Γουίλιαμς: "Έζησα μία... τρέλα στο ΟΑΚΑ"

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ενσωματωθεί ένας νέος παίκτης σε μια ομάδα; Άγνωστο. Απροσδιόριστο. Το μόνο δεδομένο είναι πως η ποιότητά του μπορεί να τον βοηθήσει προκειμένου να κρύψει την έλλειψη ομοιογένειας και "δεσίματος" με τους συμπαίκτες του. Κι από ποιότητα ο Έλιοτ Γουίλιαμς... άλλο τίποτα.

Δεν είναι ότι αποτελούσε τον κορυφαίο σκόρερ της D-League όταν τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, ούτε ότι έχει 1.000+1 τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Είναι ότι του αρέσει να παίζει άμυνα, να κυνηγά σε όλο το παρκέ, να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Άμα λάχει, καρφώνει κι όλας, όπως (απ)έδειξε δις στη δεύτερη περίοδο, όταν το "τριφύλλι" μετέτρεψε το -8 σε +3 μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά από το φινάλε της νικηφόρας αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε, κι ο πρωτάρης -στην Euroleague- γκαρντ είχε κάθε λόγο να νιώθει ενθουσιασμένος από την επικράτηση επί της τουρκικής ομάδας κι όσα αντίκρισε στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του. Δεν φρόντισε μάλιστα να κρύψει τον ενθουσιασμό του μιλώντας στο Euroleague Greece.

"Αυτό που είδα εκεί, έξω στο ΟΑΚΑ, είναι ό,τι πιο τρελό έχουν δει τα μάτια μου ποτέ. Σου μιλάω ειλικρινά. Έπαιξα στο Duke, οπότε ξέρω από "ζεστό" κοινό. Αυτό που έγινε απόψε (σ.σ.: χθες) όμως στο ΟΑΚΑ ήταν απίστευτο, μοναδικό. Δεν ξέρω με τι λόγια να στο περιγράψω για να καταλάβεις πως το είδα", ήταν οι πρώτες κουβέντες που ξεστόμισε προσπαθώντας να εξηγήσει κάπως στο μυαλό του το πάθος που κατοικοεδρεύει στο ΟΑΚΑ, κάτι τέτοιες βραδιές.

Ποιες θα είναι οι πρώτες λέξεις που θα πει στους φίλους του στις ΗΠΑ για να περιγράψει τη βραδιά που έζησε χθες (25/2) στο ΟΑΚΑ; "Φανατικό, τρελό", παραδέχθηκε πριν εξηγήσει -αναφερόμενος στα δύο καρφώματα που έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο- πως "με βοήθησαν να ξεσπάσω κάπως. Να "σπάσει ο πάγος" και να μπω πιο γερά στο παιχνίδι". Γιατί η αλήθεια είναι ότι στην αρχή... ψαχνόταν. Λογικό και σεβαστό.

"Δεν παίζω μόνο... επίθεση"
Εμβαθύνοντας στα της αναμέτρησης, είχε να επισημάνει πως "η Φενέρμπαχτσε είναι ταλαντούχα ομάδα, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα πράγματα, ακόμη και για το να παίξουμε... βρώμικα, να σπρώξουμε, να πιέσουμε παραπάνω. Είναι μια μεγάλη νίκη", για να προσθέσει: "Στο τελευταίο πεντάλεπτο βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, βελτιωθήκαμε περισσότερο στην άμυνα και δώσαμε ό,τι είχαμε. Είναι ομαδική δουλειά η νίκη κι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε".

Κι όταν τον ρωτήσαμε αν τελικά το scouting report που τον συνοδεύει έκανε λάθος και αντί για κορυφαίος σκόρερ, είναι πολύ καλός αμυντικός, απάντησε πως "είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις από το να παίξεις άμυνα. Στην D-League οι περισσότεροι κοίταζαν τι έκανα στην επίθεση. Επί της ουσίας όμως θα σου πω ότι είμαι αρκετά καλός αμυντικός, χρησιμοποιώ το μέγεθός μου, τα χέρια μου, τα αθλητικά μου προσόντα. Προσπαθώ να βοηθώ όπως μπορώ. Θέλω να συνεχίσω τη δουλειά μαζί με τους προπονητές για να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα".

Επ αυτού είχε να εξηγήσει βέβαια πως "είναι διαφορετικά απ ότι στις ΗΠΑ. Προσπαθώ να προσαρμοστώ και να δω τι γίνεται στην Ευρώπη. Μου αρέσει να παίζω άμυνα. Δεν μπορείς να εκβιάσεις καταστάσεις, πρέπει να περιμένεις να δεις τι έρχεται σε σένα. Στις ΗΠΑ παίζεται διαφορετικό μπάσκετ".

"Περήφανος που βρίσκομαι εδώ"
Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στις φάσεις που συνέθεσαν το παζλ του τελευταίου λεπτού. Το δικό του λάθος έφερε το τρίποντο του Μπόμπι Ντίξον και το -1 της Φενέρμπαχτσε στα 57'', πριν απαντήσει ο ίδιος με ένα δύσκολο λέι απ, ένα αμυντικό ριμπάουντ και δύο βολές για το τελικό +5. Προσπαθώντας να αναλύσει τη φάση όπου "κόπηκε" από τον Έκπε Ούντο, σχολίασε πως "έμεινε ένα βήμα πιο πίσω γιατί φοβόταν προφανώς το πρώτο μου γρήγορο βήμα. Προσπάθησα να σουτάρω για τρεις αλλά είναι πραγματικά μακρύς και με έκοψε. Ο Ντίξον έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, αλλά ευτυχώς στην επόμενη φάση σκόραρα".

Το είδε ως ευκαιρία για εκδίκηση; (γελάει) "Δεν θα το χαρακτήριζα έτσι, αλλά ότι ήταν πολύ σημαντικό να πετύχουμε δύο πόντους σε εκείνο το σημείο. Όλοι έδωσαν ό,τι είχαν στο παρκέ, έπαιξαν άμυνα, προσπάθησαν με κάθε τρόπο για τη νίκη. Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα".

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω