Νέος κι ωραίος Παναθηναϊκός σε τροχιά πρόκρισης!

Ο νέος Παναθηναϊκός αρέσει! Και αρέσει γιατί έγινε σύγχρονος και αθλητικός. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ.

Η ενίσχυση του Παναθηναϊκού με παίκτες που δεν κάνουν την μεγάλη διαφορά, αλλά του λύνουν σημαντικά προβλήματα από την αρχή, έφεραν την δίκαιη νίκη κόντρα στη Φενέρ μπροστά σε 20.000 φίλους του που ενθουσιάστηκαν τόσο όσο να ζητήσουν κούπα! Προς το παρόν πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης, την οποία αγκαλιάζει αν κερδίσει την επόμενη εβδομάδα στη Μάλαγα. Σε αυτή την περίπτωση θα βλέπει και πλεονέκτημα έδρας!

Κάλυψε την γκέλα με τον Αστέρα
Αυτό που κρατά είναι ότι φτιάχνει την ψυχολογία του για τα καλά, ότι κάλυψε με τις δύο μεγάλες κολλητές νίκες με τους Τούρκους (Εφές-Φενέρ) την γκέλα με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ και ότι είναι μια άλλη ομάδα πλέον. Σαφώς το ήθελε πιο πολύ, το πίστεψε πιο πολύ και η παράδοση των νικών του απέναντι σ' έναν πανάκριβο αντίπαλο παραμένει στο ΟΑΚΑ. Η αήττητη (πριν το ματς) Φενέρ δεν ήρθε για να χάσει. Μάλιστα, πήγε να κλέψει στο τέλος το ματς, την ώρα που ο Παναθηναϊκός πήγε να "αυτοκτονήσει" καθώς δεν το διαχειρίστηκε σωστά το +8.

O Παναθηναϊκός ήδη με τους Χέινς και Γουίλιαμς γέμισε σε βάθος και ποιότητα και χωρίς να είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά. Όμως, δίνουν έκρηξη, ενέργεια, ταχύτητα και κάνουν τους στατικούς "πράσινους" να είναι πλέον μια σύγχρονη αθλητική ομάδα. Μην κρυβόμαστε, το σύγχρονο μπάσκετ έχει μέσα πολύ... Αμερική. Παράλληλα, αναμένεται και η ενσωμάτωση του Χάντερ στο σέντερ.

Αγωνιστικά, μόλις θωράκισε με άμυνες χώρου το αμυντικό ριμπάουντ και βρήκε 2-3 μεγάλα σουτ, αγκάλιασε την νίκη που ξεκίνησε από την άμυνα, αφού πίεσε το περιφερειακό σουτ των Τούρκων που δεν είχαν τις ανάσες Σλούκα-Άντιτς που ήταν εκτός.

Γλίτωσε την κηδεία!
Το κλειδί της νίκης ήταν στο 35'. Εκεί που είχαμε την τεχνική ποινή στον Ομπράντοβιτς και ένα τρομερό άλεϊ χουπ του Γκιστ από τον Διαμαντίδη (που ξεσήκωσε τον κόσμο και έδωσε παράσταση νίκης). Οι "πράσινοι" πήγαν στο +7 (72-64) στο 37' με το τρίποντο του Φώτση και τις χαμένες βολές του Μαχμούτογλου και τις δύο χαμένες ατομικές προσπάθειες του Ντίξον. Εκεί ακριβώς πήγε να αυτοκτονήσει με λάθος σε 2-3 φάσεις στην επίθεση και δεχόμενος τρίποντο ελεύθερο από την γωνία για το 72-61 στα τελευταία δεύτερα! Ευτυχώς, η απίστευτη πάσα του Διαμαντίδη στον Γουίλιαμς στην καρδιά της άμυνας της Φενέρ και η εκβίαση του Μπογκτάνοβιτς να ισοφαρίσει με τρίποντο απέτρεψαν την... κηδεία!

Ο Τζόρτζεβιτς αισθάνεται άνετα
Για τον Παναθηναϊκό, καλή διαχείριση από τον Τζόρτζεβιτς σε όλα τα επίπεδα. Πιθανότατα αισθάνεται και πιο άνετα με το μεγαλύτερο βάθος. Κορυφαίος δεν υπάρχει καθώς όλοι πήγαν καλά. Ο Χέινς έδωσε ενέργεια και έβαζε και τις βολές. Ο Γιάνκοβιτς έπαιξε ελάχιστα καθώς δεν παίζει άμυνα. Ο Φώτσης με 2 μεγάλα τρίποντα, ο Ραντούλιτσα καλός επιθετικά, αλλά στην άμυνα πρόβλημα. Οι Ούντοχ-Βέσελι έκαναν πάρτι ειδικά στα επιθετικά ριμπάουντ, αν και το κάλυψε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνολικά. Ο Γκιστ ενέργεια, ο Διαμαντίδης ώριμο ματς, ο Φελντέιν με το γέμισμα του ρόστερ ψάχνεται λίγο. Ο Καλάθης παίζει λιγότερο και είναι πιο φρέσκος, ο Κούζμιτς θετικός και ο Γουίλιαμς καλός και απλά θέλει να μπει λίγο καλύτερα στο πνεύμα της ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω