Το Βερολίνο ήταν ο τόπος όπου ο Παναθηναϊκός έμελλε να κατακτήσει για 5η φορά στην ιστορία του την Ευρωλίγκα. Για να συμβεί αυτό, όμως, οι «πράσινοι» έπρεπε να… ξορκίσουν την κατάρα των «εμφυλίων» στους ημιτελικούς. Στον δρόμο τους ήταν ο ΟΣΦΠ και το «τριφύλλι» αυτή τη φορά έκανε αυτό που έπρεπε.

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, που είχαν πολύ μεγάλα μπάτζετ και ρόστερ που... ξεχείλιζαν από ποιότητα και ταλέντο, ήθελαν όσο τίποτα άλλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό και το παιχνίδι στην «O2 World» ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Άλλωστε, το γεγονός πως είχε χαρακτήρα «εμφυλίου» ανάμεσα στους μεγάλους αντιπάλους του ελληνικού μπάσκετ έδινε άλλη αίγλη στο ματς.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 27-21 στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί στη συνέχεια και να μειώνει στους 2 (43-41) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τα τελευταία λεπτά να έχουν εικόνα... θρίλερ! Δύο βολές του Μπουρούση έφεραν το ματς στα ίσια (82-82), ενώ στη συνέχεια ο Πέκοβιτς απάντησε και έφερε τον Παναθηναϊκό στο +2 (84-82). Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, καθώς οι Μπουρούσης και Τσίλντρες αστόχησαν, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προκριθεί στον τελικό και στη συνέχεια να κατακτήσει το πέμπτο του τίτλο στην Euroleague, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 73-71.

Ο ημιτελικός είχε για πρωταγωνιστές τους Νίκολα Πέκοβιτς και Μάικ Μπατίστ, που πέτυχαν 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Βασίλης Σπανούλης και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σταμάτησαν στους 18. Από την πλευρά του Ολυμπιακού ξεχώρισαν οι Λιν Γκριρ (18 πόντοι) και Νίκολα Βούισιτς (14 πόντοι).

Πρόκειται φυσικά για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με δύο κορυφαίες ομάδες να το διαφημίζουν στο υψηλότερο επίπεδο και τον κόσμο στις εξέδρες να είναι αντάξιος των περιστάσεων.

Το φύλλο αγώνα:

Δεκάλεπτα: 21-27, 41-43 (ημ.), 63-66, 82-84

Διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Ρόκα (Πορτογαλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4).

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω