O σέντερ του Προμηθέα αντιμετώπισε το «τριφύλλι» στο πρώτο φιλικό των δύο ομάδων, στο Καρπενήσι, και μίλησε στην «Sportday» για τις εντυπώσεις που τού άφησε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

«Είναι ακόμη νωρίς, αλλά ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πιο πλήρης από ποτέ. Διαθέτει πολλές και ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Για όλα τα γούστα, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Οι μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει είναι υψηλόυ επιπέδου και έχει σίγουρα να κάνει ακόμα μία, ενώ περιμένει και τον Σίνγκλετον. Είναι ένα σύνολο που έχει φτερά στα πόδια» ανέφερε αρχικά ο Σαρικόπουλος.

Παράλληλα, ο Έλληνας σέντερ στάθηκε στα στοιχεία που ξεχώρισε στον Παναθηναϊκό Superfoods: «Το πρώτο πράγμα που μπορείς να εντοπίσεις στη συγκεκριμένη ομάδα είναι η ταχύτητα και η έκρηξη που έχει στο παιχνίδι της. Διαθέτει μονάδες με βασικό όπλο το τρέξιμο, το τρέξιμο με μυαλό. Με σωστή κατεύθυνση από τον πάγκο, αλλά και από τους ίδιους τους παίκτες που λειτουργούν ως προπονητές, όπως ο Μπουρούσης, ο Καλάθης και ο Τζέιμς».

Σχετικά με την απόδοση του Μάικ Τζέιμς, τόνισε: «Ο Μάικ Τζέιμς έπαιξε για αρκετή ώρα στη θέση του πλέι μέικερ. Μόνο όταν ήταν στην ίδια πεντάδα με τον Καλάθη, έπαιζε ως σούτινγκ γκαρντ. Πατάει το γκάζι και φεύγει. Είναι πιο γρήγορος από τη σκια του. Έδινε σωστές οδηγίες, ενώ δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Όταν έβρισκε καλές συνθήκες, πήρε αρκετά σουτ. Τρομερός και με μυαλό».

Παράλληλα, ο «Σάρι» σχολίασε και την επιρροή του Γιάννη Μπουρούση στο παιχνίδι των «πρασίνων»: «Η εμπειρία του Μπουρούση είναι γνωστή. Δεν ένιωσα έκπληξη. Όταν πάτησε παρκέ, οι συμπαίκτες του τον σημάδευαν. Συχνά πυκνά ο αγωνιστικός προσανατολισμός τον είχε ως αποδέκτη. Έπαιρνε την μπάλα και επεξεργαζόταν να σπάσει και την μπάλα έξω. Ο Μπουρούσης συνέβαλλε αρκετά στην καλή κυκλοφορία και στην έξτρα πάσα. Φυσικά πήρε μερικά μακρινά σουτ, ενώ η συνεργασία του με τον Τζέιμς θύμισε... Λαμποράλ».

«Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι ένας εξαιρετικός φόργουορντ. Έχει τα προσόντα να βοηθήσει με την άμυνά του. Πίεζε πάνω στην μπάλα ενώ ήταν καλός και στα σκριν, ώστε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να βρουν λύση στην επίθεση. Πήρε μερικά μακρινά σουτ. Έχει ακόμη περιθώρια για να μάθει τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Δεν βρέθηκε στην ίδια πεντάδα με τον Χαραλαμπόπουλο» ανέφερε σχετικά με τον Αμερικανό φόργουορντ.

Κλείνοντας, σχολίασε την απόδοση των Νίκο Παππά και Πατ Καλάθη, ο οποίος μάλιστα έπαιξε και στην θέση «5»: «Ο Παππάς ήταν καλός στο φιλικό. Είχε το ρόλο του πλέι μέικερ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δημιουργήσει και για τον εαυτό του. Δείχνει ανεβασμένος και σε αυτό τον έχει βοηθήσει το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, ο Πατ Καλάθης είναι διαφορετικός σωματικά από ο, τι γνωρίζαμε. Πιο δυνατός στις φάσεις ενώ έπαιξε και στο «5» μια και τα φιλικά βοηθούν πολύ για την χρησιμοποίηση πολλών σχημάτων με τους ψηλούς να βοηθούν στο pick n' roll».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω