Πως τα φέρνει έτσι η ζωή ρε παιδί μου όμως ε; Απρίλη μήνα και αντί να ετοιμαζόμαστε να σουβλίσουμε το αρνάκι μας και να ετοιμαστούμε για τα Play off της Euroleague, καθόμαστε σπίτι και διαβάζουμε μεταγραφικά σενάρια. Η αλήθεια είναι ότι με την σεζόν να βαδίζει σε οριστικό λουκέτο (αναμένουμε και την Τοποθέτηση του Μπερτομέου σήμερα) η ατμόσφαιρα θυμίζει αρχές Ιουνίου. Οι ομάδες ψάχνονται για τις πρώτες επαφές ενώ οι μάνατζερ έχουν ξεκινήσει να προτείνουν τους πελάτες τους σε υποψήφιες ομάδες, γι’ αυτά όμως θα μιλήσουμε πιο κάτω.

Επιμέλεια: Jimmy Green

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως κάνοντας ένα απολογισμό της σεζόν που (μάλλον) έφυγε και δεν θα θέλαμε να ξανά γυρίσει ποτέ. Τι είδαμε λοιπόν φέτος; Μια από τα ίδια..μία ομάδα που χτίστηκε εντελώς λάθος από τον προπονητή, τους παίχτες μέχρι και τον αντικαταστάτη του απολυθέντα Αργύρη. Το περσινό καλοκαίρι λοιπόν δόθηκαν τα κλειδιά σε ένα προπονητή που όλοι ξέραμε ότι θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Αργύρης έχτισε μια ομάδα κόντρα στην λογική και τα πιστεύω του. Μια ομάδα που δεν ήξερε να την κουμαντάρει ούτε αγωνιστικά ούτε εξωαγωνιστικά. Ήταν από τις λίγες χρονιές που ο Παναθηναϊκός έδειχνε κακός ακόμη και στα φιλικά προετοιμασίας και εννοείται την ίδια εικόνα έδειξε και κατά την διάρκεια της σεζόν. Ήταν κάτι που έλεγαν όλοι όσοι έβλεπαν τον Παναθηναϊκό και με Αργυρή αλλά και με Ρικ στον πάγκο. Η ομάδα έμοιαζε λες και βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας. Παρόλα αυτά μέχρι και την στιγμή που σταμάτησε η σεζόν ήταν στην 6η θέση αν και με το πρόγραμμα που είχε και το μπάσκετ που έπαιζε θα ήταν δύσκολο στο τέλος να μπει στην 8αδα. Αυτό όμως δεν το είδαμε ποτέ όποτε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Έγινε λοιπόν το αναμενόμενο κάποια στιγμή και απολύθηκε ο Αργύρης και κάπου εκεί αρχίζει το μεγαλύτερο λάθος της σεζόν του Δ.Γιαννακοπουλου. Η έλευση του Πιτίνο σκόρπισε ενθουσιασμό σε όλους και πως να μην σκόρπιζε όταν ήξερες τι μπορεί να κάνει αυτος ο προπονητής, αν και εφόσον είχε το μυαλό του εδώ. Ένας μηνας χρειάστηκε, μπορεί και λιγότερο για να καταλάβει κάποιος ότι ο Ρικ δεν είχε καμια σχέση με τον περσινό προπονητή. Μόνο το σώμα του βρισκόταν εδώ, το μυαλό του ήταν αλλου και φρόντιζε να μας το τονίζει σε οποιοδήποτε μικρή διακοπή όπου έφευγε κατευθείαν για την Αμερική. Και επανέρχομαι για να αναλύσω αυτό που είπα πιο πάνω για το μεγαλύτερο λάθος του ΔΓ την χρονιά που πέρασε. Προφανώς και δεν εννοώ λάθος την έλευση(για 2η φορά) του κορυφαίου κοουτς που πάτησε το πόδι του στα ευρωπαϊκά παρκέ αλλά το γεγονός ότι λόγω της πολύ καλής σχέσης του με τον Ρικ ήταν αδύνατο να μην γνωρίζει ότι πνευματικά δεν είναι έτοιμος να γυρίσει, ότι το μυαλό του είναι αλλού ότι θέλει να είναι δίπλα στην οικογένεια του και ότι προφανώς δέχτηκε επειδή είχε δώσει τον λόγο του και μόνο! Ίσως λοιπόν έπρεπε να αφήσει τα κλειδιά στον Κοουτς Βοβορα για να εχουμε και μια πιο καλή εικόνα στο τέλος της σεζόν. Όπως και να χει καλό είναι αυτή την χρονιά να την διαγράψουμε όλοι και όταν εννοώ όλοι εννοώ από τους Απλούς φιλάθλους, τον Δ.Γιαννακόπουλο εώς την Θύρα 13.

Όπως έκλεισα την προηγούμενη παράγραφο έτσι θα ξεκινήσω αυτή. Θύρα13..η καρδιά της ομάδας, ο λόγος που πολλοί παίχτες γουστάρουν να φοράνε ή θέλουν να φορέσουν τα πράσινα και να παίξουν στο Οακα (Βλ. Χεζονια), η δύναμη της ομάδας στα δύσκολα..απουσίαζε φέτος στα περισσότερα ματς και αυτό φάνηκε και στην ενέργεια και στα αποτελέσματα της ομάδας εντός έδρας. Δικαιολογημένα ή μη δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι σε ένα καβγά καλό είναι να ακούς και τις 2 πλευρές και όπως έχει δείξει η ιστορία σπάνια ευθύνεται μόνο ο ένας. Καλώ λοιπόν όσους εμπλέκονται να βάλουν στην άκρη το ΕΓΩ τους και τα λόγια που άκουσαν κ απάντησαν και ξανά άκουσαν για το καλό του Παναθηναϊκού. Εγώ προσωπικά αν και ποτέ δεν ήμουν μέλος της Θύρας 13 και πολλές φορές δεν συμφωνώ μαζί της , στο ΟΑΚΑ ξενέρωνα που δεν ήταν εκεί να δίνουν τον παλμό και στο τέλος βαριόμουν να πάω και στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι και ο ΔΓ ένιωθε το ίδιο. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ. Αυτά γι αυτό το θέμα.

Πάμε λοιπόν στην νέα σεζόν. Η ομάδα αυτή την στιγμή δεν έχει προπονητή, έχει ένα προπονητικό τιμ που επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις που έρχονται από τους μάνατζερ και αν υπάρξει κάποια περίπτωση από αυτές που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του να είστε σίγουροι ότι θα την προχωρήσουν. Η σκέψη να δώσουν τα κλειδιά στον Κοουτς Βόβορα υπήρχε και υπάρχει μόνο που απ ότι φαίνεται δεν είναι η μοναδική. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει 2-3 περιπτώσεις πολύ καλών προπονητών και αν δεν κάτσει καμία δεν θα ρισκάρει με κάποιον ξένο αλλά θα πάει με προπονητή τον Βοβορα. Σίγουρα ένας προπονητής που θα του γίνει κρούση είναι ο Ιγκορ Κοκοσκοφ που σχεδόν πάντα παίζει όταν ο Παναθηναϊκός ψάχνει προπονητή.

Όσον αφορά τώρα τις σκέψεις για το υπάρχον ρόστερ είναι σίγουρο ότι οι Ραϊς, Παππάς, Τζονσον, Γουαιλι , Ραουτινς θα αποτελέσουν σίγουρα παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να απαλλαχθεί και από το κλειστό συμβόλαιο του Φρεντετ όμως για να συμβεί αυτό ο Τζιμερ θα πρέπει να βρει ισάξιο συμβόλαιο αλλού. Στην ομάδα πιστεύουν ότι δεν θα δυσκολευτεί να βρει ίδιο αλλά και μεγαλύτερο συμβόλαιο στην αγαπημένη του Κίνα. Επίσης μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενεργοποιήσουν το +1 με τον Ντεσον Τομας. Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα αφήσει ελεύθερο τον Τομας μόνο αν και εφόσον βρει κάποιον καλύτερο παίχτη διαφορετικά θα συνεχίσουν και την νέα σεζόν μαζί. Η περίπτωση του Τομας θα επηρεάσει και πόσοι παιχτες θα αποκτηθούν στην θέση 5! Αν αποχωρήσει ο Τομας ο Παναθηναϊκός θα πάρει παίχτη που παίζει και 4 & 5 κ θα αποκτήσει ένα παίχτη στην θέση 5 και τα χρήματα για το άλλο Σέντερ θα δοθούν για έξτρα λύση στην περιφέρεια, διαφορετικά θα αποκτηθούν 2 πενταρια που θα πλαισιώσουν τον Γιώργο Παπαγιαννη. Τέλος υπάρχουν σκέψης παραμονής του Μπεντιλ στον ρόλο που είχε και φετος δηλαδή του 13ου παίχτη στο Ρόστερ. Σκοπός της ομάδας είναι να μοιραστούν τα χρήματα σωστά φέτος. Η ομάδα θα αποκτήσει σίγουρα ένα κοντό από το πάνω ράφι και παίχτες δίπλα τους για όλες τις δουλειές. Σκοπός είναι να βρεθεί ένας αξιόπιστος άσσος πίσω από τον Καλάθη ώστε να μην χρειαστεί και φέτος να παίζει 35 λεπτά.

Υγ: Προπονητής σίγουρος μπορεί να μην υπάρχει ωστόσο το τεχνικό τιμ δουλεύει σαν να υπάρχει ώστε να είναι έτοιμοι.

Υγ1: Τον Νικ, τον Παπι & τον Ντινο θα τους βλέπετε για πολλά χρόνια ακόμη να είστε σίγουροι. Σύντομα και πολύ νωρίτερα από την λήξη συμβολαίων τους θα τους γινει πολυετή ανανέωση καθώς οι παιχτες του Παναθηναϊκού δεν τον βλέπουν τον Παναθηναϊκό σαν σκαλοπάτι για να πάνε σε καλύτερη ομάδα, ξέρουν τι φανέλα φοράνε.

Υγ2: τέτοια εποχή πάντα ο Παναθηναϊκός διαλύεται και ο αντίπαλος ανεβάζει το μπατζετ στα ύψη χτυπάει παιχταράδες και φτιάχνει νέο γήπεδο.

Υγ3: Ογκαστ, Μητρου - Λονγκ είναι 2 περιπτώσεις που θα παίξουν πολύ.

Υγ4: Το γράφω και εδώ, θα γίνει προσπάθεια για παίχτη πολύ καλό και δεν θα χαρούν πολύ οι απέναντι αν γίνει.

Υγ5: το 2018 κάποιος μάνατζερ είχε δώσει μια υπόσχεση στον Δ.Γιαννακόπουλο

Υγ6: Ο Τζεκιρι έχει προταθεί στην ομάδα. Η τιμή εκκίνησης πριν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί είναι στα 750Κ $

Υγ7: Κανείς μεγάλος παίχτης δεν κλείνει σε ομάδα Απρίλιο μήνα πριν ακούσει όλες τις προσφορές

Υγ8: Δύσκολη χρονια για να πάρεις άσο. Ρεάλ, Τσσκα, Μπάρτσα, Μακάμπι , Αρμανι ψάχνουν παίχτη! Πως να μπεις στο παιχνίδι ;

Υγ9: Το ότι η Φενερ θα ρίξει το μπατζετ της από τα 40 στα 18 δεν σημαίνει ότι και πάλι μπορεί να σου πάρει όποιον παίχτη θες και εσυ. Τα μπατζετ των ελληνικών ομάδων είναι περίπου 10 εκατομμύρια χωρίς την εφορία . Καταλαβαίνετε ότι και πάλι υπάρχει μια διαφορά.

Υγ10: Καλή ανάσταση σε όλους με υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας ανεξάρτητου ομάδας και πιστεύω.

Follow me @Real_JimmyGreen

Follow us on Twitter - Facebook - Instagram

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
TrifillakiaTeam's picture

TrifillakiaTeam

Διαφημιστείτε εδω