Στην αποψινή δεύτερη από τις συνολικά τρεις επισκέψεις του στην Τουρκία για το Top-16 ο Παναθηναϊκός έχει έναν και μόνο στόχο: Να... κλείσει το σπίτι της ήδη αποκλεισμένης Νταρουσάφακα (20:30, Novasports2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) και να βρεθεί μια... ανάσα από την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Με ρεκόρ 7-4 οι πράσινοι είναι κοντά, ωστόσο σήμερα έχουν την ευκαιρία να οριστικοποιήσουν (σχεδόν) την παρουσία τους στην οκτάδα και από 'κει κι έπειτα να ψάξουν το καλύτερο πλασάρισμα. Σε περίπτωση διπλού, το τριφύλλι χρειάζεται είτε ήττα της Εφές από την Μάλαγα την Παρασκευή, είτε νίκη επί της Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ την άλλη εβδομάδα για να σφραγιστεί και μαθηματικά το εισιτήριο. Στο απευκταίο σενάριο που τα... μαντάτα είναι άσχημα απόψε στην Πόλη, τότε θα σημάνει ένας μίνι «συναγερμός» για την πρόκριση στα προημιτελικά (ανάλογα και με τα αποτελέσματα της Εφές).

Ο Εξάστερος έχει ταξιδέψει με δύο προβλήματα στην γείτονα χώρα, καθώς Γιάνκοβιτς και Κούζμιτς έμειναν στην Αθήνα, με τους Χαραλαμπόπουλο-Παπαγιάννη να παίρνουν ουσιαστικά τη θέση τους στην 12άδα. Ο Έλληνας φόργουορντ ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Σέρβος σέντερ έχει υποστεί διάστρεμμα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετρά 2.442 πόντους στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και χρειάζεται δύο για να πιάσει στην έκτη θέση της σχετικής λίστας τον Νίκολα Βούιτσιτς.

Οι Τούρκοι, πάντως, χρειάζονται προσοχή κι ας μην έχουν βαθμολογικό κίνητρο. Μπορεί να είναι στο 3-8, ωστόσο στην έδρα τους παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί. Έχουν νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα, έχουν διαλύσει με 23 πόντους την Μάλαγα και έχουν χάσει με μόλις έξι πόντους από τη Φενέρμπαχτσε και τέσσερις από την Εφές. Το ρόστερ τους διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες όπως οι Ερντέν, Μπιέλιτσα, Γκόρντον, Χαραγκόντι, Μαρκοϊσβίλι, Πρέλτζιτς, Μάρκους Σλότερ, Γουιλμπέκιν.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Τετάρτη 23 Μαρτίου

Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 75-71

Πέμπτη 24 Μαρτίου

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ερυθρός Αστέρας (19:00)
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός (20:30)
Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)

Παρασκευή 25 Μαρτίου

Ζαλγκίρις-Χίμκι (19:45)
Τσεντεβίτα-Φενέρμπαχτσε (20:00)
Αναντολού Εφές-Μάλαγα (21:45)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού

Φενέρμπαχτσε 10-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-4
Ερυθρός Αστέρας 7-4
Παναθηναϊκός 7-4
Αναντολού Εφές 5-6
Νταρουσάφακα 5-8
Ουνικάχα Μάλαγα 3-8
Τσεντεβίτα 2-9

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω