Γίνε αρθρογράφος για μια μέρα!

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες μας.Θα ήθελα να εκφράσω μέσα από αυτό το άρθρο την άποψη μου για τον φετινό μπασκετικό Παναθηναϊκό μας με μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν!Ο τίτλος του άρθρου μου ταιριάζει απόλυτα στην φετινή ομάδα,για αυτό και τον διάλεξα από την ομώνυμη ταινία του Star Wars.
Σαν φοιτητής ιστορικού-αρχαιολογικού γνωρίζω πως κάθε αυτοκρατορία έχει την ανατολή και την δύση της.Την περασμένη σεζόν πολλοί,θεωρήσαμε πως η πράσινη αυτοκρατορία έφτασε στην δύση της,δεν θα ήταν ο Εξάστερος που γνωρίζαμε,πως η ομάδα θα διαλυόταν και πως το πρωτάθλημα θα χανόταν άνευ μάχης!Ακούστηκαν πολλά «γαλλικά» εις βάρος παιχτών από την ομάδα πχ για τον Ούκιτς αλλά και εις βάρος του «αρχιτέκτονά» μας,του Αργύρη Πεδουλάκη.Παρεμπιπτόντως τον Ούκιτς σήμερα ακόμα και όσοι τον έλεγα άμπαλο,άχρηστο και ούτω καθεξής,σήμερα τον λένε παιχτάρα,και τι έκανες στον Ολυμπιακό κλπ κλπ.Ας κάνουμε την αναδρομή μας λοιπόν,ο Πεδουλάκης και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος,είχαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με παίχτες να φεύγουν, και να μένουν ουσιαστικά ο Κ.Τσαρτσαρής και ο Δ.Διαμαντίδης.Έπρεπε επομένως να πάρουμε 10 νέους παίχτες και όχι 3-4 παίχτες αλλά 10 το τονίζω αυτό,και αυτή η καινούρια ομάδα να καταφέρει σε μια σεζόν να γίνει ομάδα,να είναι ανταγωνιστική κ να διεκδηκίσει τους τίτλους!
Είναι εύλογο,όμως, σε μια τόσο δύσκολη προσπάθεια να γίνουν και λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας.Δεν νομίζω πως κάποιος σε μια τέτοια κατάσταση δεν θα έκανε λάθος στις επιλογές του και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση!Δεν είμαστε ούτε Ρώσοι ούτε Τούρκοι για να ξοδεύουμε αβέρτα τα λεφτά της ομάδας!Αυτό το αλόγιστο οικονομικό πλάνο το πληρώνει η Φενέρ που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές καθώς χρωστάει σε πολλούς παίχτες,ακόμα και στον Γκιστ,ναι καλά ακούσατε του χρωστάει 135.000$!Παρόλα τα λάθη λοιπόν ο κόουτς μας κ ο πρόεδρος είχαν όλη την καλή διάθεση να τα διορθώσουν όπως έγινε στην περίπτωση Πάνκο-Γκιστ και Μπανκς-Κάρρυ(τον Καπόνο τον αφήνω εκτός διότι ήρθε κ ουσιαστικά δεν ακούμπησε).Ο Γιαννακόπουλος έπιασε κότσους τους ανθρώπους της Μάλαγα δίνοντάς τους έναν πολύ μέτριο παίχτη τον Πάνκο και πήραμε το πλέον δημοφιλή παίχτης μας τον Τζέιμς Γκίστ.Επίσης ο Μπανκς δεν ταίριαξε ποτέ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και για αυτό επιλέχθηκε ο Κάρρυ,που έιχαν γίνει ήδη 2 προσπάθειες πριν έρθει.Ο Κάρρυ ήταν το κομμάτι του πάζλ που έλειπε δίπλα στον Διαμαντίδη,αυτή η ηρεμία και η εκτελεστική δεινότητα που έλειψε από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα!Με τις προσθήκες αυτές θα λέγαμε πως…το γλυκό έδεσε!Οι διορθώσεις αυτές συνέβαλαν τα μέγιστα για το εμφατικό και μονάδικο sweep 3-0 στην ιστορία των τελικών μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και με μειονέκτημα έδρας ΠΑΡΑΚΑΛΩ!2 brake μέσα στο ΣΕΦ από την ομάδα μας με απροσπέλαστη άμυνα από αέρα κ έδαφος.Παρόλα τα εμπόδια τα παιδιά αυτά έγιναν μια ομάδα, μία οικογένεια για να ακριβολογούμε που πραγματικά μαχόταν με νύχια και με δόντια,όπως είχε υποσχεθεί ο Πεδουλάκης.Η ομάδα κατάφερε να διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους, και να κατακτήσει δύο από αυτούς το κύπελλο και το πρωτάθλημα και κάνοντας την υπέρβαση στην Euroleague.
Αρκετά με τα περυσινά μας κατορθώματα,ας πιάσουμε την σεζόν που έρχεται.Ο Εξάστερος αντεπιτίθεται θα λέγανε πολλοί και όντως δεν διαφέρει πολύ αύτη η άποψη από την πραγματικότητα.Η ομάδα έχει κρατήσει το βασικό κορμό από πέρυσι και έχει ήδη προχωρήσει σε δύο ουσιαστικές και ποιοτικές προσθήκες,αυτή του Νίκου Παππά και του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς.Τα δύο αυτά παιδιά είναι ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στο ελληνικό μπάσκετ αυτή την περίοδο.Θα δώσουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά στην ομάδα,όπως ο ενθουσιασμός,η δίψα για διάκριση και φρεσκάδα.Έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σαν παίχτες και μελλοντικά θα αποτελέσουν τις κολώνες του Παναθηναϊκού. Ακόμα,η ομάδα εδώ και πολλούς μήνες η ομάδα έχει καλύψει το κενό που άφησε ο Τσαρτσαρής, συμφωνώντας σε τριετές συμβόλαιο με τον Αντώνη Φώτση, όπου στην υπόθεση του μένουν οι ανακοινώσεις, που καθυστερούν για τυπικούς λόγους όπως και η ανακοίνωση για την ανανέωση του συμβολαίου του Διαμαντίδη.Όπως φαντάζεται κανείς ομάδα ήδη διαθέτει ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ με ένα μείγμα εμπειρίας, δίψας για διακρίσεις αλλά και ενθουσιασμού! Το ρόστερ της ομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, μένει να επανδρωθεί το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας,η front line της. Έχει αναπτυχθεί μεγάλη ονοματολογία για τους ψηλούς μας όπως ο Βουγιούκας, ο Lawal, ο Μπατιστ, ο Ντορσευ και ο Tyus. Οι επικρατέστεροι είναι οι τρεις πρώτοι ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του Λάσμε. Το ρόστερ θα έχει την εξής μορφή: θέσεις 1-2) Διαμαντίδης, Ούκιτς, Κάρρυ, Παππάς, Μπράμος, θέση 3) Ματσιούλις, Γιάνκοβιτς, θέση 4) Φώτσης, Γκιστ και θέση 5) φημολογείται μια τριάδα Λάσμε/Λαουάλ, Μπατίστ(πιθανόν με ελληνικό διαβατήριο) και Βουγιούκα. Ας αναμένουμε τις εξελίξεις τις προσεχείς μέρες.
Τελειώνοντας, υπάρχει μια μεγάλη ευφορία και αισιοδοξία για αυτό το ρόστερ στις τάξεις των οπαδών, πράγμα πολύ λογικό, καθώς είναι ένα γεμάτο ποιότητα ρόστερ που έχει βάθος και δεν θα στηρίζεται ο Πεδουλάκης σε 8-9 παίχτες αλλά και στους 12. Μένει λοιπόν να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Όλοι θέλουμε να ράψουμε και το 7ο αστέρι, παρόλα αυτά θα είναι μια ακόμα δύσκολη μακρά σεζόν, αλλά πιστεύω πως αυτά τα παιδιά θα διεκδικήσουν και τους τρεις τίτλους. Αν με ρωτάτε πιστεύω πως θα είμαστε στο Final Four!

*ΥΓ: Προσπάθησα να είμαι αντικειμενικός. Σε πολλά σημεία έχω εκφράσει την προσωπική μου άποψη. Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο. Χαιρετισμούς από τα πράσινα Χανιά

Σας Ευχαριστώ, ο πάντα πράσινος
Μανόλης Καρτσωνάκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω