Καλησπέρα στην παρέα...

Μπαίνουμε λοιπόν σε μεταγραφικούς ρυθμούς με τον Παναθηναϊκό να αφήνει πίσω μια εφιαλτική και τραγική χρονιά. Μια χρονιά που όλοι προσπαθούσαν να μας βγάλουν τρελούς με αυτά που ακούγαμε και βλέπαμε από το προηγούμενο καλοκαίρι. Τι για ότι έχει αλλάξει το μπάσκετ με βαρείς ψηλούς ακούγαμε, τι για ότι δεν χρειαζόμασταν 6ο ξένο ακούγαμε, τι για ότι ξέρει ο Τζόρτζεβιτς ακούγαμε, τι για ότι δεν βρισκόταν κάτι καλό για μεταγραφή ακούγαμε, τον Λάσμε ναρκωμανή είδαμε, τον Τάιους να γίνεται κακός γιατί προτίμησε δίκαια την καλύτερη πρόταση της Εφές, τον Τζάνινγκ να περιμένει ένα νεύμα για να έρθει στον Παναθηναϊκό αλλά αυτό να μην έρχεται ποτέ, την με το ζόρι απόκτηση του Φελντέιν μετά από πολύ γκρίνια του κόσμου, τον πρώην μπασκεμπολίστα Πάβλοβιτς που ήρθε νωρίς νωρίς και παρουσιάστηκε ως ΝΒΑερ, τον με δαχτυλίδι από τους Γόριορς Κούζμιτς και πολλά πολλά άλλα. Εμείς φωνάζαμε αλλά είμασταν οι τρελοί του χωριού και οι κακοί. Για αυτό σας λέω να φύγει και να μην ξαναγυρίσει αυτή η αναθεματισμένη σεζόν για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Όποιος ξέρει μπάσκετ έβλεπε την κατάληξη της σεζόν και ήξερε ότι θα μέναμε με αυτό το κυπελλάκι κόντρα στον Φάρο. Δεύτερη σερί σεζόν που μένουμε με ένα κύπελλο οπότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το πάρουμε αλλιώς.

Πάμε λοιπόν στα φρέσκα κουλούρια και στο τι πρέπει να περιμένουμε για φέτος. Το δεδομένο είναι ότι το στυλ του Παναθηναϊκού δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της σεζόν που τελείωσε. Ο Παναθηναϊκός θα γίνει γρήγορος, αθλητικός και με πολύ πίεση στην άμυνα μέχρι να σκάσει τον αντίπαλο. Βάσει αυτού λοιπόν οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και περιπτώσεις τύπου Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς θα μοιάζουν μια κακή ανάμνηση. Τέτοιοι μπασκεμπολίστες ανήκουν στην φιλοσοφία του Πεδουλάκη και για τον μοναδικό που θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση είναι ο Μπουρούσης.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ψάχνει σίγουρα 5 μεταγραφές και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει ο Παπαγιάννης. Αν ο μικρός αποφασίσει να δοκιμάσει στην Αμερική τότε ο Παναθηναϊκός θα βγει στην αγορά για 3 ψηλούς πράγμα που σημαίνει ολική ανακαίνιση. Κίνηση θα πρέπει να περιμένουμε και στη θέση 3 ανεξάρτητα αν θα μείνει ή όχι ο Γιάνκοβιτς ή έρθει ο Μπράμος. Τώρα ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιον παίκτη που θα παίζει στο 3-4. Από εκεί και πέρα στους κοντούς δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι για τον αντιΔιαμαντίδη ο οποίος πρέπει να είναι Τοp Class παίκτης. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί κι άλλο ένα 1-2 για τρίτη λύση αφού ο Μποχωρίδης είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Τώρα θα μου πείτε λεφτά υπάρχουν για όλα αυτά; Φυσικά και υπάρχουν αν υπολογίσουμε ότι με τις αποδεσμεύσεις ο Παναθηναϊκός θα βγει κερδισμένος κατά 4 εκ ευρώ περίπου, ενώ και τα έσοδα της Ευρωλίγκα αυξάνονται κατά τουλάχιστον 2 εκ ευρώ τη νέα σεζόν. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν υπάρχει μια καλή κάβα για να γίνουν ποιοτικές μεταγραφές και οι 3 να είναι τουλάχιστον από 1ο-2ο ράφι. Αυτό που θέλω να τονίσω σχετικά με τα ράφια για να κλείσω, είναι ότι πλέον δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες. Αν δεν μπει το χέρι στην τσέπη να αποκτηθούν ποιοτικοί και πρωτοκλασσάτοι παίκτες να μην περιμένετε τίποτα ούτε την επόμενη σεζόν. Μην ξαναλέμε τα ίδια και προσπαθούμε να τα κουκουλώσουμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή και εύχομαι η διοίκηση να το κατάλαβε μετά από 4 χρόνια. Αν είναι να δούμε πάλι πρώτη μεταγραφή κανέναν Πάβλοβιτς, κανένα Χέινς και κανένα Κούζμιτς ας γράψουμε καλύτερα τον επικήδειο μιας ακόμη χρονιάς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τ΄άλλα η εβδομάδα που έρχεται ενδεχομένως να μας δώσει κάτι για την πρώτη μεταγραφή. Έχουμε ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα στην αγορά επειδή τελείωσε νωρίς το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει λόγος να το απωλέσουμε γιατί μετά θα καταντήσουμε πάλι οι φτωχοί συγγενείς του μεταγραφικού παζαριού...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω