοντά σ' αυτόν τον στόχο πέρυσι. Πλέον αυτός κι ο Παναθηναϊκός επιδιώκουν να φτάσουν μαζί πίσω στην κορυφή.

OUTLOOK

Ο κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης - που καθοδήγησε τους «Πράσινους» και το διάστημα 2012-14 - επιστρέφει στην ομάδα με πολλά όπλα κι εμπειρία στη διάθεσή του. Το μεγαλύτερο σε βετεράνους ρόστερ με ισορροπία στους σουτέρ, στους σκόρερ, στους αμυντικούς και στους ριμπάουντερ θα κάνουν πιο ευέλικτες πεντάδες απ' το να περιορίζουν τους «Πράσινους» ν' αντιδρούν στα δυνατά στοιχεία των άλλων ομάδων. Το πρόγραμμα είναι μία ατελείωτη παρέλαση κορυφαίων αντιπάλων, είτε εντός είτε εκτός έδρας, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ακριβώς ό,τι θα συνιστούσε ο γιατρός για μία τέτοια πρόκληση: Γέμισε σ' εμπειρία, παίκτες-νικητές και κάθε είδους ταλέντο. Το βάθος μπορεί ν' αποδειχθεί κλειδί στο να στείλει τους «Πράσινους» πίσω στα συνηθισμένα τους επίπεδα.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω