H ομάδα όλων των Ελλήνων! (VID)

Η Εθνική συνέτριψε την Ισπανία και σήμερα στις 20:30 αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος τις ΗΠΑ.

Η Ελληνική ομάδα ήταν πολύ εύστοχη στο δεύτερο μέρος, αλλά το βασικό στοιχείο ήταν η εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου για 40 λεπτά, εξουδετρεώνοντας τα περισσότερα «ατού» των Ισπανών.

Πιο δυνατά μπήκαν στο παρκέ οι Ισπανοί και προηγήθηκαν με 8-2 στο τρίτο λεπτό και με 12-6 στο 6'. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα συνήλθε και μείωσε με καλάθι του Κώττα σε 12-10, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 14-12.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ ο Σταμάτης έγραψε το 14-17. Ωστόσο, οι Ισπανοί επέστρεψε και με πρωταγωνιστή τον Σίμα (16 π. στο πρώτο μέρος) προηγήθηκε με 21-17 πριν ο Χαραλαμπόπουλος πετύχε δυο καλάθια και μειώσε σε 22-21 στο 18'. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-26.

Με εύστοχο τρίποντα τρίποντα από τους Χαραλαμπόπουλο και Σέρχι Γκαρσία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Ντόρσει διαμόρφωσε το 31-34 με μακρινό σουτ, ενώ λίγο αργότερα χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και οι Ισπανοί μείωσαν σε 33-35, αλλά η απάντηση ήρθε με ένα ακόμη τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου. Σε εκείνο το σημείο, η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό και ανέβασε τη διαφορά στους 9 (33-42), ενώ ένα ακόμη μακρινό σουτ ήρθε να προστεθεί από τον Τολιόπουλο. Η διαφορά εδραιώθηκε γύρω στους 10 και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 41-51.

Ο Διονύσης Σκουλίδας διαμόρφωσε το 41-54 με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ενώ στο 33' οι Ισπανοί μείωσαν σε 43-57. Σε εκείνο το σημείο, ο Ντόρσει πέτυχε τρίποντο και έβαλε τέλος στα όνειρα της Ισπανίας για ανατροπή. Τελικά, η Ελλάδα έφτασε στην επικράτηση με σκορ 59-70.

O MVP: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έρχεται από τραυματισμό, αλλά αυτό δεν φάνηκε καθόλου στον προημιτελικό. Απέδειξε πως είναι ένα μοναδικό ταλέντο με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ντόρσεϊ με ισάριθμους πόντους όλους στο δεύτερο μέρος.

Ο Σκληρός: Κάθε φορά που πατά παρκέ, ο Βασίλης Τολιόπουλος αλλάζει το ρυθμό και το ίδιος έπραξε και απέναντι στην Ισπανία (9 π., 6 ασ., 3 ριμπ.). Από κοντά και ο σταθερά πολύ καλός Μήτογλου (11 π., 11 ριμπ.).

Ο Αόρατος: Ο Σέρχι Γκαρσία είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες των Ισπανών, αλλά η ελληνική άμυνα τον κράτησε στους 3 πόντους με 1/8 σουτ σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Ο Πεσμένος: Ο εξαιρετικός στο τουρνουά Γιώργος Παπαγιάννης αντιμετώπισε προβλήματα από τον Σίμα, ενώ αγωνίστηκε μόλις 8 λεπτά χωρίς να πετύχει πόντο. Είναι βέβαιο πως απέναντι στους Αμερικανούς θα εμφανιστεί βελτιωμένος, καθώς είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας.

Η Στιγμή: Με το σκορ στο 33-35 και περίπου έξι λεπτα να απομένουν για τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Τολιόπουλος έτρεξε αστραπιαία στο ανοιχτό γήπεδο, βρήκε τον Χαραλαμπόπουλο και εκείνος πέτυχε το τρίποντο που έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα και βοήθησε ψυχολογικά τους παίκτες.

Η Γκέλα: Το γεγονός πως κανείς Ισπανός, πλην του Σίμα (22 π., 8 ριμπ.), δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μιας τόσο σημαντικής αναμέτρησης.

Οι Στρατηγοί: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους παίκτες να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην αναχαίτιση του Σίμα και να μην βρίσκουν εύκολους πόντους στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, η λύση βρέθηκε με το δίδυμο του Ντόρσει με τον Τολιόπουλο στην περιφέρεια. Με αυτούς στο παρκέ, η Εθνική πέτυχε 25 πόντους στην τρίτη περίοδο και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμο, κλειδώνοντας το ματς. Ο Έλληνας προπονητής δεν δίστασε να κρατήσει στον πάγκο τον Παπαγιάννη που δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δικαιώθηκε, αφού το σχήμα χωρίς καθαρό σέντερ λειτούργησε.

Η Διαιτησία: Το διαιτητικό τρίο δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα και η απόδοση της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο τούς έδωσε τη δυνατότητα να μη χρειαστεί να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Η Εξέδρα: Τα «Δυο Αοράκια» γέμισαν και πάλι και ο κόσμος στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα και οδηγώντας την ομάδα στην πρόκριση.

Youtube: 
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω