Ολοκληρώνεται ο «πράσινος» σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν. Στην κλήρωση του πρωταθλήματος ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε δηλώσει πως το «τριφύλλι» θέλει έναν - δύο Έλληνες ακόμα και μετά την ανανέωση του Ίαν Βουγιούκα, στην ουσία οι νταμπλούχοι Ελλάδας έψαχναν και έναν Έλληνα παίκτη για τις θέσεις των γκαρντ.

Το όνομα του Γιάννη Αθηναίου είχε ακουστεί τότε, όμως η περίπτωσή του σε πρώτη φάση δεν είχε προχωρήσει. Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη «Slam Dunk» του SDNA, ο Παναθηναϊκός ήθελε να τελειώσει πρώτα το ζήτημα του δανεισμού του Γιώργου Καλαϊτζάκη, προτού κινηθεί και για ακόμα έναν παίκτη.

Με τον 20χρονο παίκτη να οδεύει προς την Λιθουανία, η θέση του 5ου γκαρντ άνοιξε ξανά και ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε πως ο παίκτης που θα πρέπει να αποκτηθεί, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια, είναι ο Γιάννης Αθηναίου και άναψε το «πράσινο φως» για την περίπτωσή του.

Ο 31χρονος κόμπο γκαρντ έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο της Euroleague (Αρμάνι Μιλάνο 2014 και Ολυμπιακός 2015-2017), αλλά και παραστάσεις με την Εθνική Ομάδα. Διακρίνεται για το σουτ του έξω από τα 6,75μ. και θα αποκτηθεί με σκοπό να προστεθεί στο γκρουπ των παικτών, που είναι συνεπείς έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Την περσινή σεζόν ο Αθηναίου ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια πήγε στη γαλλική Προβάνς. Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε 14 ματς στην Basket League είχε 4,6 πόντους (37,5% τρίποντο) και 2,1 ασίστ ανά αγώνα, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα μέτρησε 6,5 πόντους και 3,1 ασίστ κατά μέσο όρο, ύστερα από 17 συμμετοχές.

Ο Αθηναίου εφόσον αποκτηθεί θα έχει τον ρόλο του 5ου γκαρντ και θα παίρνει χρόνο κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε πρώτη φάση, δηλαδή, θα παρέχει... σιγουριά στον Πεδουλάκη, πως υπάρχει μια επιπλέον λύση με εμπειρία στο ρόστερ.

Η υπόθεση του Έλληνα παίκτη, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν έχει κλείσει οριστικά για το «τριφύλλι». Όμως, ο Παναθηναϊκός «στοχεύει» σε εκείνον πλέον, αφού αποτελεί επιλογή του προπονητή του και δύσκολα θα χαλάσει κάτι στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως κάποιο σχόλιο σας θίγει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί άμεσα.
Mat's picture

Mat

Διαφημιστείτε εδω