Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, o Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει καταθέσει πλήρη πρόταση στην ΓΓΑ για να στεγάσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και παρά το δεδομένο μειονέκτημα με την ξύλινη πίστα, ο υφυπουργός αθλητισμού «βλέπει» θετικά την υπόθεση.

Μπορεί ο μεγάλος στόχος του «ισχυρού άνδρα» του μπασκετικού Παναθηναϊκού να παραμένει το project του “PAO Alive” στο Βοτανικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παράλληλα δεν επιδιώκει να δώσει μία οριστική λύση στο γηπεδικό του εξάστερου αλλά και των ακαδημιών της ομάδας, στις οποίες γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινήθηκε για αρκετό καιρό εν πλήρη μυστικότητα και κατέθεσε μία ολοκληρωμένη πρόταση στην Πολιτεία, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να αναλάβει την πλήρη χρήση του Ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου (για αρκετά χρόνια) και να εξασφαλίσει μόνιμη στέγη για όλα τα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου.

Σε περίπτωση που η ΓΓΑ ανάψει το «πράσινο φως», ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μία τεράστια επένδυση για την ολοκληρωτική ανακαίνιση της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης και να την μετατρέψει σε υπερσύγχρονο γήπεδο, που θα πληροί όλες τις ανέσεις και θα αποτελέσει το «σπίτι» του μπασκετικού Παναθηναϊκού για τις επόμενες δεκαετίες.

Το συγκεκριμένο «εγχείρημα» πάντως, κολλάει στο θέμα της ξύλινης πίστας για την ποδηλασία που στην περίπτωση που αφαιρεθεί από το γήπεδο, ουσιαστικά θα καταστεί άχρηστη, καθώς επίσης και στις αντιδράσεις της ποδηλατικής ομοσπονδίας.

Παρ' όλα αυτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης βλέπει θετικά το θέμα και μάλιστα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 989”, δήλωσε ότι «σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την αξιοποίηση ενός πρώτου τμήματος του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια ενός δευτέρου. Το ΟΑΚΑ είναι μία μεγάλη ιστορική εγκατάσταση, την οποία όμως αδυνατεί να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει η ΓΓΑ με τον προϋπολογισμό που διαθέτει».

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω