"Βόμβα" της δεκαετίας: Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!

Το όνειρο του 26χρονου φόργουρντ θα γίνει άμεσα πραγματικότητα. Οι «πράσινοι» έφτασαν σε οριστική συμφωνία με τον Κροάτη ΝΒΑερ που ήθελε σαν τρελός να φορέσει τη φανέλα του τριφυλλιού και απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις που είχε από ευρωπαϊκές ομάδες, κατέληξε στην επιλογή του Παναθηναϊκού.

Το brand name που έχτιζε επί δεκαετίες η οικογένεια Γιαννακόπουλου και έκανε τον Παναθηναϊκό «όνειρο» ακόμα και για ξένους αθλητές, αποδεικνύεται μαγνήτης ακόμα και στην γεμάτη δυσκολίες οικονομικά σεζόν που διανύει ο σύλλογος.

Κι όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Sponsor a player» κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα τις τελευταίες μέρες για να καλύψουν τις απαιτήσεις που θα κάλυπταν τον Χεζόνια. Απαιτήσεις που καλύφθηκαν από χορηγούς οι οποίοι θέλησαν να συμμετέχουν σε μια μεταγραφή που μπορεί να αποκαλείται και μία από τις μεγαλύτερες... βόμβες που έσκασαν φέτος στην Euroleague, τουλάχιστον από πλευράς ονόματος, περγαμηνών και κινήτρου με βάση την ηλικία ενός αθλητή.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έψαχνε καιρό μια κίνηση που θα ανέβαζε την ψυχολογία του κόσμου και έφτασε σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη των Μάτζικ, των Νικς και των Μπλέιζερς, όχι μόνο για να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν αλλά έχοντας μια βατή option για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με το ΟΑΚΑ να... ανοιχτό και έτοιμο να υποδεχθεί τον Κροάτη.

Πώς φτάσαμε, όμως, στην συμφωνία; Ο Χεζόνια ήθελε Παναθηναϊκό και το έδειξε με κάθε τρόπο. Κατέβασε τις απαιτήσεις του ως εκεί που μπορούσαν οι «πράσινοι» να κάνουν την υπέρβαση μέσω χορηγών και στη συνέχεια ανέλαβε να λύσει και το πρόβλημα «Μπαρτσελόνα» (που έχει τα δικαιωματά του στην Ευρώπη) παίρνοντας μόνος του όλες τις πρωτοβουλίες για να του δώσουν το letter of clearance.

Στην ουσία, το σπουδαίο legacy του «τριφυλλιού» ήταν το μεγάλο... διαπραγματευτικό ατού της ομάδας, στις συζητήσεις της με τον παίκτη. Ο Χεζόνια έριξε τις οικονομικές του απαιτήσεις και απέρριψε τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε, οι Καταλανοί άναψαν το «πράσινο φως» για να τον αφήσουν να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν και όλα έδεσαν αρμονικά.

Σε περίπτωση που οι πρωταθλητές Ελλάδας και ο ποιοτικός Κροάτης θελήσουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και την ερχόμενη σεζόν, τότε θα χρειαστεί εκ νέου η άδεια των «μπλαουγκράνα». Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα χρηματικά ποσά που προβλέπονται για τη σεζόν 2021-2022 θεωρούνται βατά, για έναν Παναθηναϊκό που θα μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να κάνει τα σωστά βήματα. Γι' αυτό και στην ουσία το συμβόλαιο είναι για 1+1 χρόνο, δηλαδή το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και την option για την επόμενη.

Ο 26χρονος φόργουορντ άρχισε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα Β' και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών την τριετία 2012-2015, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Το «Παλάου Μπλαουγκράνα» γέμισε scouts του ΝΒΑ και ο Χεζόνια επιλέχθηκε στο Νο. 5 του draft του 2015 από τους Μάτζικ. Στο Ορλάντο έμεινε για τρεις χρονιές και στην τελευταία του σεζόν σημείωσε μερικά από τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του στις ΗΠΑ: 9,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά ματς. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για μία χρονιά στους Νιου Γιορκ Νικς (8,8π., 4,1ρ., 1,5ασ.) και για άλλη μία στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (4,8π., 3,5ρ.).

Τη φετινή σεζόν ο «Σούπερ Μάριο» δεν βρήκε ομάδα στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, αν και αρχικά είχε «ακουστεί» πως θα βρίσκεται στο training camp των Μέμφις Γκρίζλις. Βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, «ψήθηκε» με την προοπτική των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, για να επιστρέψει στη δράση στο υψηλό επίπεδο και να... φορτσάρει για το κρίσιμο καλοκαίρι του 2021. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός ήταν ένα σενάριο που πάντα γυρνούσε στο μυαλό του, αλλά οι συνθήκες δεν επέτραπαν να «πυροδοτηθεί» αυτή η «βόμβα» τα προηγούμενα χρόνια. Η Κροατία φιλοξενεί στο Σπλιτ το ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά του καλοκαιριού και ο Χεζόνια θέλει να είναι σε θέση να βοηθήσει την εθνική ομάδα της πατρίδας του να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο δρόμος για Σπλιτ περνάει από την... Αθήνα και ο ποιοτικός αθλητής έρχεται πεινασμένος στην ομάδα που αγαπάει από μικρό παιδί.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω