Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ με τα «πράσινα» ρεκόρ:

*Η επίδοση που ξεχώρισε περισσότερο ήταν τα 21 εύστοχα τρίποντα των νικητών που δεν ήταν απλά η κορυφαία της ιστορίας τους -είχαν 18 στις 20 Δεκεμβρίου 2008 απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ- αλλά και η κορυφαία συνολικά στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93). Ο Ηλυσιακός κρατούσε από τις 31 Οκτωβρίου 2009 το σχετικό ρεκόρ έχοντας 20/32 σε ματς με την Ολύμπια Λάρισας.

*Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτό το ιστορικό ρεκόρ των 21 εύστοχων τρίποντων ήρθε μέσα από ένα μεγάλο ποσοστό. Οι “πράσινοι” χρειάστηκαν μόλις 34 προσπάθειες και αυτό το 61,76% συνιστά νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του 60,87% (14/23) που είχε ο Πανιώνιος Su Casa απέναντι στον Ηρακλή στην 5η αγωνιστική.

*Οι 130 πόντοι των “πράσινων” δεν είναι απλά η κορυφαία φετινή επίδοση -είχαν 112 στο Λαύριο για τη 2η αγωνιστική- αλλά και η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Οι 34 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αποτελούν την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία του. Στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει κόντρα στον ΠΑΟΚ το 23 Μαίου 2011 και κόντρα στον Κολοσσό H Hotels την 1η Νοεμβρίου 2015.

 

*Η νίκη με διαφορά 49 πόντων είναι η 8η μεγαλύτερη σε έκταση στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και από την άλλη πλευρά αυτή η διαφορά δημιουργεί την πιο “βαριά” ήττα στην ιστορία του Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του 2010-11 στο Ιβανώφειο και πάλι από τους “πράσινους” με 44-87 (-23).

*Οι 36 πόντοι της πρώτης περιόδου αποτελούν νέο ρεκόρ περιόδου αφού 33 είχαν οι “πράσινοι” στην πρώτη περίοδο του ματς στο Λαύριο για τη 2η αγωνιστική αλλά και ο ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο στην πρώτη περίοδο του αγώνα με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα σημείωσε 64 πόντους στο πρώτο και 66 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ξεπερνώντας την κορυφαία φετινή επίδοση ενός ημιχρόνου αφού είχε 62 στο πρώτο ημίχρονο (33+29) του αγώνα με το Λαύριο Megabolt.

*Οι “πράσινοι” είχαν για τρίτη φορά φέτος έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων -το έκαναν και στα ματς με Προμηθέα και Λάρισα- που είναι η κορυφαία, σχετική επίδοση της σεζόν. Στην ίδια έφτασε δύο φορές ο Ιωνικός Affidea και μία το Περιστέρι Winmasters.

*Στη διάρκεια του παιχνιδιού η διαφορά άνοιξε ακόμη και στους 53 πόντους, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 43 πόντων με τους οποίους προηγήθηκαν οι “πράσινοι” στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τη Λάρισα.

*Η ομαδική στατιστική του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ οδήγησε σε ένα ranking 175 βαθμών που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 170 -με μετατροπή των βαθμών tendex που ήταν τότε το σύστημα αξιολόγησης- που είχε κόντρα στους Αμπελόκηπους στο ματς της σεζόν 28 Ιανουαρίου 1995.

Οι σημερινοί 175 βαθμοί στο ranking αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Κορυφαία παρέμεινε εκείνη των 184 βαθμών του Ολυμπιακού κόντρα στους Αμπελόκηπους στο ματς που έγινε στις 19 Νοεμβρίου 1994.

*Οι συνολικά 211 πόντοι που σημειώθηκαν σήμερα στο ΟΑΚΑ αποτελούν νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 197 του αγώνα του Ηρακλή με τον Πανιώνιο Su Casa (96-101).

Το ρεκόρ καριέρας του Παππάς και τα 2/2 του Βουγιούκα

*Έξι από τα 21 τρίποντα των νικητών σημείωσε 21:59 συμμετοχής ο Τζίμερ Φριντέτ, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους. Την κορυφαία μοιράζονται με επτά οι Κένεντι Ουίνστον, Ντρου Νίκολας και Μάρκους Ντένμον.

*Ο Ίαν Βουγιούκας είχε 2/2 τρίποντο στο σημερινό παιχνίδι ενώ μέτρησε 2/24 στα προηγούμενα 212 παιχνίδια του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ακόμη ο διεθνής σέντερ έχοντας έξι προσπάθειες για δύο πόντους (4/6) έφτασε τις 1.000 στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα. Έχει 622/1.000.

*Ο Βουγιούκας εξάλλου με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ και φτάνοντας τα 156 με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, έγινε ο 12ος της σχετικής λίστας του προσπερνώντας τον Ζέλικο Ρέμπρατσα (155).

*10 από τις 34 ασίστ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έφυγαν από τα χέρια του Νίκου Παππά που σημείωσε ρεκόρ καριέρας, διαλύοντας το προηγούμενο του αφού είχε επτά στο ματς της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2012-13 ως παίκτης του Πανιωνίου Su Casa κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο διεθνής γκαρντ έχοντας και 12 πόντους έφτασε στο πρώτο “double-double” της καριέρας του! Ήταν το τρίτο του φετινού Πρωταθλήματος με πόντους και ασίστ μετά από εκείνα του Σκότι Ρέινολντς στο ματς της Λάρισας με τον Άρη (17π, 13ασ.) και του Τάιρον Μπρέιζελτον στο παιχνίδι του Κολοσσού H Hotels με τη Λάρισα (11π, 10ασ.).

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε τα 800 σε 241 ματς Πρωταθλήματος.

*Ο Ντίνος Μήτογλου ξεπέρασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ σε 70 ματς στην ΕΚΟ Basket League, έχοντας τρία σήμερα.

Από την πλευρά του Ηρακλή και πέραν της πιο “βαριάς” ήττας στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα...

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω